5 Kjennetegn på begavede barn

  • David Cobb
  • 0
  • 5068
  • 710

Begavede barn blir ikke alltid oppdaget av utdanningssystemet eller spesialister innen psykologi eller psykopedagogikk, og enda mindre får den oppmerksomheten de trenger for å stimulere og øke potensialet. Hvis de er jenter eller kommer fra sosiale sektorer med fattigdomsrate, er de enda vanskeligere å identifisere..

også Det er mange falske myter og oppfatninger rundt denne tilstanden som gjør dem ubemerkede, er usynlige eller, enda verre, diagnostisert med ikke-lidende lidelser som oppmerksomhetsunderskudd (med eller uten hyperaktivitet), bipolar lidelse eller Aspergers syndrom.

Hvordan oppdage begavede barn?

De fleste eksperter er enige om at det å vite om et barn er begavet vent til du blir 5 eller 6 år. Noen vurderer imidlertid også at det er mulig å oppdage noen tidlige tegn på høy kapasitet mellom 2 og 4 år.

også forveksler ofte høy akademisk prestasjon med å være et begavet barn. Selv om et begavet barn forstås som veldig intelligent, er det en annen intelligens. Et begavet barn kan ha middelmådige, men ikke veldig dårlige karakterer.

Les også: 4 typer intellektuell begavelse

Hovedegenskapene til et begavet barn blir ofte misforstått. For klinisk psykolog Linda Kreger Silverman, grunnlegger av Gifted Development Center i Denver, USA, har begavede barn egenskaper som:

  • De gir veldig smarte forklaringer (og veldig overbevisende) om ikke å gjøre aktivitetene eller ikke gå på skolen.
  • Ha en høy evne til å lage historier eller vitser, eller ordspill.
  • De spør insisterende, sette foreldre og lærer i trøbbel.
  • De har en bevisst dedikasjon til en aktivitet de elsker..
  • Gjør vanlige ting på en uvanlig måte.
  • Er du klar over hva som er urettferdig og verdi for å forsvare de forsvarsløse.
  • de er i stand til å holde roen i tider med kaos.

Nøkkelfunksjon: Overvennlighet

Lærere og psykologer er ofte uvitende om den over-eksitabiliteten som begavede barn har i forskjellige aspekter av deres utvikling, noe som ofte gir opphav til feildiagnostisering..

1. Psykomotorisk over-eksitabilitet

Det begavede barnet kjeder seg og beveger seg. Ser ut til å ha oppmerksomhetsproblemer og har episoder med hyperaktivitet. Din verbale eller fysiske agitasjon får deg til å tro at du har hyperaktivitetsforstyrrelse med oppmerksomhetsunderskudd (ADHD).

Når barnet er motivert av en oppgave, eller fordypet i noe som tiltrekker og fascinerer, fører til uventede konsentrasjonsnivåer for din alder. Glemmer alt rundt deg.

Det kan også være frustrerende når du ikke klarer det, og det er en spenning at vi skal hjelpe deg med å klare deg..

2. Intellektuell over-eksitabilitet

Begavede barn har en glupsk nysgjerrighet. Når de noen ganger fokuserer all sin energi på ett tema, blir de besatt av hva som tiltrekker dem..

Denne unike interessen for temaer og glupsk nysgjerrighet kan gjøre det vanskelig for deg å forholde deg til jevnaldrende, som kan forveksles med Aspergers lidelse..

Les også: Aspergers syndrom

3. Følelsesmessig over-excitability

Foreldre beskriver ofte et begavet barn som "veldig intenst og ekstremt" eller "lett eksploderer".

  • din intens følelsesmessighet vil være en av hans store ressurser som voksen, men i barndommen kan man forveksle med bipolar lidelse når de er for langt fra psykotiske.
  • Deres følsomhet får dem til å gråte for en filmkarakter eller bekymre seg for sosial urettferdighet, vold eller miljøspørsmål.. Ha sosial bevissthet.

4. Sensorisk overdreven eksitabilitet

Det plager deg mye om kleskoder, støy fra klasserommet, lukter eller for mye volum. Disse følelsene er så inngripende at de ikke kan tenke på noe annet..

Verken foreldre eller lærere forstår generelt denne ekstreme følsomheten.. De blir bedømt som maniakker, når de i virkeligheten er sensasjoner som de ikke tåler.

5. Overopphisselse av fantasien

Begavede barn ser ut til å "leve i sin verden". Det har et flott anlegg for å oppfinne, fantasere og skape situasjoner og imaginære følgesvenner for å slippe unna kjedsomhet. at for eksempel skolen forårsaker dem.

I denne fantasiflukten kan de til og med forveksle virkeligheten med fiksjon. De tegner, skriver eller forestiller historier ofte for å abstrahere seg selv fra en lite attraktiv og stimulerende virkelighet..

Endelige anbefalinger

Imidlertid kan stimulerte barn være under graviditet eller tidlig, et barn med høy kapasitet blir ikke dannet. Begavede barn blir født, arve potensialet sitt fra familiens byrde.

Hvis du som foreldre oppdager at barnet ditt har egenskaper som skal anses som begavede, er det første du må gjøre å overvinne din egen frykt og fordommer. Effektivt er barnet ditt annerledes. Vi må hjelpe deg med å administrere og investere i potensialet ditt..

Å oppdage og forbedre disse forskjellene er en stor utfordring som ofte innebærer å møte familiemedlemmer, lærere og psykologer som er vant til det "normale". Vi må utdanne ham til lykke, ikke til perfeksjon, som alle barn.

Ingen mening i å isolere et begavet barn, eller har til hensikt å knytte den til lignende barn bare. I få land er det spesialiserte utdanningsinstitusjoner for denne typen barn..

Ideelt sett kan du hjelpe henne å gå gjennom den tradisjonelle skolen, komme sammen, og gi henne flere muligheter for å øke potensialet..

Matene som påvirker hukommelsen og intelligensen vår



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.