Slik rengjør du huset hvis du har kjæledyr

  • Thomas Davis
  • 0
  • 5348
  • 751

På dette tidspunktet er fordelene ved å leve med dyr for de som liker dem ubestridelig. Men, Det er en ting vi aldri bør gå glipp av: hygiene. For å hjelpe med dette har vi vist noen råd om rengjøring av huset hvis du har dyr..

Maskotene som topper popularitetslisten er hunder og katter.. Disse er bedårende og kan gi mye lykke og hengivenhet for både barn og voksne. Imidlertid er de ofte bærere av skitt. og bakterier; det er en uunngåelig konsekvens av kåpen din og din livsstil.

Siden kroppen vår fungerer annerledes enn deres, det er nødvendig å iverksette visse tiltak for å bevare hygienen i hjemmet vårt. Følgende råd peker nettopp på dette: lær hvordan du rengjør hjemmet ditt hvis du har dyr.

Tips for rengjøring av huset hvis du har dyr

For å kombinere perfekt å ha et kjæledyr som følger med deg og et sunt hjem, anbefaler vi å følge disse forslagene:

1. Hold elementene rene

Selv om det ikke er nødvendig å vaske hundens tallerken eller drinker med oppvasken, må vi gjøre det med jevne mellomrom for å forhindre bakterier og til og med muggopphopning. Med hensyn til disse objektene, Det er best å ikke legge dem på kjøkkenet: husk at de kan lagre matrester og spytt.

Hvis hunden eller katten din går tur, kan du prøve å gjøre den vanntett. På denne måten kan du bruke vann eller fuktige kluter for mer effektiv rengjøring..

Vi anbefaler at du også leser: Lær mer om de store fordelene med familiedyr

2. Ikke gjør sofaen din skitten

Det er dyr som tar eierskap til alt. Sofaen er vanligvis din første prestasjon. Vi må vurdere at dette er en overflate som mange partikler kan feste seg på, som.

Hvordan kan vi unngå å lide disse konsekvensene?? Det er to måter: den første er å kjøpe kjæledyret en minisofa for å konvertere den til ditt rom med avslapning og hvile.

Det andre, hvis den første ikke er til din smak eller er for sent å bli vant til, er å kjøpe en sofabeskytter. Etterpå vil det bare være nødvendig å vaske det ukentlig for å holde området utslettet av helseskadelige partikler..

3. Pass på produkter

Noen ganger har mennesker helseproblemer forårsaket av sterke kjemikalier fra noen rengjøringsmidler. Se for deg hvilken effekt disse kan ha på en hund hvis lukten er mye mer følsom?

Av denne grunn, Det anbefales sterkt å være forsiktig med produktene du kjøper.. Du kan rådføre deg med en veterinær eller på en renholdsbutikk om ting som er egnet for bruk når det bor kjæledyr i huset..

Hvis du foretrekker å lete etter mer naturlige alternativer, ikke glem den kjære natronen, hvit eddik, salt, sitron, blant mange andre.. De er det beste alternativet for mange problemer; vil være perfekt nyttig for rengjøring av huset hvis du har dyr.

4. Vask dem med jevne mellomrom

Hvert dyr og hver rase har selvfølgelig en anbefalt badefrekvens. I den forstand, katter kan - og bør - tilbringe mer tid uten et bad.

På den annen side vil hunder trenge en med jevne mellomrom. Uansett er det ikke bra å overdrive det, da visse løp, som Shar Pei, bare trenger et par dusjer i året..

Utvilsomt er den beste måten å holde seg godt informert om å konsultere veterinæren din for spesifikt å vite kjæledyrets krav på dette området..

På den annen side, ikke glem pelsen. Pensle kjæledyret med jevne mellomrom, og støv også tepper og andre overflater som de kan samle seg på., spesielt i tider med felling.

endelig, Hvis hunden din ofte går ut i hagen, vil det ikke være en dårlig idé å vaske labbene raskt før du slipper inn. Hvis du lar en beholder med vann nær inngangen og et håndkle for å tørke, vil det gjøre det i løpet av få minutter. Husk å belønne ham hvis han oppfører seg og lar seg rense.

Husk å lese: Helsemessige fordeler ved å ha et kjæledyr

5. Bekjemp den dårlige lukten

Ingen tvil, dyrets lukter akkumuleres i hele huset. Dette bidrar selvfølgelig ikke til hygienen i et hjem, og heller ikke til eierenes helse..

Kort sagt, for å unngå dette problemet, anbefaler vi at du bader kjæledyret regelmessig, slik vi har kommentert tidligere. Imidlertid kan det ikke være nok.

I dette tilfellet, Du kan bruke elementer som natron, eddik eller til og med alkohol for å rengjøre møbler og andre overflater.. Det kan også være nyttig å kombinere stoffene med sitron, en veldig potent naturlig deodorant. Aromatiske blomster er en annen god idé; for eksempel rosmarin eller lavendel.

Til slutt, med disse enkle forslagene, kan du rengjøre hjemmet ditt hvis du har dyr og ønsker å leve i et sunt miljø uten problemer. Husk at periodisk rengjøring og unngå ansamling av gjenstander og skitt er avgjørende.

Fordelene med å ha et kjæledyr hjemme



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.