7 farlige planter du ikke bør ha hjemme

  • Daniel Chandler
  • 0
  • 4870
  • 264

Planter gir et spesielt preg på innredningen til hjemmet. De skaper et naturlig miljø, renser luften og hjelper til med å bringe levende rom til liv.. Imidlertid er det noen farlige planter som kan være giftige; spesielt for barn og kjæledyr.

Det er også mulig at du på en feltreise vil oppdage noen vakre planter, og du vil bli oppfordret til å ta dem med hjemmet ditt uten å vite om de utgjør noen fare. Men noen ganger, din skjønnhet er en felle som kan forårsake mange problemer.

Farlige planter du ikke burde ha i hjemmet ditt

  1. hortensia

Det er kanskje en av de mest populære plantene til innredning.. Dens lyseblå blomster er veldig prangende; de er imidlertid den farligste delen.

om hortensiablomsten er tygget, en åndedrettsstans kan oppstå, Blodtrykket synker, og det er høy risiko for svimmelhet og besvimelse. Blader og stilk gir også disse effektene, men i mindre grad.

Disse symptomene er produsert av hydrazin, en forbindelse cyanidfamilie til stede i denne planten, så vakker og vanlig i hjemmene våre.

Les også: Dyr ingefær innendørs

  1. Liljene

Liljer, også kjent som melkeglass, er en av favorittblomstene i dekorative buketter og vaser. Men, de som har katter, bør unngå dem.

Det er mange forskjellige typer liljer, og de har alle negative effekter på katter.. Noen irriterer dyrets fordøyelseskanal og forårsaker diaré og oppkast.. Andre typer liljer påvirker nyrene og kan føre til død..

den Studier har ikke funnet ut hvilket stoff som forårsaker forgiftning hos katter; men det er kjent at bare to kronbladene kan være dødelige.

  1. den Salvia divinorum

Denne typen salvie kan overraske mange overraskende siden ofte det er hun forvekslet med vanlig vismann; som er spiselig og har mange helsemessige fordeler.

den salvie har hallusinogen forbindelse, lik LSD. Selv om det urbefolkning i Amazonas bruker det til ritualistiske formål, kan forbruket føre til irreversibel skade, som skaper endrede bevissthetstilstander og hallusinasjoner som noen ganger blir tilbakevendende og permanente.

Av denne grunn, når du leser etiketten som sier "salvie", må du sørge for at den ikke har etternavnet divinorum.

  1. Floripond, Angel's Trumpet eller Brugmansia: Dangerous Plants

Denne planten, kjent med forskjellige navn i henhold til region, det er et løvfullt og veldig dekorativt tre. Det er veldig attraktive blomster som et skjørt eller en bjelle. For større fristelse er smaken søt og behagelig..

Floripondium er imidlertid også en hallusinogen plante.. Blomstene forårsaker psykotiske episoder, fremmedgjøring, lammelse og kan bli dødelige.. Dette er fordi det har trofiske alkaloider, stoffer som også er det til stede i syntetiske medisiner og som hemmer nervesystemet.

  1. Trinitariet

Det er veldig vanlig utenfor husene, fordi klatrer i veggene og gir dem farge med blomstene sine.

De trinitariske blomster, stilk og frø inneholder cyanogen og oleandrine, begge giftige stoffer som påvirker hjertet. Ved svelging med vilje eller ved et uhell, vil arytmier og takykardier vises innen få timer; samt svimmelhet, oppkast og diaré.

  1. Oleanderen

Oleanderen, også kjent som St. Joseph's Flower, har små og delikate blomster, og det er derfor den er en av favorittplantene både innendørs og utendørs. Imidlertid er det en farlig plante for mennesker og dyr..

Oleander inneholder glykosider som ved inntak, fremskynde hjerterytmen, produserer svette, kvalme, oppkast, diaré og pusteproblemer.

Det er det også farlig når du kommer i kontakt med huden; fordi stammen har et melkeholdig stoff som kan være irriterende. Derfor anbefales det å bruke hansker når du planter, transplanterer eller beskjærer dem..

Les også: Slik lindrer du hudallergi: 3 Hjemmelagde behandlinger

  1. den Difenbachia

Denne planten, også kjent som 'Lottery' og 'Amoena', er veldig populær for sin farge og dens enkelt vedlikehold innendørs og utendørs. Denne planten har asparagin, som er en irriterende.. Kan forårsake hudproblemer. hos noen mennesker og hvis tygget kan forårsake sår hals og hjerteproblemer.

Farlige planter: generelle anbefalinger

Disse farlige plantene er veldig dekorative og enkle å finne; så det er alltid tilrådelig behandle dem nøye og hold dem utenfor rekkevidde for kjæledyr og barn.

Dessuten er det bra Ta andre forholdsregler:

  • Samle bladene og kronbladene som faller fra planten..
  • Sett etiketter som advarer om faren din.
  • Vask hendene etter berøring av plantene..
  • Hvis du har kjæledyr, må du sørge for at de har en beholder med ferskvann for å forhindre at de drikker vannet som er lagret i planter..

Og husk at når du kjøper en ny plante, må du se etter informasjon som kan hjelpe deg å vite om det er en farlig plante..

9 tips for omsorg for innendørs planter



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.