Senk penishuden hos babyer ja eller nei?

  • Henry Lester
  • 0
  • 2897
  • 460

Når du har en gutt, er det forskjellige holdninger til et grunnleggende tema: nedre penis hud. Blant barneleger er det flere holdninger: de som foreslår å trekke denne huden på en gang, og de som mener at det bør gjøres forsiktig, sakte.

Tilsvarende, blant kvinner som har gutter, er det to måter å tilnærme seg dette temaet. Noen anser det som nødvendig å senke forhuden, og andre mødre bestemmer seg for å forvente at det skal skje naturlig.. Det er også de som løser problemet når babyen blir født ved omskjæring..

For enhver mor som har fått sitt første barn, er dette en bekymringssak. Det er mange forskjellige meninger mellom mødre og leger..

Babyens penis

Glansene er beskyttet av forhuden. Hos det nyfødte er forhuden fast ved glans og kan ikke fjernes. Dette er normalt og kalles preputial adherence. Når babyen vokser, skiller forhuden seg og lar glansene være avdekket..

Preputielle vedheftninger dannes mellom forhuden på huden og glans. Disse vedheftene forhindrer at huden senkes og gir utseende som phimosis, et vanlig penilproblem som begrenser åpningen til forhuden og forhindrer at glans blir oppdaget..

Hos en baby er det imidlertid for tidlig å si at det er en sykdom. Hudheftet er en kroppsforsvarsmekanisme som beskytter penis mot infeksjoner. Hvis du lar det utvikle seg, vil de fleste til slutt forsvinne mellom 3 og 4 år..

Sjekk også: Seksuelt overførbare sykdommer i svangerskapet

abforlate huden på penis eller ikke?

Inntil nylig anbefalte barneleger å redusere penhuden med hurtig utvidelse på et tidspunkt når babyen er mellom 3 og 4 måneder gammel. Noen foreldre tar babyen sin til en urolog for inngrepet..

Med en kort lokalbedøvelse, Legen gjør en tvungen utvidelse i forhuden. Imidlertid er det smertefullt for babyen, foruten blødning. Den plutselige manøvren for å overvinne forhuden motstand kan gjøre den enda smalere etter legning av det resulterende såret.

Barneleger anbefaler nå at huden senkes forsiktig og gradvis under dusjen. Det er sjeldne tilfeller der gutter fyller 3 år uten at vedheft spontant forsvinner.

I slike tilfeller lærer barnelege eller urolog foreldre en skånsom manøvre for å senke penishuden med en salve eller kortikoidkrem.. I tilfeller hvor mistanke om phimosis, er omskjæring nødvendig.. Dette er imidlertid ikke en beslutning som må tas umiddelbart..

Respekter babyens tid

Ved fødselen er det normalt at forhuden festes til glans. I veldig sjeldne tilfeller fjernes hudens hud ved fødselen. Det er normalt at preputial vedheft forsvinner mellom 3 og 4 år, selv om noen forsvinner innen 5 år..

Rundt 2 år gammel begynner barnet å utforske sin egen kropp, fase som faller sammen med bleiefjerning. Selv begynner hun å trekke eller senke huden på penis, som rundt 3 eller 4 år blir mer fleksibel. Det beste alternativet er å respektere babyens vekst og evolusjonshastighet..

På den annen side viker heftene på forhuden vika med kontakten og utforskningen som barnet gjør i sin egen kropp, og kan lettere senkes. Hvis barnelegen din er en av de menneskene som tror at du må skille huden fra kjertelen så snart som mulig, husk at dette er en smertefull prosedyre for babyen og med tvilsomme resultater..

Husk å lese: Behandling av humant papillom

Siste betraktninger

Utvilsomt er det å bli revet med av en eksperts mening normalt, spesielt for førstegangsmødre. Vi har en tendens til å overvurdere mening fra legen, og dette gir utvilsomt fordeler. Det er imidlertid også viktig å være godt informert om hver babys naturlige og evolusjonære prosedyrer og prosesser..

Kort sagt kan diagnosen phimosis ikke stilles hos babyer under 3 år. Evaluer derfor legen din med hensyn til etterlevelse rolig. Hvis du føler at du bør oppsøke en annen spesialist, ikke nøl med å gjøre det..

Rundt 5 eller 6 år gammel, hvis forhuden ikke har det lavere, kan det være nødvendig å ty til et kirurgisk inngrep. Avhengig av situasjonen med phimosis, er det mulig å vente til 14 år med å gjøre omskjæringen. Så ikke skynde deg å ta en så viktig beslutning raskt.

8 ting du aldri burde gjøre med en nyfødt baby



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.