7 nysgjerrigheter rundt drømmer

  • Richard Robertson
  • 0
  • 4494
  • 187

Drømmeverdenen har alltid vært av stor interesse for både forskere og vanlige mennesker.

Noen antar at det er en del av det ubevisste der hjernen omorganiserer ideer, minner og viser stor aktivitet.. Så drømmer inneholder mange nysgjerrigheter som du vil elske å kjenne.

1. Hvorfor vi ikke husker alle drømmene våre?

Klart nok at du ofte sto opp om morgenen med følelsen av å drømme noe hyggelig eller ubehagelig, men du klarer ikke å huske detaljert hva det handlet om..

Dette er normalt. Drømmer oppstår etter hverandre uten at hjernen har muligheten til å befeste hukommelsen, bare følelser. Derfor har vi bare denne følelsen av kval eller glede.

Det er imidlertid nysgjerrig å vite at de menneskene som ofte våkner om natten, er de som husker mest drømmene sine. Hvorfor? Når en drøm slutter og vi våkner opp, konsoliderer hjernen ganske enkelt hukommelsen. Men hvis vi fortsetter å sove, løser ikke minnet seg.

2. Vi reagerer i drømmene våre som om vi var våkne.

Det er riktig, som det var, det er som om personligheten vår fortsatt er den samme med all sin emosjonelle intensitet mens vi drømmer.

Jeg mener, hvis du blir sint på noen under disse drømmene, vil du føle sinne med all intensitet. På den annen side, hvis du er glad for å møte noen igjen, vil følelsene være oppriktige. Den samme frykten i mareritt. Følelser er ekte i en tenkt verden.

3. Lukt påvirker drømmer

Hvis du er i et rom som lukter vondt, fuktig, forsøkt eller lukter av ubehagelig opprinnelse, forbinder hjernen vår umiddelbart det med noe ubehagelig. La deretter en plagsom eller truende drøm dukke opp.

Tvert imot, hvis rommet ditt er tilberedt med en behagelig lukt, for eksempel en lavendel- eller rosenduft, vil drømmen være mye dypere, rolig og avslappende..

Luktende godt å sove? Så prøv det: 5 måter å naturlig smake hjemmet ditt på

4. Mareritt kommer alltid fra

Drømmer om at de jager oss, at vi faller, at de prøver å skade oss eller at vi har en ulykke, er det direkte resultatet av våre bekymringer, stress og angst..

I de periodene hvor vi er mest rastløse og stressende, vil mareritt være hyppigere..

Hvis du drømmer om å finne en avdød person, er det fordi du på en eller annen måte er urolig eller bekymret. Så jeg vil at denne personen som ikke lenger er savnet og som du savner, skal gi deg råd. Når du har et mareritt, prøv å finne ut hva dets opprinnelse kan være.

Husk å lese: 7 tips for avslapning i møte med et angstanfall

5. Alle levende vesener drømmer

Hunder, katter, mus, mennesker og delfiner. Alle levende vesener drømmer. Men ja, i tilfelle av delfiner er veldig morsomt, fordi bare den ene halvdelen av hjernen din sover, forblir den andre aktiv.

Og hva er grunnen? Valanter trenger å fortsette å svømme i sjøen og fortsette å flyte. Så hvis hele hjernen ble bevisstløs, ville de synke og slutte å puste. Derfor hviler aldri en del av hjernen din.

6. Hva om vi i en av drømmene våre dør? 

Mange tror at hvis de dør i en drøm, er det et dårlig tegn. Og at utvilsomt noe dårlig venter oss i nær fremtid. Dette er en ubegrunnet feil..

Forfattere som Rubin Naiman påpeker at når dette skjer, lurer vi på hvorfor og undersøker i selve drømmen.. Hjernen holder alltid beskjed gjennom bildene av en drøm, og ideen om å se vår egen død kan bety noe bestemt..

Behovet for å fullføre en etappe, eller å fullføre noe, en jobb, et forhold? Bare vi selv kan vite hvorfor.

7. Hjernen fungerer om natten som tarmen

Utvilsomt et nysgjerrig bilde. Som du allerede vet, har tarmen ansvaret for å fordøye, ta næringsstoffer og kanalisere mat..

Hjernen på sin side gjør nesten det samme om natten.

  • Fordøyer opplevelsene, læringene,
  • skille det som er viktig,
  • eliminerer det som ikke er meningsfylt,
  • integrere minnet vårt,
  • omorganisere, kjøre og filtrere informasjon.

Dette er alt veldig interessant, og vi må ta hensyn til.

Så husk at søvn er en biologisk nødvendighet som du ikke bør forsømme. Ta vare på sovevanene dine med enkle strategier:

  • spiser middag to timer før sengetid,
  • la datamaskinen eller telefonen ligge en time før leggetid mens de fungerer som sentralstimulerende midler,
  • ta en avslappende dusj, 
  • avslutt dagen med en te.

Søvn er like grunnleggende for helsen din som drømmene dine..

Fant du denne artikkelen interessant? Så følg med når vi har mer informasjon for din helse og velvære..

Hvorfor sover jeg så dårlig? Bedre sovende ideer og stillinger



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.