6 endringer du går gjennom når du blir forelder

  • Joseph Barber
  • 0
  • 822
  • 43

Bekreftelse av graviditet forvandler en kvinnes liv, sinn og kropp. Lik ting skjer med mennesket. Endringene som foreldreskap forårsaker, påvirker sinnet, parforholdene, livsstilen og til og med anatomi. når du blir far.

Uten tvil vil disse endringene være mest merkbare hos de mennene som er engasjerte og entusiastiske over den nye rollen som farskap betyr. De som setter avstand med barna sine, er sannsynligvis veldig langt fra å se livene sine forandre seg..

Hva endrer seg når du blir forelder?

Selv om endringene som kvinner opplever under graviditet er de mest tydelige og mest studerte, opplever menn som begynner å bli foreldre også nye situasjoner, både fysiske og emosjonelle. Her er listen over 6 endringer som oppstår når du blir foreldre..

1. Hormonelle nivåer endres

For det første påvirkes menneskets hormonelle kjemi når nyheten om graviditet bekreftes. Dette ble demonstrert i en studie av 225 foreldrepar i Australia..

Når en kvinne er gravid, faller testosteron, det viktigste mannlige hormonet. Når det laveste nivået i løpet av tre uker før levering, kan falle opptil 33% mindre enn normalt nivå.

På den annen side øker prolaktinet med opptil 20% når du blir foreldre. Dette hormonet hjelper med å utvikle nye instinkter som å skjerpe øret når babyen gråter, og reduserer sexlysten i løpet av månedene av svangerskapet..

2. “Empatisk graviditet” vises

noen Førstegangsforeldre lider av det såkalte Couvade-syndromet eller "empatisk graviditet". Potensielle foreldre går opp i vekt som om de er gravide også, og sier til og med at de har symptomer som kvalme, kvalme og til og med populære ønsker..

I tillegg vises dette syndromet omtrent i den tredje måneden av svangerskapet eller i nærheten av fødselsdatoen. Ansvarlig for denne situasjonen er prolaktin som stiger til enestående nivåer hos mennesker..

Se også: Familietid: Hvorfor det er så viktig?

3. Når du blir forelder øker stress

Sammen med glede kommer stress. Mannen synker ned i tankene sine: Hun bekymrer seg for ikke å være i stand til økonomisk og følelsesmessig støtte partneren sin og babyen. Du er irritert over at du ikke er forberedt på partnerens forventninger, noe som kan påvirke parets forhold eller arbeidsproduktivitet, noe som vil gi mer stress..

Den argentinske psykologen Laura Gutman, i boken “Mødre og møte med egen skygge ”, advarer om at mennesket lever sin egen prosess med tilpasning. Gå fra å ha et gjensidig forhold til partneren din, en som tok seg av den andre og nå forbereder seg på å være støtte fra mor og baby.

Dermed kan stresset ved å nærme seg ansvar og introspeksjon tolkes som manglende engasjement, men absolutt støtter eller spør man en mann sjelden om følelsene han føler under graviditeten..

4. Endre prioriteringer

Mange foreldre, menn og kvinner, liker å tro at babyens ankomst ikke vil hindre dem i å glede seg over livsstilen, dele tid med venner og gjøre sine egne aktiviteter.. Enten du liker det eller ikke, vil foreldreskap endre prioriteringene dine.

Fremtidige foreldre vil være bekymret for å ta vare på graviditeten. Ubehageligheten ved graviditet vil holde paret borte fra mange hendelser og aktiviteter. Den krevende omsorgen for det nyfødte vil gjøre det enda mer.

Farskap innebærer uredd å anta disse avkallene. Vi må forstå at de er en del av prosessen med å bli foreldre. Det er normalt at de går glipp av vennekretsen eller aktiviteter de utførte før foreldre. Men når dagen kommer at alle er foreldre, vil de møtes igjen.

5. Nye ferdigheter vises

Når du blir far, lærer du å massere den gravide hustrens hovne føtter; deltar i dekorasjonen av babyens rom; forbereder seg på å støtte deg i fødsel eller deltar i omsorgen for det nyfødte.

Visstnok vekker mannen som kobler seg til graviditet og foreldre en ny følsomhet og kreativitet. slik at du kan bli involvert og tilpasse deg den nye rollen og glede avventende babyens ankomst.

Å dele den nyfødte krevende omsorg, i tillegg til å dyrke tilknytning til barnet, hjelper mannen å overvinne spenningen som graviditeten kan ha generert med sin partner..

6. Når du blir forelder, endrer hjernen seg

Når en mann driver med babyomsorg, utløser oksytocin, Kjærlighetens hormon. Igjen hjelper hormoner med å stramme tilknytningsbåndet som binder en forelder til et barn.

Ved å heve dette hormonet endres menneskets hjerne. De affektive båndene som en mann vever med barnet sitt, favoriseres når barnet aktivt driver med barnepass, noe som er registrert i noen områder av hjernen. Så demonstrerte en studie publisert i 2017 av tidsskriftet Hormoner og atferd.

snart, Stress som påvirker mannen under graviditeten, finner kur hos nyfødte. Oxytocin gir mennesket den følelsen av velvære han trenger for å være fornøyd med sitt nye ansvar..

Husk å lese: Adopsjon: Akseptere et nytt familiemedlem

Endelig anbefaling for fremtidige mødre

Utvilsomt, i vårt dypt sjauvinistiske samfunn, har menn blitt opplært til ikke å knytte seg til deres emosjonelle univers. Når nyheter kommer om at de vil være foreldre, blir de forsteinet. Det skjer med mange.

På den annen side, det som skjer når kvinner er sexistiske er at de ikke lar menn bli involvert med babyen. I de mest ekstreme tilfeller føler mennesket seg så lei av ansvar og endring at han må tilpasse seg, som ofte løper fra partner og foreldre.

Hvis du føler at partneren din har gått bort i svangerskapet, og som kjeder seg med foreldreskap, åpner du kommunikasjonskanalene. Snakk daglig om hva du føler. Tenk på om du forlot ham fra forberedelsene, inviter ham til å følge deg med til medisinsk kontroll.. Nyt den søte ventetiden sammen.

Avslutningsvis opplever de to en sterk transformasjon. Tilpasning er sammensatt, men kjærlighet vil hjelpe deg å binde deg til den mest fascinerende opplevelsen i livet ditt..

Hvordan være en god far



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.