7 faktorer som kan påvirke begynnelsen av livmorhalskreft

  • David Snow
  • 0
  • 3455
  • 655

Livmorhalskreft er en av variantene av denne sykdommen som påvirker den kvinnelige befolkningen verden over..

Det inntreffer innen unormal vekst av cervikale celler, som begynner å danne svulster når de blir maligne.

Selv om medisin har lagt til rette for behandling og påvisning i dag, er den det fortsatt Den fjerde ledende årsaken til kreftdød blant kvinner i alderen 30 til 59 år.

De fleste tilfeller har et direkte forhold til humant papillomavirus (HPV) infeksjoner; imidlertid andre årsaker som kan ha noe å gjøre med.

Gitt at mange kvinner ikke har mottatt informasjon i denne forbindelse, vil vi dele i detalj under de syv faktorene som var knyttet til utbruddet av livmorhalskreft..

1. Human Papilloma Virus (HPV)

98% av forkankerøse lesjoner som stammer fra livmorhalskreft har et forhold til noen av HPV-typene..

Menn er bærere av viruset og overfører det til kvinner gjennom samleie..

Så langt er en av de mest effektive metodene for å forhindre smitte vaksinen, som gjelder fra 9 til 45 år i tre doser..

2. Tidlig begynnelse av sex

Tidlig begynnelse av sexlivet kan være skadelig for kvinner fordi livmoren har ennå ikke nådd sin høyeste grad av "modenhet", og er derfor mer utsatt for virus og sykdommer.

Sexopplæring fra ung alder er nøkkelen til å kjenne til denne type risiko og andre helsemessige konsekvenser som praksis kan ha..

3. Røyking kan utløse livmorhalskreft

Overdreven sigarettrøyking er ikke bare den ledende årsaken til lungekreft, men det er også et faktum som påvirker fremveksten av andre svulster..

Vi anbefaler å lese: Sigarett: Planter som hjelper deg å bli kvitt dette onde

Kvinner som røyker hver dag, har opptil 4 ganger større sannsynlighet for å få livmorhalskreft. sammenlignet med de som ikke er utsatt for tobakk.

Dette skyldes det faktum at skadelige stoffer i tobakk utløser akselerert vekst av celler til kreftfremkallende stoffer..

4. Langvarig bruk av p-piller

Selv om dagens risiko er minimal På grunn av alle forbedringene som er oppnådd i p-piller, øker forbruket deres i mer enn fem år på rad risikoen for å lide av denne kreften..

Det skal bemerkes at dette bare er en liten mulighet, ettersom den viktigste årsaksfaktoren er HPV.

5. Opprettholde en stillesittende livsstil

Overvektige kvinner som har en stillesittende livsstil, er også mer sannsynlig å lide av denne sykdommen i sine voksne år..

Fysisk inaktivitet forårsaker blodsirkulasjonsproblemer og det er derfor en større risiko for å få infeksjonen.

Lagt til det, Overskytende fett og giftstoffer øker spredning av tumorceller, hva som forverrer tilstanden.

6. Klamydia

Klamydia er en av de vanlige bakteriene som kan infisere det kvinnelige reproduktive systemet. Det overføres gjennom seksuell kontakt og er en av årsakene til infertilitet da det forårsaker en infeksjon i systemet, bekkenet blir betent og det kan påvirke fruktbarheten..

Les også: Babyer født ved keisersnitt får "bad" med vaginale bakterier

På den annen side viste blodprøver det Kvinner som har eller har hatt en klamydiainfeksjon, har høyere risiko for livmorhalskreft. enn de som aldri hadde blitt berørt.

I de fleste tilfeller har ikke bakteriene som er berørt av denne bakterien alvorlige symptomer, men oppdager den vanligvis gjennom en bekkenundersøkelse..

7. Familiebakgrunn

Som med andre kreftformer, kan livmorhalskreft oppstå på grunn av genetiske forhold..

Kvinner hvis familiemedlemmer har hatt sykdommen, er to til tre ganger større sannsynlighet for å utvikle den. enn de som ikke har noen bakgrunn.

Mange eksperter mistenker at denne familietendensen skyldes en arvelig tilstand som gjør immunforsvaret mindre i stand til å bekjempe HPV..

Kontinuerlig screening er den beste måten å forhindre denne sykdommen.. Pap-utstryk og HPV-tester er nøkkelen til å oppdage det i sine tidlige stadier.

Hva sier WHO om kjøtt i forhold til kreft?



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.