Atopisk dermatitt hos baby, grunnleggende omsorg

  • Henry Lester
  • 0
  • 2849
  • 753

Atopisk dermatitt hos spedbarn er en av de vanligste hudtilstandene som kan vises i de første månedene av livet. Fordi det er en kronisk sykdom, din viktigste omsorg vil være forebygging og lindring av symptomer som oppstår for henne.

Tidlig påvisning av denne dermatologiske påvirkningen vil favorisere familiemedlemmenes oppførsel for å redusere symptomene og ubehaget det gir..

Hva er atopisk dermatitt hos babyen?

Blant de forskjellige stadiene som barn går gjennom, er spedbarnsfasen, barne- eller skolefasen og ungdomstiden. I medisin, babyen heter babyen å skille det fra andre stadier.

Babyatopisk dermatitt begynner vanligvis mellom den tredje og den femte leve måneden. På dette stadiet er disse hudlesjonene hyppigere. De vises vanligvis i utbrudd på omtrent seks uker, selv om de også kan være kontinuerlig.

Det er en inflammatorisk hudsykdom som presenterer tørrhet i huden som et av de viktigste tegnene hos babyer. Denne tilstanden følger vanligvis med alvorlig kløe eller kløe..

Det forblir vanligvis aktivt til fylte to år, hvoretter det enten vedvarer i tid eller forsvinner. Det er en barnesykdom og har en arvelig komponent. Av denne grunn er familiehistorie en faktor som må tas i betraktning..

Les også: Hvilke matvarer du bør unngå å gi din 9 måneder gamle baby?

Når du skal konsultere barnelegen

Atopisk dermatitt hos babyen har ingen spesifikke egenskaper. Det varierer med hver enkelt. Det er derfor det er veldig vanskelig å skille den fra annen dermatitt. Bare din barnelege kan diagnostisere atopisk dermatitt etter å ha vurdert babyens tegn og symptomer..

Det anbefales å konsultere barnelegen hvis en av følgende manifestasjoner blir observert hos barnet:

  • Ikke-spesifikke skader på huden, spesielt i ansiktsregionen og leddområdene.
  • Utbruddets lesjon, eller holdes over tid.
  • Hyppig babygråt, noe som kan være forbundet med kløe i berørte områder.

Hvordan atopisk dermatitt vises hos en baby

Baby atopisk dermatitt kan manifestere seg på forskjellige måter. De vanligste er de vi vil avsløre i denne artikkelen..

Lesjoner er vanligvis til stede på kinnene, pannen, ørene og hodebunnen.. Fra ansiktsregionen kan den spre seg til resten av kroppen. De er vanligvis kløende eksem og noen ganger en viss grad av oser.

Atopisk dermatitt hos babyen kan være ledsaget av eggehvite proteinsensibilisering. Av denne grunn bør diagnostiserte babyer testes for sensibilisering for denne maten..

Du vil helt sikkert ønske å lese videre: Hvordan lage en hjemmelaget glycerin, propolis og leirsåpe for dermatitt

Omsorg for å forhindre atopisk dermatitt hos baby

For pleie av atopisk dermatitt hos babyen a god familiehelseopplæring om spesifikk omsorg:

  • I første omgang, vask babyklær med myke produkter og unngå tøymyknere.
  • også, unngå varme, spesielt den varme luften. For å gjøre dette må du eliminere ullstoffer, polyester og noen fibre som favoriserer svette og dermed tilstedeværelsen av skader. Av denne grunn bør bomullsklær brukes..
  • Sett derimot luftfuktere i regioner hvor luftfuktigheten er lav.
  • Utfør i tillegg babyhygiene med korte bad eller dusj, ikke mer enn 2-3 ganger i uken, da overflødig vann og eksponering for geler favoriserer utbruddet av lesjoner. Syre pH eller havregryn gel anbefales.
  • endelig, påfør mykgjørende kremer flere ganger om dagen, utfører en skånsom massasje for riktig penetrering av huden.

Farmakologisk behandling

Utvilsomt er det situasjoner der tegn eller symptomer som danner atopisk dermatitt hos babyen krever farmakologiske behandlinger og legeoppfølging for å unngå komplikasjoner:

  • For det første, når det er utbrudd, er det nødvendig å gå til barnelege for å bestemme mønsteret av aktuell antiinflammatorisk behandling. I tillegg bør mykgjørende kremer som brukes i forebyggingsfasen, fjernes..
  • dessuten, hudinfeksjoner bør unngås. De vises vanligvis på grunn av riper som genereres etter begynt kløe. Riktig hygiene er nødvendig. På denne mistanken kan barnelegen anbefale påføring av aktuell eller systemisk antibiotika.
  • En av de mest populære medisinene foreskrevet av barneleger i denne sykdommen er aktuelle kortikosteroider. Så ikke vær redd for å bruke denne behandlingen riktig, da den gir store fordeler for babyen som har disse lidelsene..
Kan du legge solkrem på babyer?



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.