7 vaner for selvtillit

  • Daniel Chandler
  • 0
  • 852
  • 83

Mistillit til seg selv er en av de vanligste tingene som kan oppleves i tenåringer. Imidlertid er vi alle prisgitt å gå gjennom noen mistillitfulle episoder, uansett hvor gamle vi er..

Hvis vi ikke behandler det i tide, kan det bli en sykdom veldig alvorlig til det punktet at vi kan falle i en moderat depresjon eller en alvorlig eller alvorlig depresjon.

I denne artikkelen foreslår vi 7 vaner for å ha tillit til deg selv.

7 vaner for selvtillit

1. Velg vennene dine godt og hold deg unna giftige mennesker

Når vi velger gode venner, skaper vi sunne forhold og stabile bånd., som hjelper oss til å føle oss bra med oss ​​selv. Faktisk kan en god venn gjøre det beste av oss..

En venn kan bekrefte vår selvtillit og fremheve positive sider ved personligheten vår som vi selv visste at vi hadde. Så vi bør se etter virkelige venner som stoler på oss, og vi stoler på dem..

Vi skal ikke være i nærheten av mennesker som bare forakter oss, som alltid har noe pessimistisk eller negativt å fortelle oss, og hvis vi ikke kan sensurere deres selskap, bør vi sensurere ordene deres slik at de ikke påvirker oss..

Se også: Hvis du går gjennom en vanskelig situasjon, må du muntre opp!

2. Tren regelmessig

Ta vare på din fysiske helse ved å trene hjelper kroppen med å frigjøre kjemikalier og energi til kroppen. Hvis du gjør det ofte, vil du forbedre ditt fysiske utseende, noe som garantert vil øke selvtilliten din..

Å sove godt er en annen nøkkelfaktor, ettersom natten gjenoppretter kroppen energi. Hvis du ikke gjør dette, vil du sikkert være i dårlig humør, føle deg syk og veldig sliten, noe som vil ta energi ut av kroppen din.

3. Ikke si ja når du mener nei

du Du må lære å hevde dine rettigheter assertivt. Det vil si uten å være aggressiv, men uten å skrape passivitet.

Du kan fortelle noen: “Denne kommentaren virker ikke passende, gjør at jeg føler meg dårlig”. Det er hemmeligheten. Snakk om "hvordan jeg har det" i stedet for å bedømme en situasjon etter hvordan det føles.

Hvis vi blir vant til å si ting slik vi føler dem, vil utviklingen av vår egen aktelse bli bedre. I tillegg vil vi praktisere kunsten å være ærlig, men respektfull.

4. Søk etter din lidenskap i livet

Hvis du føler deg mindre, eller har blitt for lite for livet, vil det å snakke om lidenskapen din hjelpe deg å få eller gjenvinne tillit til deg selv.. Når du finner en aktivitet, sport, hobby eller jobb, blir livet ditt rikt.

Føl tilfredsheten med å gjøre noe enormt bra, og det gjør at du føler deg mer selvsikker. Selv når andre ser på prestasjonene dine, kan det få dem til å verdsette talentet ditt og gi deg beskjed.

Nå kommer det femte poenget.

Vi anbefaler å lese: 5 tips for å bekjempe frykten for ensomhet

5. Referansen skal være intern, ikke ekstern.

Når du legger for mye vekt på andres meninger, vil du alltid være ulykkelig. Hvorfor? Fordi det er umulig å tilfredsstille alle. Dessuten er det veldig trist å måtte leve for å tilfredsstille andre.

Godkjenningsplan for det du er må komme fra deg selv, verdiene dine, hva du anser som bra og dårlig, ikke hva andre synes om deg.

Så du allerede vet, må referansepunktet komme innenfra.

6. Lær av fiasko og gå videre

Ikke bli sittende fast i feil. Ingen er perfekte. Så hvis du gjorde en feil, lær leksjonen og gå videre med livet ditt..

Dette betyr ikke at du skal leve som om ingen bryr seg, eller som om feil ikke gjorde vondt, men hvis du blir lam eller svekket, kan feil fra fortiden undergrave selvtilliten din..

Og slik kommer vi til punkt nummer seks.

7. Feire triumfene og glede dem.

Husk dine gode tider, feir dem. Følg prinsippet om "det som feires gjentas". Tenk på hva du gjorde bra, og du kan bli kvitt mange komplekser.

Du vil bli overrasket over å høre at mange sjenerte mennesker har en forvrengt versjon av seg selv og ofte minimerer seirene og suksessene. Så gleder deg og feir livets gode.

Disse 7 vanene med å stole på deg selv er bevist effektive. Prøv å sette dem ut i livet, det kan være en på en. Ikke bli motløs, husk at alt tar sin tid..

Ikke hast eller ønsker å gjøre endringer over natten, du må gradvis overvinne hindringer. Sett deg målet om å overvinne hver eneste hindring som presenterer seg..

Gjør det daglig til det blir en vane.

Selvtillit: Begynn å satse på deg selv



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.