5 vanligste hydrasjonsfeil

  • Daniel Chandler
  • 0
  • 2814
  • 161

Det er 5 hydrasjonsfeil som er veldig vanlige. Så du kan falle i dem uten å innse det.

Å ha en god livskvalitet og forhindre sykdom, vi bør ha et godt væskeinntak.  Mens mange ignorerer dette, er riktig væskeassimilering avgjørende for at alle organer skal fungere ordentlig..

En dehydrert organisme begynner å mislykkes i hovedfunksjonene. Dette kan føre til fysiske og mentale vansker. Faktum er at foruten å drikke vann, god hydrering avhenger av andre faktorer som vi ofte gjør feil.

Fuktighetsgivende feil laget mest hver dag

1. For mye natriuminntak

Det er sant at en av de viktigste medisinske anbefalingene er å moderere natriuminntaket..Et kosthold rikt på dette mineralet kan forårsake kroniske problemer som væskeansamling og kronisk hypertensjon..

Imidlertid dette betyr ikke at det er en fiende og bør utelukkes helt fra kostholdet. Lave nivåer kan også ha kontraproduktive effekter..

  • Dårlig absorpsjon av mineralet eller dets overdreven tap gjennom svette, gjør det vanskelig å erstatte væsker, selv når vi drikker mye vann.
  • Forhold som varme og fuktighet gjør inntaket av væsker og salt viktigere..

2. Forbruk mye vann

Selv om lavt vannforbruk øyeblikkelig fører til dehydrering, kan for høyt væskeforbruk ha negative effekter. Drikk mye vann eller annen væske. overbelaster urinsystemet og øker risikoen for inflammatoriske problemer og infeksjoner.

Kroppen er ikke klar til å behandle ingenting overflødig, selv om det er vann. Den anbefalte mengden kan variere avhengig av alder, vekt, vaner og klima..

3. Ikke spiser nok magnesium og kalium

Folk som spiller sport eller trener eller annen høy fysisk aktivitet, bør bekymre seg for å ha det riktig absorpsjon av magnesium og kalium. 

Disse essensielle mineralene spiller en nøkkelrolle i å opprettholde hydrering og muskulatur i kroppen. Din funksjonshemming kan forhindre riktig hydrering av celler og balansen mellom elektrolyttnivåene.

Hvis du mangler, er det større sjanse for muskelkramper, sykdommer og symptomer på dehydrering. Generelt anbefales det å konsumere frukt, grønnsaker, belgfrukter og frokostblandinger for å sikre korrekt opptak..

4. Forbruk drikker med mye sukker

Mange mennesker tror de kan fukte kroppen sin. inntak av brus eller sukkerholdig fruktjuice. Dette er en av de vanligste hydrasjonsfeilene..

Selv om de for øyeblikket beroliger følelsen av tørst, er forbindelsene deres langt fra sunne for kroppen..

  • Disse drikkene er fulle av sukker og kjemikalier som i stedet for hydratceller, kan føre til dehydrering.
  • De mangler næringsstoffer av høy kvalitet og er for det meste tomme kalorier..
  • Mange inneholder stimulerende stoffer som kan forårsake uønskede helseeffekter..

5. Ikke lytt til kroppssignalene dine

Noen ganger kan det hende at vi tenker at vi hydrer godt, og egentlig ikke. Det er mange faktorer som er involvert i denne prosessen, og derfor er det ikke rart at vi i tilfelle overvåking til slutt når et visst nivå av dehydrering..

Poenget er det, selv om kroppen sender noen signaler, er vi sjelden oppmerksom eller relaterer dehydrering til dem.

Det mest bekymringsfulle er at vi lot effektene utvikle seg, og vi skjønte problemet da det forårsaket flere problemer..

  • Symptomer som endringer i vannlatingsvaner eller infeksjoner i kanaler urin kan være et tegn på væske- og elektrolyttmangel.
  • Fortsatt hodepine, tørst og muskelkramper kan også forekomme..
  • Noen mennesker lider av nedsatt hjertefrekvens og blackouts.

I tilfelle å presentere noen av disse manifestasjonene, er det nødvendig å konsumere litt sportsdrikk, i små og hyppige slurker.

Etter dette bør en moderat og gradvis hydreringsplan følges. Ikke overbelast magen med væsker.

Har du oppdaget noen av fuktighetsfeilene som er nevnt i rutinen din? I så fall, prøv å rette dem før du får konsekvensene.

Husk at hvis du trener fysisk aktivitet eller arbeid med stor etterspørsel, bør forsterke tiltakene sine for å sikre optimal hydrering av kroppen din. Det samme gjelder hvis du opplever noen sykdom..

10 mirakelmat for å hydrere huden fra innsiden og utsiden



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.