Viktigheten av å vite hvordan du lytter er at vi er gode lyttere?

  • Henry Lester
  • 0
  • 1785
  • 137

Det er ikke enkelt å vite hvordan man lytter. Noen ganger tror vi at bare ved å late som vi er oppmerksom, kan vi høre hverandre. Men ingenting er lenger fra virkeligheten.

La oss ta et eksempel. Se for deg to venner: den ene forteller den andre at hun i går hadde et argument med moren.

Den første er bekymret, men når hun er ferdig med å snakke, benytter den andre anledningen til å fortelle henne om en lignende opplevelse hun hadde.

Hørte hun virkelig? Nei, fordi vi pleide den andres bekymring introduser din egen erfaring og flytt deg fra å lytte til å bli hørt.

Sannheten er at du virkelig ikke hørte vennen din.

Feil i å lytte til andre

Du tviler kanskje akkurat nå. Kan jeg ikke høre? Jeg trodde det!

Det er derfor, Det er viktig å nevne de hyppigste feilene vi gjør når vi tror vi “lytter” til andre..

Den første feilen kommer fra eksemplet som allerede er nevnt. Noen forteller oss en opplevelse du bryr deg om, og vi bruker den til å snakke om oss selv.

Den andre, kanskje mer drastiske saken, ville være å endre emnet raskt. Venninnen vår forteller oss om diskusjonen med moren, og svaret vårt er "åh, hvordan var arbeidet i går?"

For det tredje finner vi de menneskene som reduserer viktigheten av det som skjedde, å si setninger som "ikke bekymre deg", "det er ingenting", "vil passere", etc..

Leia: Jeg foretrekker verdig ensomhet fremfor egoistisk kameratskap

Endelig er den fjerde feilen å fortelle den andre hva han skal gjøre, gi råd og løsninger som de kan og ikke kan gjøre..

Som du ser, i alle disse tilfellene ble ikke den andre personen hørt, fordi vi bruker det de sa for å snakke om oss selv..

Unn deg andres bekymring

Disse realitetene kan få oss til å tenke at vi er egoistiske mennesker som vi tror vi hører når de er i virkeligheten, vi vil snakke om oss selv.

Sannheten er at lytting er en prosess som krever oppmerksomhet, som adresserer den andre personens bekymring og ikke griper inn i personlige problemer..

Selv når vi forteller hverandre hva de skal gjøre, vi gjør oppmerksom på måten vi ser ting på.

Det er sant at du kan gi ditt synspunkt, men ikke si hvordan den ene må handle eller hvordan du skal snakke, fordi den andre ikke er deg. Ønsker du å være til stede gjennom den andre personen.

Oppdag: 5 måter å inneholde giftige forhold i familien

På en eller annen måte vil du skille deg ut, og det er ditt eget ego som kommer ut når du ikke hører.

Selv om det virker vanskelig å akseptere, vi unngår det som bekymrer hverandre.

Utvikle lytteferdigheter

Nå som vi vet feilene og hva vi snakker om når vi tror vi hører, det er viktig at vi lærer igjen å lytte.

Derfor er det viktig at du forstår følgende tips:

  • Gi aldri løsninger. Som vi allerede har nevnt, er det ikke bra å gi løsninger eller å fortelle den andre hvordan han skal handle..
    • Imidlertid, ja, vi kan stille noen spørsmål som inviter personen til å reflektere og ta beslutninger. Det er den gode måten å høre på.
  • Gå dypere inn i temaet. Hvis du virkelig lytter, kan du stille spørsmål som viser din interesse for å lære mer om hva den andre personen forteller deg..
    • Spørsmålene “hva tenker du om det?” Eller “hva skal du gjøre?” Er bare et lite utvalg av alt du kan spørre for å lære mer..
  • Unngå å snakke om deg. Bare fokuser på den andre personen, hva de sier, og unngå å snakke om deg selv med mindre de direkte spør deg om en lignende situasjon du har opplevd..
  • Ikke reduser viktigheten. Selv om det kan virke trivielt for deg, er personen som forteller deg noe bekymret og interessert i emnet. Så prøv aldri å redusere verdien av opplevelsen, for for henne er det veldig viktig!

Nå vet du hvordan du lytter virkelig, ærlig og uten å tenke på deg selv, men hva den andre personen forteller deg om.

Vi må eliminere tanken om at lytting er en passiv handling fordi den er veldig aktiv. For dette må vi utdanne oss til å vite hvordan vi lytter.

Kunsten å ikke miste besinnelsen under en diskusjon: 5 tips



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.