Hva består det paleolitiske kostholdet av?

  • Robert Patterson
  • 0
  • 3557
  • 394

Har du hørt om det paleolitiske kostholdet? Vet du hva dette handler om? Hvis du svarte “ja” på det første spørsmålet, men “nei” på det andre spørsmålet, eller hvis du er usikker, ikke bekymre deg. Det paleolitiske kostholdet har blitt en kjepphest som vi noen ganger følger selv uten å forstå det helt..

Den gode nyheten er at det har positive effekter som er verdt å vite. Så fortsett å lese, for la oss snakke litt om det.

Hva er det paleolitiske kostholdet?

La oss starte med det grunnleggende: forstå hva den paleolitiske dietten består av og hvor denne spisestilen kommer fra. Det paleolitiske kostholdet forsøker å kopiere mat som mennesker pleide å følge da de var jegere, før den nåværende sivilisasjonen.

Dette er basert på ideen om at disse tidlige menneskene var fri for de moderne sykdommene som påvirker oss i dag: diabetes, hjerteproblemer og kreft, bare for å nevne noen..

På grunn av denne unnfangelsen er dette kostholdet basert på forbruket av:

  • Kjøtt og deres mindre bearbeidede derivater
  • Naturlige grønnsaker
  • Organisk og sesongbasert frukt
  • Oljefrø og frø av god kvalitet

Matene som er helt utenfor listen er:

  • Ethvert kjøtt og kjøttprodukter behandlet, frosset eller på annen måte foredlet
  • Behandlede korn
  • Kjemiske sukkerarter
  • All mat som ikke finnes i naturen

Det paleolitiske kostholdet til fordel for glukosetoleranse

Et aspekt ved det paleolitiske kostholdet er å redusere mengden kalorier som forbrukes, men øke kvaliteten. Dette betyr direkte forbedrede blodsukkernivåer og eliminering av fett..

Selv om du fortsetter å spise kjøtt og fett, vil de være naturlige og ha god kvalitet.. Så får du fordelene du trenger uten å øke helsen din..

Dette ble påvist i en studie som sammenlignet endringen hos personer som fulgte middelhavsdietten og tok i bruk det paleolitiske kostholdet. Det ble også sett at kroppsfettet reduserte og en sunnere vekt ble oppnådd; opptil 5 pund mindre.

Senke blodtrykksnivåer

En annen studie fant at i tillegg til å bidra til å miste ekstra kilo, det paleolitiske kostholdet senker også systolisk blodtrykk. Dette er gode nyheter hvis legen din har rådet deg til å overvåke det, eller hvis du allerede har alvorlige problemer med det..

Husk selvfølgelig at for å opprettholde effekten er det nødvendig å forstå hva det paleolitiske kostholdet er og følge det i lang tid. Mye av denne effekten skyldes at salt er en av de kasserte matvarene i dette kostholdet..

Det akkumulerte fettet i de indre organene reduseres.

En annen studie som ble gjort for å forstå hva det paleolitiske kostholdet består av, viste det celler og indre organer avgifter og reduserer mengden fett som er akkumulert. Dette resulterer i færre sykdommer, betennelser og problemer relatert til metabolsk syndrom..

Du vil merke effekten på å miste centimeter på midjemålingen. I det spesifikke tilfellet av studien ble det påvist et 4,5 kg tap i kroppsvekt, kolesterolreduksjon, serumglukose og blodtrykk..

Hva du bør vurdere når du følger det paleolitiske kostholdet?

Selv om vi har sitert relevante studier, er det noen få ting å huske på før du følger denne dietten:

  • Resultatene er ikke avgjørende fordi ikke nok studier er gjort ennå. Dette betyr at det kan være negative sider som vi ennå ikke vet. Imidlertid er slanking med kostholdsekspertens vurdering fortsatt et godt alternativ..
  • Du må alltid vurdere din fysiske og medisinske tilstand.. Det er normalt at når du tar i bruk det paleolitiske kostholdet, blir du plutselig svimmel og noen andre fysiske ubehag.

Selv om du må lære å gjenkjenne disse symptomene for å handle i tide, er de normale. De forekommer på grunn av eliminering av karbohydrater og sukker, blant andre..

  • Det vil ikke alltid være lett å følge denne dietten, i grunn fordi den nåværende verden er ikke designet for livet som ble fulgt for tusenvis av år siden. Det betyr at du må lære å ta smarte beslutninger om hva du spiser, når og hvor..

Det er verdt å starte et paleolitisk kosthold?

ja, så lenge du gjør dette under tilsyn av en helse- eller ernæringsspesialist. Husk at noen mennesker bør unngå kjøtt av medisinske årsaker (de som lider av nyresykdom, for eksempel)..

deretter, før du gjør radikale endringer, snakk med legen din å se om dette kostholdet er levedyktig for deg.

De beste diettene å gå ned i vekt uten å lide



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.