6 vaner for å nå emosjonell modenhet

  • Richard Robertson
  • 0
  • 5313
  • 1164

Leter du etter måter å nå emosjonell modenhet på? Dette er også kjent som emosjonell intelligens evne som gjør at mennesker som utvikler det, er fullstendig klar over følelsene sine.

Mennesker med stor emosjonell modenhet vet hvordan de skal skille følelser, forstå dem og spesielt håndtere dem riktig..

Selv om a priori kan virke enkel og at alle vet hvordan de skal gjøre det, er sannheten det de fleste av oss har en tendens til ikke å vite hvordan vi skal håndtere følelsene våre.

Hvordan kan vi begynne å løse dette?

Hvordan nå emosjonell modenhet

1. Øv mindfulness

Mindfulness er en utmerket praksis som vil starte oss i mindfulness. Takket være dette vi vil lære å ikke dømme på forhånd og begynne å observere.

Følelsesmessig modenhet er basert på ikke å reagere impulsivt på noen stimulans, men på å gi oss noen minutter til å tenke på hvordan vi skal svare riktig..

  • Med praksis vil mindfulness tillate oss å være klar over tankene og følelsene våre, og begynne å håndtere dem mye mer intelligent..

2. Begynn å lære av feil

Å ikke ta ansvar for våre egne handlinger og skylde på andre er ikke å påta seg feil eller lære av dem..

Å feile er ikke negativt. Dessuten kan vi lære av våre feil. Derfor er det viktig å ikke flykte fra dem, men å ønsker dem velkommen og ta dem som et press for å gjøre det bedre neste gang.

  • Vi kan ikke nå emosjonell modenhet med mindre vi tar ansvar for hver eneste av våre feil..

3. Ha en følelsesdagbok

Det er veldig viktig å kjenne oss selv, men det ser ut til at vi aldri har tid. Så det er bedre å ha en dagbok med følelser!

ideelt hver natt før sengetid tar du deg tid til å skrive i dagboken din alt du har opplevd i løpet av dagen, men siden din emosjonelle del.

Hva skjedde som fikk deg til å føle deg så lykkelig? Hvordan følte du deg da de brøt den nyheten? Hvordan reagerte du på den fornærmelsen?

Å reflektere over disse spørsmålene og mer vil hjelpe deg å kjenne deg selv bedre..

4. Tell til 5 før du handler

Så dumt som det høres ut, kan følelsesjournalen hjelpe oss å være klar over at vi bør øve på denne øvelsen..

Uansett hvilken situasjon vi er i, enn si om følelsene som oppstår er positive eller negative..

I begge tilfeller må vi være klar over å alltid telle til 5 og deretter reagere, handle eller ta en beslutning.. I det øyeblikket vi tenker før vi handler, endrer mange ting seg.

5. Øve på løsrivelse

Noen ganger klamrer vi fast til partneren vår, men hva med troen og minnene våre? Dette er ikke emosjonell modenhet, men motsatt..

Ingen lærer oss å trene løsrivelse, noe som er veldig sunt, men ikke lett.

  • Det er viktig å ikke holde seg til ideer, tanker eller mennesker. Det er vanskelig, men med praksis oppnås alt. La oss begynne å gi slipp!

6. Hva krever kravet??

Klagen slo seg ned i samfunnet vårt som et virus. Dette tar bort ansvaret som vi snakket om allerede i emne 2.

  • Emosjonell modenhet lærer oss at vi må være konsekvente, men også å akseptere det som kommer og at vi ikke kan endre.
  • Fortiden, for eksempel, er noe vi stadig bringer til vår nåtid, men hjelper det noe? Tvert imot: det forårsaker stor ulykkelighet.

For å nå emosjonell modenhet Det er viktig å fokusere på nåtiden, ikke å holde seg til det som får oss til å lide, foruten å lære å akseptere problemene og ta feilene.

Med de seks foregående vanene som blir utført hver dag, vil vi kunne forvandle livene våre og gjøre dem mye bedre..

fordi vi kan endre alt vi ikke liker med oss og ta i bruk nye vaner som lar oss være bedre mennesker.

Ved å oppnå emosjonell modenhet er det mulig å ha litt kontroll over følelsene våre og spesielt lære hvordan vi kan håndtere dem på en best mulig måte for å fremme vår velvære..

5 tegn på følelsesmessig modenhet



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.