Kjenn 11 løkfordeler for helsen din

  • Joseph Barber
  • 0
  • 961
  • 164

Hvis du ikke vet fordelene med løk ennå, er denne artikkelen noe for deg.. Denne kraftige grønnsaken er en ideell mat for å bekjempe mindre ubehag eller vanlige plager.. Neste, kjenn dens helbredende kraft og fordeler..

1. Fordeler med løk: forbedrer sirkulasjonen

På grunn av det høye quercetin-innholdet, favoriserer det blodsirkulasjonen. I tillegg, på grunn av silikainnholdet, hjelper det å forhindre trombose og aldring av årer og arterier..

Det hjelper til og med med å senke kolesterolet i blodet og øker evnen til å løse opp indre koagulater, noe som forhindrer koronar trombose..

2. Forebygger anemi

Løk har anti-anemiske egenskaper. takket være fosfor-, jern- og E-vitamininnholdet, komponenter som hjelper til med å fylle opp blodtapet og gjenopprette røde blodlegemer.

3. Hjelper med å lindre forkjølelse

Løk som er rik på vitamin A og C, er ideell for å lindre luftveissykdommer.. De essensielle oljene fra svovel har evnen til å minske symptomene på bronkitt, forkjølelse og influensa..

Les også: Honning for forkjølelse og influensa

4. Fordeler med løk: Hjelper med å kontrollere hypertensjon

Inneholder kalium, løk bidrar til å eliminere overflødig væske og reduserer risikoen for å lide av gikt, hypertensjon og nyrestein..

5. Har rensende og vanndrivende egenskaper

Kalium og lite natrium lager løk for å forhindre væskeansamling ved å frigjøre giftstoffer fra kroppen. I tillegg er det gunstig for nyrene og prostata..

Oppdag: 3 hjemmelagde rister for å bekjempe væskeretensjon

6. Forebygger sykdommer i nervesystemet

På grunn av det høye innholdet av vitamin B og kalium, som er nødvendig for overføring og generering av nerveimpuls, og magnesium, noe som forbedrer funksjonen i nervesystemet og muskelsystemet., løk er ideell for å forbedre dette systemet.

7. Hjelper å miste vekt og kontrollere vekten

Løk er perfekt å inkludere i kostholdet vårt, enten du vil miste vekt eller av andre helsemessige årsaker..

På grunn av den lave kaloriverdien og det høye fiberinnholdet, er det ideelt å hjelpe til med et vekttapdiett, ettersom det forbedrer tarmoverføringen, renser og eliminerer giftstoffer og dermed unngår væskeansamling..

Å konsumere løk gir også en metthetsfølelse.

8. Utmerket mat til gravide og barn

Takket være det høye folatinnholdet er det ideelt for gravide og barn som hjelper med fostervekst og utvikling i de første ukene av svangerskapet.

9. Fordeler med løk: Det er antioksidant

Løk har antioksidantkrafter på grunn av innholdet av vitamin A og C, svovel og flavonoider som quercetin og anthocyanins.

10. Forbedrer astma og betennelse

Takket være svovelkomponentene, løk er en god anti-astmatisk og betennelsesdempende.

11. Er antiseptisk

Hvis den brukes eksternt, løken kan fungere som et naturlig antiseptisk middel og kan redusere nyrebetennelse.

Løk og hvitløksuppe, oppskriften for å øke forsvaret




Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.