Se opp for morgenen etter p-piller

  • Thomas Davis
  • 0
  • 1065
  • 207

Hvilken kvinne har aldri hatt tilsyn med sex? Glemmer du å bruke kondomet eller har uflaks sprengt? Når dette skjer, er det vanligste bekymring og fortvilelse: er jeg gravid? I denne artikkelen forteller vi deg hvorfor du må ta hensyn til morgenen etter p-piller.

Disse situasjonene får kvinner til å ty til morgenen etter p-piller, som har ansvaret for å forhindre og / eller forsinke eggløsning ved å hindre sædcellene fra å befrukte et egg..

Lær mer

Da en kvinne begynner sexlivet, er hun klar til å bruke p-piller. Det er ingen anbefalt alder for dette legemidlet.. Imidlertid er bruken ikke indikert hos kvinner som lider av overvekt, hypertensjon og vaskulære problemer.. 

I desperate tider er pillen vanligvis det første alternativet for å "fikse" problemet. Men sannheten er at misbruk av dette resulterer i feil og følgelig problemer i en kvinnes liv.. Se nøye hva de er.

Morgenen etter pillen er et godt alternativ for å forhindre graviditet, men dens uregulerte bruk har konsekvenser.

Ikke bruk piller etter morgenen med et annet prevensjonsmedisin.

Å bruke pillen sammen med prevensjonsmedisinen din er en virkelig feil. I tillegg er å ta pillen en gang i måneden allerede ansett som et stort overskudd..

Risikoen er at effektiviteten til begge medisinene blir ugyldig. Pillen etter morgenen dreper en kvinnes hormonelle rytme, endrer strømmen hennes, avregulerer menstruasjonssyklusen og kan påvirke graviditeten.

Bortsett fra manglende effektivitet, kan denne praksisen forårsake ubehagelige bivirkninger som diaré, hode- og kroppsmerter, oppkast og i tillegg vektøkning..

Det er bemerkelsesverdig at hvis nødpillen brukes ofte, er det mulig at hun senere, hvis kvinnen ønsker det, vil ha store problemer med å bli gravid.

Les også: Hvordan slutte å ta p-piller

Bruk av pillen sammen med andre medisiner

Vær veldig forsiktig når du tar nødpillen.. Kombinasjon med andre reseptbelagte medisiner og antibiotika, for eksempel, kan svekke deres effektivitet.. Hvis du er i tvil, må du lese pakningsvedlegget nøye eller spør lege eller apotek..

Ta aldri pillen før sex

Det er av største betydning å skille funksjonen til morgen-etter-pillen fra p-pillen. Mange mennesker forvirrer og ender opp med å bruke nødpillen før sex.

Denne pillen er kun til nødbruk.. Det er utrygt å bruke det før sex fordi effektiviteten er godt under p-pillen..

Ikke bland med alkohol eller tobakk.

Når pillen kommer i kontakt med noen medisiner, blir det en tidsbombe.. Drikkevarer og sigaretter inneholder stoffer som kan øke styrken av østrogen i kroppen vår..

Når dette hormonet kommer i kontakt med stoffene i pillen, øker risikoen for hjerneslag og blir jevn trombose

Lær mer: Kjenn mytene og sannhetene om prevensjonsmetoder

Pass på, bruk kondomer

Bruken av pillen kan ikke være den samme som et effektivt prevensjonsmiddel.. Slutt aldri å bruke kondomer, da pillen bare beskytter mot uønsket graviditet og ikke mot seksuelt overførbare sykdommer.. Forhindre deg selv og ha et sunt skrekkfritt sexliv.

P-piller: Bivirkninger



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.