Hjemmelagde triks for å eliminere mugg fra hjemmet vårt

  • Peter Douglas
  • 0
  • 1872
  • 270

Det er ikke noe mer ubehagelig og usunt enn muggen som vokser i de fuktige områdene i hjemmene våre, på kjøkkenet, på flisene, på teppet, på veggene og i de små hjørnene vi aldri ville mistenkt, men vi finner disse fryktede flekkene. I denne artikkelen skal vi snakke om hvordan eliminere mugg fra hjemmene våre..

Mugg er ikke noe. Millioner av mennesker besøker et helsestasjon eller sykehus hvert år på grunn av et astmaanfall og allergiske reaksjoner som krever behandling.

Ikke bare det, hvis vi ikke virker raskt mot mugg, kan det skade overflater der det er til stede, enten det er jord, tre eller tekstiler..

Derav viktigheten av å etablere en periodisk rengjøringsrutine i alle disse mellomrommene, gjennom de mest nyttige metodene for å eliminere denne ubehagelige daglige fienden.. Du vil vite hvordan du gjør det? Vi vil undervise nedenfor.

Hva er mugg og hvorfor vises det?

Mugg er en type sopp. Det hører ikke til dyre- eller grønnsaksriket. Det er en annen type celle som vokser i kolonier når som helst betingelsene er nødvendige for dette:

  • Et tilstrekkelig oksygennivå
  • Høy luftfuktighet
  • Også høy temperatur

Det er klart at vi ikke kan holde hjemmet vårt veldig kaldt året rundt. Det er umulig, så det eneste vi kan gjøre er å kontrollere fuktigheten og etablere periodiske rengjøringsritualer..

Husk også at det er forskjellige typer mugg, og at noen av dem er veldig giftige, for eksempel aspergillus.

Personer som har pusteproblemer kan oppleve veldig alvorlige reaksjoner når de kontakter dem..

Les også: 5 måter å bekjempe fuktighet hjemme

Hvordan kan vi forhindre og eliminere mugg?

Noen ganger kjøper vi kjemikalier i butikker som langt fra gir oss de resultatene vi forventer, medfører mer risiko enn godt..

Det er det virkelig praktiske og økonomiske løsninger som vil hjelpe oss i denne daglige oppgaven.

Rimelige ideer som vi effektivt kan eliminere mugg. Sjekk det ut:

1. Luftfuktighetskontroll

Som vi nevnte tidligere, kan vi ikke alltid ha vårt hjem med lave temperaturer for å unngå tilstedeværelsen av slike usunne sopp, men vi kan kontrollere fuktigheten. Følgende forklarer hvordan:

Mugg elsker dårlig ventilerte steder med høye temperaturer. Derfor vises det ofte på loft, under tre, i hjørnene på kjøkkenet vårt, i skap, på lager, etc..

En enkel løsning er å ventilere disse mellomrom jevnlig..

Åpne vinduene på soverommet, kjøkkenet ditt, og la brisen fornye disse miljøene.. Dette er nesten det samme med sengene våre: Du vet allerede at det ikke er bra å legge sengen rett etter at du har reist deg opp om morgenen, slik at den blir helt ryddig.

La ideelt sett luft komme i kontakt med arkene for å bære støvmidd med seg. Med mugg skjer det samme.

Oppdag: Hvordan unngå middeproblemer?

Hvis muggproblemet er alvorlig i hjemmet ditt, du har alltid muligheten til å installere små luftfriskere.

Dette alternativet vil koste oss penger, men hvis du har noen med pusteproblemer hjemme, vil det være lurt å investere i det..

2. Teolje

Vi har snakket mer enn én gang om de store fordelene med tea tree olje. Dette er det beste naturlige desinfiseringsmiddelet som finnes, og det kan gi deg de beste resultatene.. Du kan kjøpe den fra enhver naturlig butikk eller et spesialisert supermarked.

Det vil tjene mange ting og er veldig praktisk for å fjerne mugg. Slik kan du bruke det:

ingredienser

  • 2 ss tea tree olje (40 gram)
  • 2 glass vann (500 ml)
  • 1 spray
  • hansker

Hvordan forberede

Husk først og fremst å ta på hansker for å beskytte huden din. Mugg kan forårsake uventede reaksjoner, og det er best å ikke berøre den med hendene..

Når du er klar, trenger du bare bland vannet med tea tree oljen i flasken og rist for begge å blande.

Spray deretter på muggpåvirkede områder i hjemmet.

3. Hvit eddik

Et triks så enkelt som det er effektivt.. Hvit eddik kan eliminere 90% av formen i hjemmet vårt..

I tillegg er det en av de mest økonomiske funksjonene, utmerket for eksempel for de delene på badet som har en tendens til å være litt mer skjult (i hjørnet av skapene, bak toalettet eller dørene) og hvor denne soppen vanligvis dukker opp..

Hvordan kan vi gjøre dette middelet med hvit eddik for å eliminere i mugg? Legg merke til:

ingredienser

  • 1/2 kopp hvit eddik (100 ml)
  • 1 spray

Hvordan forberede

Tanken er å fylle en plastflaske med hvit eddik og alltid ha den klar for vår daglige rengjøring.. Når du er tilberedt, spray ganske enkelt blandingen på formoverflatene og vent på at den skal fortynne..

Det er best å gjenta denne prosedyren minst to ganger i uken, og alltid se etter fuktige og dårlig ventilerte steder der denne irriterende og farlige mikroorganismen kan dukke opp..

Hva med å begynne å implementere disse tipsene i dag?

Hvordan fjerne muggflekker på klær?



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.