7 retningslinjer for å bekjempe søvnløshet produsert av angst

  • Peter Sherman
  • 0
  • 3244
  • 272

Søvnløshet er den vanligste søvnforstyrrelsen blant mennesker. og spesielt hos kvinner. Å bekjempe søvnløshet kan være en utfordring for mange.

Årsakene kan være mange, men ifølge leger og psykologer, bak dette umulighet for å forsone en dyp og avslappende søvn, Ved mange anledninger er angst og stress skjult.

Vi kan imidlertid aldri se bort fra at sykdommer som fibromyalgi eller til og med Menopause-relaterte hormonelle forandringer kan også være den direkte årsaken til søvnløshet.

I tilfelle av tidsmessig søvnløshet, årsaken nesten alltid på grunn av urovekkende tanker, punktlige bekymringer og følelsesmessige tilstander at vi ikke klarer oss ordentlig. Alt dette endrer hjernekjemi og hindrer oss i å forene søvn.

I dag i vårt rom ønsker vi å tilby 7 tips retningslinjer for å bekjempe søvnløshet produsert av angst. Kom igjen?

1. Rett tankene dine riktig

De fleste pasienter som får diagnosen søvnløshet har en tendens til å etablere negative attribusjoner angående søvn, slik at denne negative situasjonen over tid blir en ond sirkel som aldri slutter:

“Jeg kan ikke sove om natten fordi jeg har søvnløshet. Bruk mellom 6 og 8 timer uten å kunne sove gjør meg nervøs, og når det er tid for å legge meg, øker angsten min enda mer, fordi jeg vet at jeg ikke kommer til å føle meg bra. ”.

Disse enkle vanene kan hjelpe deg med å bekjempe søvnløshet:

  • Snu tankene dine på den lyse siden: i kveld skal jeg hvile godt og våkne avslappet.
  • Ikke vær redd for å sove, dette er en ekstra del av dagen din når du må finne hvile.
  • Forsøk å ikke tenke på det før du legger deg. Dette er øyeblikket hvor vi "må koble fra" hjernen vår og ikke tenk på ingenting. La tankene være tomme.

2. Angi en vanlig tid

Det er bedre for kroppen å ha faste tider for mat og hvile, På denne måten kan du fullføre de grunnleggende oppgavene som fordøyelse, rensing, toksinfiltrering, enzymsyntese og andre metabolske prosesser som ivaretar vår generelle helse..

Spis alltid på samme tid, spis middag to timer før leggetid og ligg alltid på samme tid. På denne måten etablerer du et grunnleggende søvnvedlikehold, der det er viktig å respektere søvnplanene.

3. Tren alltid før middag og aldri før du legger deg

Det er en grunnleggende regel som vi må følge for å oppnå avslappende søvn og bekjempe søvnløshet. Det er som følger: to timer før leggetid skal vi opprettholde en tilstand av absolutt ro. Dermed bør vi unngå å utsette oss for følgende stimuli:

  • Intens fysisk trening. Før sengetid ville det bare tjene til å "aktivere" oss og ikke til å slappe av oss, da det ville aktivere hjernen vår på nytt med en rekke nevrotransmittere og endorfiner som ikke bidrar til avslappende hvile.. Helst gå en tur en halv time før middag, komme hjem, ta en rask dusj og spise. Da er det bare å slappe av.
  • Spennende visuelle stimuli som lyset på datamaskin- eller mobiltelefonskjermene. Dette er tydelige søvnløsere som vi bør unngå to timer før vi legger oss.

4. Sett opp små øyeblikk gjennom dagen for å lufte angst.

Når vi er slitne, setter vi oss ned. Når vi er varme, kjøler vi oss av, og når vi tørster drikker vi. Hvorfor søker vi ikke små øyeblikk for å lufte angst? Det er et viktig behov som er like viktig som å lindre tretthet eller tørst.

Imidlertid bør du først finne ut den beste måten å "lufte dette interne presset". Det er de som føler seg bedre snakke med en venn, andre som foretrekker å lese eller skrive, gå, strikke, gå på treningsstudio eller male.

Det viktige er at du gjennom hele dagen søker mellomrom og øyeblikk for deg selv hvor du føler deg bra, å være deg selv og slappe av mens du slipper angsten.

Les også: 4 teknikker for å bekjempe angst

5. Ja til lur etter lunsj, men veldig kort

Du tenker kanskje at sove etter lunsj vil påvirke hvile om natten. Det er imidlertid ikke slik det fungerer. Lær mer:

  • Sov ikke mer enn 15 minutter etter lunsj gir hjernen vår en mental hvile., perfekt å være mer "frigjort" for natten.
  • Det er et fysiologisk utbrudd som kompletteres med utbruddene dine som vi antydet tidligere. Hvis du gjør dette til rutine, når det er mulig, vil kroppen bli vant og kan bekjempe søvnløshet..

6. Balansere forpliktelsene dine med dine behov

Svar raskt på dette spørsmålet: Det du trenger for å være lykkelig?

  • Mer tid for deg selv?
  • Bruk mer tid sammen med partneren din og barna dine?
  • Se mindre den personen som gjør deg vondt?
  • Ha et enklere liv?
  • Gjør noe annet som gjør deg lykkelig?

Hvis du vet hva du trenger for å være lykkeligere og legge til side denne daglige angsten som forårsaker søvnløshet, gjør noe hver dag som bringer deg nærmere disse målene.

Du kan tro at det er umulig, men i livet, noen ganger er det nødvendig å gjøre store endringer for å finne vår autentiske velferd.

Gi deg selv mer prioritet i hverdagen.

Vi anbefaler å lese denne artikkelen: 8 tips for lykkeligere liv

7. Grunnleggende retningslinjer for å bekjempe søvnløshet produsert av angst.

  • Rommet ditt må være stille, mørkt og kult.
  • praksis enkle pusteøvelser før du legger deg.
  • To timer før du legger deg, må du la tankene dine være tomme, ikke tenk på tingene du vil gjøre dagen etter. Unngå spesielt å tenke på at du ikke skal sove.
  • Bruk også alltid fordelaktige medisinplanter for å bekjempe angst som pasjonsblomst, johannesurt, valerian eller til og med kveldslysolje.
Visste du at det er forskjellige typer søvnløshet?



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.