Erektil dysfunksjon

  • Joseph Barber
  • 0
  • 3608
  • 307

Hva er erektil dysfunksjon?

Erektil dysfunksjon er manglende evne til å opprettholde et ereksjonsfirma nok til å ha et tilfredsstillende sex.

Selv om det er et problem som ofte er forbundet med aldring, er dette ikke den eneste faktoren som griper inn. Det er en sykdom der fysiske og psykologiske faktorer inngår. På den annen side er visse vaner som røyking, alkoholisme, rusavhengighet og stillesittende livsstil risikofaktorer for denne sykdommen..

Noen patologier utgjør også faktorer som påvirker erektil dysfunksjon. De vanligste er de som er relatert til hjerte, hypertensjon og diabetes. samme Psykologiske faktorer som stress, angst, depresjon og til og med traumer fra tidligere hendelser kan føre til erektil dysfunksjon..

Hvem er påvirket av erektil dysfunksjon?

Erektil dysfunksjon anslås å påvirke mellom 10 og 52% av menn i alderen 40 til 70 år.

Generelt er denne tilstanden mer vanlig hos eldre voksne, så mer enn 50% av menn over 60 lider av den..

Erektil dysfunksjon og alder

Med årene reduseres ereksjonens styrke, og tiden som kreves for å nå den øker, i likhet med den ildfaste perioden. Men, alle disse endringene er verken patologiske eller svekker folks seksualitet. 

Hva kan forårsake erektil dysfunksjon?

  • Alderen.
  • Patologiene nevnt over.
    • Depresjon, apati, anhedoni og tristhet reduserer ønsket om sex og gleden det gir. dessuten, depresjon forårsaker en markant nedgang i libido.
  • Medikamentinntak , som medisiner for å behandle høyt blodtrykk, overflødig kolesterol, blant andre. De påvirker også visse behandlinger som cellegift, strålebehandling, dialyse og noen kirurgiske inngrep..
  • Traumatiske ryggmargsskader. Fortsatt er det ikke alle funksjonshemmede pasienter som ikke er i stand til å ha sex. Kraften til å ha ereksjon, eller en orgasme, avhenger av ryggmargen hvor skaden oppsto..
  • Alkohol og narkotikabruk. Selv om alkohol fungerer som en desinfiserer, er det faktisk en av hovedfaktorene som forhindrer ereksjon..

diagnose

  • Sykehistorie. Det skal være uttømmende og ta opp alle mulige årsaker. Det er også viktig å intervjue seksualpartneren.
  • Fysisk undersøkelse, som inkluderer kjønnsorganene og en digital endetarmsundersøkelse.
  • Laboratorietester. Fordi de tjener til å utelukke en hormonell endring, måle testosteron og prolaktinnivå.

behandling

Vanligvis er seksuelle problemer en kilde til forlegenhet, og i mange tilfeller ikke konsultere en spesialist. Derfor får de ikke behandling i tide..

Sånn sett må det huskes det, I tilfelle helseproblemer, enten det er seksuelt eller ikke, må du oppsøke spesialisten og være åpen for å enkelt finne løsningene.

Imidlertid er ikke bare pasienter skamme seg når det gjelder å håndtere disse problemene. Mange eksperter føler skam eller skam når det gjelder å spørre pasienter om sexlivet deres, noe som gjør det vanskelig å tilnærme sykdommen ordentlig. Heldigvis er ikke dette alltid tilfelle..

Angående behandling av erektil dysfunksjon, pasienten bør vite at det er flere alternativer. Legen vil avgjøre hvilken som er mest passende basert på resultatene av den fysiske undersøkelsen og laboratorietestene, samt pasientens sykehistorie..

Se også: Asexuality: Når jeg ikke føler seksuell lyst

Orale medisiner

Sildenafil Citrate (bedre kjent som Viagra) er den første linjebehandlingen. Det er en kraftig vasodilatator av blodårene i penis, som er mekanismen som en ereksjon oppstår..

Det har noen ulemper. Det bør tas tretti minutter før handlingen, og krever også seksuell stimulering. Det er helt kontraindisert hos personer med hjertesykdom og de som behandles med nitroglyserin..

Andre terapier

  • Intra-kavernøs terapi. Den består av å bruke injeksjoner, som plasseres direkte i de kavernøse venene i penis (i kroppen). Ikke en metode som er anbefalt for alle pasienter, ikke så mye av dem bedt om.
  • Vakuumenheter. Dette er et av de første valgene for behandling av erektil dysfunksjon. Penisen settes inn i en sylinder, på slutten der det er en sugemekanisme. Når den er aktivert, kommer blod inn i penis og en ereksjon oppstår. Etter dette plasseres en silikonring i enden av penis, som forhindrer blod i å forlate og opprettholde en ereksjon..
  • Penisproteseimplantat. Denne behandlingen er forbeholdt alvorlige tilfeller..
11 matvarer for å øke libido



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.