Sår lever? Symptomer og riktig kosthold

  • Christopher Wilcox
  • 0
  • 2571
  • 513

En betent lever er resultatet av en reaksjon som oppstår når cellene dine blir angrepet av sykdomsfremkallende stoffer eller mikrober. Fordi det er et viktig organ som utfører mange grunnleggende funksjoner for helsen, Vi må være veldig nøye med å identifisere en potensiell betennelse og behandle den så snart som mulig..

Dette er de viktigste symptomene som er forbundet med den betente leveren, så hvis du opplever noen av dem, må du oppsøke lege for å få en diagnose, og om nødvendig starte behandling for å bekjempe betennelse.

Såre leversymptomer

1. Gulsott

Denne tilstanden oppstår når huden og den hvite delen av øynene blir gulaktige på grunn av akkumulering av bilirubin (et gallepigment) i blodet. Den betente leveren forhindrer den i å eliminere dette stoffet normalt, så dets akkumulering er en indikasjon på sykdommen..

Gulsott kan også forårsake kløe over hele kroppen, og i ekstremt alvorlige tilfeller tap av noen hjernefunksjoner.

2. Magesmerter

For å gjenkjenne betennelse i leveren, må smerter føles i øvre høyre mage. Smerter og ubehag kan eller ikke være ledsaget av hevelse i regionen..

Pasienter opplever ofte bankende, vedvarende smerte, eller akutte og sterke smerter. I begge tilfeller er de midlertidig lettet ved hjelp av medisiner, men kommer tilbake når effekten er borte..

3. Endring i urin og avføring

Urinfarge endres til mørkere, mer intens gul på grunn av bilirubinoppbygging som leveren ikke er i stand til å eliminere.

Leverbetennelse kan påvirke fordøyelsesprosessen negativt, forårsake forstoppelse, irritabel tarmsymptomer eller endring i karakteristikken til avføringen, som kan bli lettere og inneholder litt blod.

4. Kvalme

På grunn av endringer i leverens metabolisme, fordøyelse og evne til å fjerne giftstoffer, kan betennelse i leveren forårsake a vedvarende kvalme og kvalme.

De kan til og med forekomme konstant og uforklarlig oppkast av oppkast, en sterk indikator på leversykdom hvis den ikke er ledsaget av problemer med mage eller tarmer.

5. Væskeretensjon

Leverbetennelse kan også forårsake væskeansamling i ben, ankler og føtter. Dette er fordi denne tilstanden, i noen tilfeller, er ledsaget av sirkulasjonsproblemer som får væske til å samle seg og ikke blir avhendt på riktig måte..

Regionen av ben og føtter påvirkes mest bare på grunn av tyngdekraften, men noen pasienter kan også oppleve væskeansamling i magen.

Les også: 3 hjemmelagde smoothies for å bekjempe væskeansamling

Kosthold for å behandle betent lever

Riktig kosthold er avgjørende for å behandle betennelse og holde leveren sunn. Følg disse spisetipsene for å forhindre sykdommer i dette viktige organet for kroppen vår.

  • Unngå alkoholforbruk, da det kan skade leverceller, forårsake hevelse og arrdannelse som kan utvikle seg til skrumplever, en livstruende tilstand..
  • Hold et balansert kosthold, rik på frukt, grønnsaker, magre proteiner og fullkorn, og unngår sukker, salt, hvitt mel, steking og bearbeidet mat.
  • Sats på cruciferous grønnsaker som brokkoli, blomkål, blomkål, kålrot og kål., som inneholder et stoff som kalles sulforaphane, i stand til å stimulere aktiviteten til avgiftende enzymer i leveren.

  • Øk inntaket av nøtter og Brasil nøtter. De er rike på selen, et mineral med antivirale egenskaper som brukes av leveren for å avgifte blodomløpet..
  • Spis mer hvitløk, siden denne maten inneholder svovel, brukes av leveren i ferd med å eliminere giftstoffer. Den inneholder også selen og allicin., viktige forbindelser for at dette organet skal fungere ordentlig.
  • Tilsett rødbeter til hverdagssalaten, fordi den er rik på flavonoider, i stand til å bidra til forbedring av leverfunksjonene.
  • Spis mer avokado, da denne frukten hjelper kroppen med å produsere en antioksidant kjent som glutation, som brukes av leveren til å filtrere bort avfall og skadelige stoffer..
  • Øk sitronforbruk. Foruten å være rik på vitamin C, er det kjent for å hjelpe til med fordøyelsesprosessen og eliminere giftstoffer..
  • Bruk mer gurkemeie til å krydre måltidene dine. Også kjent som gurkemeie, hjelper dette krydderet kroppen med å fordøye fett og stimulerer galleproduksjonen..
  • endelig, gjør grønn te til en del av kostholdet ditt. Den er rik på katekiner, en kraftig antioksidant som kan forbedre leverfunksjonen..
Alt du trenger å vite om Liver Detox Diet



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.