6 effektive måter å kontrollere hormonene som gjør at vi går opp i vekt

  • Jacob O’Brien
  • 0
  • 2959
  • 186

Hormoner og genetikk spiller en viktig rolle. i vektrelaterte problemer.

I lang tid anbefalte eksperter oss at den beste måten å gå ned i vekt var å spise mindre og trene mer..

De fleste forskere forstår nå at dette rådet er for enkelt til å håndtere det komplekse problemet med overvekt og overvekt..

Tips for regulering av hormoner

1. Oppretthold høyt fiberinntak og lite sukker

Insulin er et av de mest siterte hormonene når det gjelder å gå opp i vekt. Det er fordi hun stimulerer celler til å absorbere sukker og lagre det i kroppen din som fett.

Dette kan bli til en ond sirkel: Når du går opp i vekt, trenger kroppen din mer insulin for å senke blodsukkernivået. Dette gjør at du får vekt..

Imidlertid, hvis kostholdet ditt er lite i sukker og mye fiber, vil du ha mindre problemer med å kontrollere insulinnivået naturlig..

Dette er fordi den Fiber nedbrytes sakte i kroppen din og hjelper til med å forhindre blodsukkerspik.

I tillegg hjelper fiber med å forbedre fordøyelsen og holde seg fornøyd lenger, noe som gjør det lettere å gå ned i vekt..

2. Spis protein i løpet av dagen.

Protein er viktig fordi det hjelper med å regulere et hormon som kalles ghrelin. Du har kanskje aldri hørt om det, men det er viktig når det gjelder å gå opp i vekt. Dette fordi dette stoffet også kalles et "sultthormon".

Høye nivåer av dette hormonet vil føre til at hjernen din forteller deg "mate nå!" Når dette ikke er nødvendig. Imidlertid hjelper protein med å undertrykke dette hormonet og slette de falske signalene som hjernen sender.

Proteinet trenger ikke være av animalsk opprinnelse som kjøtt, egg eller meieri. Oljefrø, frø og belgfrukter som bønner, linser eller erter er et annet proteinalternativ du kan velge mellom..

Kan interessere deg:

Hårtap i svangerskapet. Sjekk ut løsningene!

3. Velg meieri med omhu

Med mindre du er laktoseintolerant, vil meieri ikke skade deg. Du må imidlertid velge dem med omhu..

Mange meieriselskaper bruker kunstige veksthormoner i kuene sine i mange år for å stimulere til økt melkeproduksjon..

Disse hormonene er ikke designet for mennesker, så de kan forholde seg tett til vektøkning..

Velg alltid organiske eller merkede meieriprodukter: “hormonfritt”. Så du kan konsumere dem uten å bekymre deg for langtidseffektene på vekten din..

4. Vær forsiktig med korn

Glutenkorn og frø, spesielt fullkorn, er ikke nødvendigvis ille for alle. Imidlertid, hvis du har problemer med skjoldbrusk-sekresjonshormoner, er det en god idé å redusere inntaket betydelig..

Flere studier har vist at et glutenrikt kosthold kan redusere effekten av disse hormonene.. Skjoldbruskhormoner spiller en viktig rolle når du vil unngå å gå opp i vekt, da de hjelper til med å regulere stoffskiftet..

Jo lavere nivåer av disse hormonene er, desto langsommere blir stoffskiftet ditt, og desto vanskeligere vil det være for deg å gå ned i vekt..

Kan interessere deg:

Hodepine: Naturlige løsninger for å bekjempe dem

5. Unngå soyaderivater

Soya kan være et komplisert produkt. Selv om det er lite fett, lite kalorier og rikt på planteprotein, inneholder det også kjemikalier som kalles fytoøstrogener..

De kan blokkere det faktiske østrogenet i kroppen din.. Når østrogennivåene dine er stabile, optimaliseres de av et hormon som kalles leptin..

Leptin er viktig for vektopprettholdelse da det regulerer metthetsfølelsen. Når leptin i kroppen er på et normalt nivå, føler du deg fornøyd når du spiser riktig mengde..

Så det er best å unngå soya når du vil ned i vekt..

6. Kutt koffeinforbruk

Kaffe og te er rike på antioksidanter og helsemessige fordeler. Når det gjelder å unngå vektøkning, kan det imidlertid hende du må redusere koffeinforbruket..

Koffein kan øke kortisolnivået, som kalles stresshormonet. og kan forårsake abdominal overvekt når det omfordeler arm- og benfett til magen.

Så hvis du vil gå ned i vekt, minimerer du forbruket av koffeinholdige drikker; Også inkludert er de som sier koffeinfri.

Disse endringene i kostholdet ditt er ikke nødvendigvis basert på hvor mange kalorier du bruker, men på komponentene som matvarene i ditt vanlige kosthold inneholder..

Hormoner spiller en nøkkelrolle når det gjelder å gå opp i vekt.. Hvis du vet hvordan du holder dem i balanse og bruker dem til egen fordel, vil det være lettere å gå ned i vekt..

Husk at hvis du vil gjøre en relevant endring i kostholdet eller spisevanene dine, Det er alltid bedre å konsultere din pålitelige lege eller ernæringsfysiolog..

Keisersnitt eller normal fødsel?



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.