Gode ​​nyheter! Nigeria forbyr kjønnslemlestelse av jenter

  • Christopher Wilcox
  • 0
  • 2741
  • 384

Kjønnslemlestelse, eller "kvinnelig omskjæring", som det kalles i mange land, er en praksis for delvis eller total eliminering av vev fra kvinnelige kjønnsorganer, spesifikt klitoris.

Mange kulturer, spesielt afro-etterkommere og indianere, har utført denne fryktelige prosedyren siden antikken som en del av deres tro og skikker..

Imidlertid har de siste årene i stor grad blitt utkjempet, og takket være støtte fra Verdens helseorganisasjon, Mange hjemland og lokalsamfunn har ikke klart å gjøre det, gitt den store risikoen som jenter som gjennomgår denne smertefulle prosedyren står overfor..

9. juni 2015 markerte Nigeria en før og etter i sin historie ved å bli det det tjueførste afrikanske landet som forbyr lemlestelse av klitoris.

Dette er veldig viktig nytt for de som kjemper mot denne handlingen, ettersom Nigeria er det mest folkerike landet i Afrika, med en anslått befolkning på 20 millioner kvinner og jenter..

Det er et veldig viktig tiltak for å utrydde denne praksisen fullstendig, som dessverre forekommer fremdeles i 29 land i Afrika og Asia.

Hva er praksisen med kjønnslemlestelse??

Denne handlingen utføres på jenter i alderen 8 til 14 år, som tidligere er forberedt av mødrene sine til å komme inn på et mørkt sted og under ikke-eksisterende hygieniske forhold.

På dette stedet venter en kvinne i mørket med barberhøvel og kniver for å utføre denne forferdelige prosedyren innen maksimalt 15 minutter..

Når hun kommer inn på dette mørke stedet, vurderer kvinnen barnets kjønnsorganer nesten blindt, og bruker en liten kniv eller en annen skarp gjenstand klipp hele eller deler av klitoris, de mindre leppene og også de større leppene til jenta.

Under disse forholdene, uten noen form for anestesi og uten å gjøre noen hygienetiltak, lemlest kvinnen barnet mens hun bare skriker og gråter hvor forferdelig det føles. Inne på dette stedet blir blod og smerte utøst, mens familiemedlemmer utenfor ler og feirer at jenta er klar til å bli kvinne.

Les også: Fysisk avstraffelse hos barn og dens konsekvenser

Når denne "prosedyren" er over, begynner søket etter en ektemann som er villig til å gi et godt medgift i bytte mot den nå "kona". Alt dette selvfølgelig, hvis jenta kan overleve alle risikoen for lemlestelse av et organ som spiller en veldig viktig rolle hos kvinner.

Mange barn dør av blødning eller neurogent sjokk forårsaket av sterke smerter og traumer. Andre på tur, dør på grunn av de forferdelige infeksjonene som stammer fra denne prosessen, utført uten noen grad av sunnhet.

For alt dette, for noen år siden, Verdens helseorganisasjon kalte offisielt denne praksisen kjønnslemlestelse, fordi det mangler medisinske tiltak og utføres vanligvis av tredjepart som har til hensikt å frata kvinner seksuell nytelse.

Som om det var lite, har det også blitt vist at dette kan ha alvorlige konsekvenser for barn og kvinner, som blødning, blære svakhet, cyster, infeksjoner, infertilitet og komplikasjoner ved fødsel..

Husk å lese: Dag mot overgrep mot barn: Å beskytte barn er alles ansvar

Dataene om skam

Det er anslått at hele jenter under 15 år hvert minutt lider fire jenter under kjønnslemlestelse.. Så langt er det ifølge data fra frivillige organisasjoner 137 millioner lemlestede kvinner, til tross for flere protester og den stadige kampen for å avslutte denne forferdelige praksisen.

Verst av alt, så lenge det ikke er mulig å forby dette i de 29 landene i Afrika og Asia, kan rundt 86 millioner jenter over hele verden lide lemlestelse av deres eksterne kjønnsorganer innen 2030..

Det er viktig å huske at i mange land der loven forbød praksis, kunne den ikke utryddes fullstendig, til tross for at de er lovlig forbudt, fortsetter mange kulturer å utføre dem ulovlig.

Heldigvis har det pågående arbeidet til frivillige organisasjoner og verdens ledende helseorganisasjoner vært vellykket, og avgjørelsen i Nigeria er en tydelig demonstrasjon av dette..

Det er veldig viktig å fortsette å utdanne om helse og dele bevisene på alle risikoer forbundet med denne forferdelige praksisen som fortsetter å finne sted..

Uten å ønske å endre kulturer og sekulære tradisjoner for hver befolkning, er det viktig å skape bevissthet og endre tankegangen til denne praksisen som har avsluttet tusenvis av liv og fortsetter å forårsake mye lidelse..

Mishandling av kvinner: vold mot sjelen



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.