5 spørsmål om generiske medisiner

  • Peter Sherman
  • 0
  • 1223
  • 173

Selv om vi vil svare på flere spørsmål om generiske medisiner gjennom hele artikkelen, bør vi det begynn med å vite hva som er nøyaktig.

Definisjonen av et generisk medikament er:enhver medisin som har den samme kvalitative eller kvantitative sammensetningen i aktive ingredienser, og den samme farmasøytiske formen som en original eller referansemedisin ”.

La oss snakke om generiske medisiner

I merking av generiske medisiner bør du sette forkortelsen EFG. Midler: Generisk farmasøytisk ekvivalent; Dette gjør at vi kan skille dem.

Til tross for at de er foreskrevet ved lov i stedet for merkevarer i Brasil siden 1999, generiske medisiner er fortsatt omgitt av mye kontrovers, og noen myter som vi vil forklare senere.

Generiske medisiner ble introdusert i Brasil i 1999. Målet er å spare kostnader og samtidig opprettholde effektivitet og pålitelighet. sikkerhet av merkede medisiner.

Her er 5 vanlige spørsmål om generiske medisiner..

  • Hva er forskjellen mellom en generisk medisin og en merkevare medisin?
  • Kvaliteten på generiske medisiner er den samme som merkede medisiner.?
  • Generiske medisiner er virkelig billigere?
  • Hva er fordelene sammenlignet med referansemedisiner?
  • Det er sant at generiske medisiner inneholder opptil 20% mindre virkestoff?

1. Hva er forskjellen mellom en generisk medisin og en merkevare medisin?

Hovedforskjellen vi kan finne er utseendet til disse medisinene sammenlignet med de mest kjente merkene. Imidlertid dette innebærer ikke at potensialet til generiske medisiner varierer, som det er vanlig å tro.

En annen forskjell vi kan finne er navnet på medisinen.. Generikken vil bli navngitt etter det aktive prinsippet den inneholder.. Et eksempel på dette finnes i acetaminophen.

På apotek kan vi finne en medisin som heter acetaminophen. Dette tilsvarer det generiske stoffet. Eller vi kan for eksempel finne Gelocatil, som er handelsnavnet til en medisin som inneholder paracetamol som ingrediens aktiv.

Imidlertid generiske medikamenter kan ikke markedsføres før patentet for det opprinnelige legemidlet er utløpt.

I tillegg må den være autorisert av helsedepartementet.

2. Kvaliteten på generiske medisiner er den samme som merkede medisiner.?

ja, kvaliteten er den samme. De viktigste forskjellene er de vi har sett, og de har ingenting å gjøre med medisinens effektivitet..

At kvaliteten er den samme er garantert siden Både generiske medisiner og merkenavn er underlagt de samme kontrollprosessene.. I tillegg må begge være autorisert av National Health Surveillance Agency (ANVISA). De kan også være autorisert av Brazilian Medicines Agency (EBM)..

Du kan være interessert: Følsomhetstest: når den brukes og med hvilke medisiner

3. Generiske medisiner er virkelig billigere?

Helsedepartementet er den kompetente myndigheten som fastsetter maksimumsprisen for disse medisinene. Garanterer det prisen er betydelig lavere enn den opprinnelige referansen.

Derfor kan vi trygt si det generiske er billigere enn merkevarer narkotika. Dette fordi de ikke krever refusjon av forskningskostnader. Men som vi allerede vet, selv om de er billigere, betyr det ikke at de har lavere kvalitet, ettersom dette er det samme i.

4. Hva er fordelene sammenlignet med referansemedisiner?

Basert på forrige spørsmål, kan vi si at den største fordelen med disse stoffene er økonomien i den endelige salgsprisen til publikum. Denne besparelsen kan være opptil 60% sammenlignet med prisen på den opprinnelige medisinen..

Denne prisforskjellen på grunn av at generiske maskiner ikke påvirker investeringer for hvert farmasøytisk selskap å oppdage et nytt legemiddel.

Finn ut i tillegg: Naturlig metode for å senke blodtrykket på fem minutter uten medisiner

5. Det stemmer at generiske medisiner inneholder opptil 20% mindre virkestoff?

Nei det er ikke sant. Det er ingen 20% variasjon i medisineringens effektivitet. eller det faktiske innholdet av den aktive ingrediensen. Det er sant at det kan være 20% endring i absorpsjon.

Imidlertid forekommer denne variasjonen med medisiner, enten de er generiske eller ikke. Dette er fordi når biotilgjengelighetsstudier er gjort antas det alltid å variere med 20%. Dette tilsvarer den individuelle farmakokinetiske variabiliteten til et gitt medisinering..

Dette betyr at mens den totale mengden aktiv ingrediens er nøyaktig den samme, vil den absorpsjon kan variere. Og det er nettopp det som tas i betraktning i alle studier før kommersialisering av generiske stoffer..

Rettsmidler for å lindre faryngitt symptomer



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.