10 super gode hjernemat

  • Joseph Barber
  • 0
  • 4497
  • 659

Hjernen er ansvarlig for å drive kroppen vår, bestående av millioner av nevroner som reagerer på en rekke eksterne impulser. Driften er så sammensatt at det i dag fortsatt er mer tvil enn sikkerhet om omfanget av kraften. I denne artikkelen skal vi snakke om de 10 gode hjernematene.

Det er flere sykdommer som sakte forverres.. Og i motsetning til tidligere, der de mest påvirket eldre mennesker, er det i økende grad mulig å finne saker hos yngre mennesker..

Så hvis du kunne hjelpe hjernen din med å holde seg sunn og klar lenger, ville du gjort det.?

Hvis ja, fortsett å lese denne artikkelen og bli kjent med en liste over de beste matvarene for hjernen din.

Hjernemat: blåbær

Denne superfrukten er nyttig for å gi næring til hele kroppen.. Fordelene er med på å forhindre eller bremse degenerative hjernesykdommer som Alzheimers. Det er også en kraftig antioksidant..

oljefrø

De bidrar med mange mineraler og vitaminer, inkludert fosfor, magnesium, kalium, B-kompleks vitaminer og vitamin E. Slike frukter er gode allierte for å opprettholde god hjerte- og karhelse., som oversetter til riktig fordeling av blod og oksygen til alle organene, uten å nevne, selvfølgelig, hjernen.

Vi anbefaler å lese: Visste du at tørket frukt hjelper deg med å gå ned i vekt?

avokado

Det har antioksidantegenskaper som hjelper til med å forhindre aldring og tidlig forverring av helsen vår.. Den inneholder også omega 3, ideell for å beskytte hjernen mot for tidlig slitasje..

tomater

Tomaten inneholder et stoff som kalles lykopen som, takket være dets antioksidantegenskaper, har vist seg å være nyttig for å forhindre mange sykdommer., blant dem, forskjellige kreftformer og hjerneslag.

Chia frø

Chiafrø favoriserer funksjonen til nevroner og forbedrer hjernens aktivitet. Det regnes som den største kilden til omega 3 vi har oppnådd i naturen. Forhindrer aldring av vev ved å holde funksjonene intakte lenger.

Olivenolje

Den har kraftige antioksidantbeskyttende effekter på vev, og unngår skaden forårsaket av såkalte frie radikaler, som forårsaker forskjellige sykdommer, som kreft..

Den har også sunt fett. som hjelper til med å beskytte hjertet, få optimal blodsirkulasjon og gir næring til hver celle i kroppen slik at de kan fungere ordentlig. 

Fiskene

Fisken De er en rik kilde til fosfor. Dette mineralet hjelper til med å styrke hjernen, spesielt med å forbedre hukommelsen..

Forbruk fisk med jevne mellomrom, spesielt blå fisk på grunn av sin høye mengde omega 3, vil hjelpe oss med å beskytte helsen til hjerte og hjerne..

Grønn te

Stor antioksidant hjelper med å forhindre hjertesykdommer og hjerneskader. Det hjelper også til å forhindre hukommelsestap, forhindrer skade over tid og holder cellene våre beskyttet..

Les også: Hva skjer med kroppen din når du drikker grønn te hver dag?

kakao

Når det konsumeres i moderate mengder, er kakao en av de gode matvarene til hjernen og helsen din, da den inneholder antioksidanter som forhindrer for tidlig aldring av kroppen og cellene, mens du forhindrer hjertesykdom. Den er også rik på magnesium, et mineral som hjelper med å gi næring til nervesystemet vårt..

brokkoli

Brokkoli har næringsstoffer som ha muligheten til å øke hukommelsen og bevare god hjernehelse. Den har også egenskaper som hjelper til med å beskytte hjertet..

Kort sagt

Alle disse matvarene har muligheten til å forbedre eller opprettholde hjernefunksjonene dine. Derfor bør du inkludere dem i kostholdet ditt og din familie..

Et sunt og balansert kosthold vil holde kroppen din i god stand i lang tid, så prøv å legge disse 10 gode hjernematene til ditt daglige liv..

Oppdag fordelene ved hjernen ved å lese om natten



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.