Alvorlig akutt luftveissyndrom hva er det?

  • Peter Sherman
  • 0
  • 2803
  • 604

Alvorlig akutt respirasjonssyndrom, SARS, er en plutselig infeksjonssykdom. Påvirker luftveiene og forårsaker et bilde som ligner på de tidlige stadiene av influensa.

Selv om det er en verdensomspennende sykdom, har en spesiell forekomst i noen sørøstasiatiske regioner. De siste funnene indikerer at det er forårsaket av coronavirus.  

Hvorfor vises denne infeksjonen?

Alvorlig akutt respirasjonssyndrom er forårsaket av Coronavirus, et nytt virus fra paramyxovirus-familien. Denne familien er den samme som kan forårsake forkjølelse. Når noen med luftveissyndromet hoster eller nyser, sprer dråpene, som inneholder viral belastning, seg gjennom luften. Dermed blir SARS kontrakt ved innånding..

Åndedrettssyndromviruset kan leve på hender, vev og andre overflater i opptil seks timer mens det er innkapslet i disse dråpene. dessuten, kan leve opptil 3 timer etter at dråpene tørker opp.

Overføring av dråper gjennom nær kontakt forårsaket de fleste tidlige tilfeller. Selv om det også kunne spres for hånd og andre gjenstander som dråpene hadde kontakt med. I noen tilfeller er luftbåren overføring en reell mulighet..

Les også: 7 naturlige måter å bygge forsvar på for å unngå luftveissykdommer og influensa

Viruset kan leve i måneder eller år når temperaturen er under frysepunktet. Symptomer vanligvis forekommer 2 til 10 dager etter kontakt med viruset.

Personer med aktive symptomer på sykdommen er smittsomme.. Det er imidlertid ikke kjent hvor lenge det kan være smittsomt før eller etter at symptomer dukker opp. Risikogrupper inkluderer:

  • For det første helsepersonell som er i kontakt med infiserte pasienter.
  • I tillegg personer som har vært i kontakt med luftveissekresjoner eller biologiske væsker fra pasienter med luftveissyndrom.
  • Også mennesker som bor i samme hus.

Symptomer på alvorlig akutt luftveissyndrom

Vanligvis er kliniske symptomer og tegn ikke veldig spesifikke. Pasientene har feber over 38 ° C, noen ganger assosiert med frysninger, hodepine eller generelt ubehag.

Noen ganger har mennesker i noen tilfeller milde luftveisymptomer til å begynne med. Etter 3 og 7 dager utvikler imidlertid pasienten en hoste, som kan utvikle seg til respirasjonssvikt. I tillegg kommer de fleste pasienter får lungebetennelse. Mindre vanlige symptomer inkluderer:

  • Hoste som produserer slim
  • diaré
  • svimmelhet
  • Kvalme og oppkast.
  • Rennende nese.
  • Sår hals.

behandling

Hvis det er mistanke om tilstedeværelsen av sykdommen, vil folk skal sies karantene på sykehuset. Behandling kan omfatte:

  • antibiotika: å behandle bakteriene som forårsaker lungebetennelse. I det minste inntil bakteriell lungebetennelse er utelukket eller til stede utover luftveissyndrom.
  • Antivirale medisiner.
  • Høye doser med steroider: for å redusere lungebetennelse.
  • oksygen: åndedrettsstøtte eller brystterapi.

Du kan også være interessert i å lese: Oregano og olivenolje middel for å beskytte luftveiene

Hvordan kan vi forebygge alvorlig akutt luftveissyndrom?

For det første er den beste behandlingen forebygging. Å redusere kontakten med personer med alvorlig akutt luftveissyndrom reduserer risikoen for å få sykdommen..

Unngå også å reise til steder der det er et ukontrollerbart utbrudd av denne sykdommen.. Når det er mulig, unngå direkte kontakt med personer som lider av sykdommen i minst 10 dager etter at feber og andre symptomer avtar..

I tillegg er håndhygiene den viktigste delen i forebygging av alvorlig akutt luftveissyndrom. Vask hendene med en øyeblikkelig alkoholbasert håndrenser.

På den annen side, Det anbefales dekk munnen og nesen når du nyser eller hoster. Dråpene som frigjøres når en person nyser eller hoster, er smittsomme. Mye mindre bør du dele mat, drikke eller redskaper.

endelig, rydde opp den overflater som ofte berøres med et desinfeksjonsmiddel godkjent av ANVISA. I tillegg kan masker og glass være nyttige for å forhindre spredning. Bruk også hansker før du håndterer ting som kan ha kommet i kontakt med smittede personer..

Lag en aloe vera og lavendel håndrenser



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.