Melanom Hvordan indikere de tidlige ledetrådene dine

  • Peter Sherman
  • 0
  • 1330
  • 191

Melanom er den alvorligste hudkreft forårsaket av langvarig ubeskyttet soleksponering ... Lær hvordan du identifiserer tidlige tegn på melanom i denne artikkelen.

Lære om melanom

Dette, uten tvil, er det første trinnet for å forhindre hudkreft som blir stadig mer vanlig hos mennesker. Melanom utvikler seg i cellene som produserer pigmentet som gir farge til dermis (dvs. melanin).

Det kan dannes i huden, men også i øynene eller indre organer, selv om sistnevnte type er veldig sjelden..

Den virkelige årsaken til melanom er ikke kjent med sikkerhet. Det bekreftes imidlertid at langvarig og ubeskyttet UV-eksponering i mange år forårsaker denne kreftformen. Det produseres også ved bruk av solingkameraer eller lamper, veldig populært om vinteren..

Hvis det oppdages tidlig nok, kan denne kreften behandles vellykket.. Derfor er det verdt å ta hensyn til de viktigste risikofaktorene:

alder

Muligheten for å ha melanom øker med alderen, noe som betyr at fra 40 år og fremover dukker det opp flere tilfeller enn hos yngre mennesker..

Det skyldes at personer over 40 år har brukt minst 20 år utsatt for solen feil. I tillegg begynner dermis å redusere helse og ungdom, og blir mer sårbar for eksterne agenter..

kjønn

Flere studier har vist det kvinner er mer sannsynlig å få hudkreft enn menn.

Dette kan skyldes at de for eksempel har en tendens til å eksponere seg for solen lenger. 40 år gamle kvinner er imidlertid mer utsatt for sykdom på grunn av overgangsalder på grunn av hormonelle og fysiske forandringer..

Fair skin

Letthudede mennesker har mindre pigment for å beskytte dem, og derfor er UV-stråling mer skadelig. Samtidig er blondiner og rødhårete med lysflekkete øyne tilfeller av pasienter med mer melanom..

På den annen side er svarte og personer med brune eller svarte øyne bedre beskyttet mot hudkreft. Dette betyr ikke at de er "unntatt", men at de har en lavere risiko for å lide av det..

Vi anbefaler også å lese: Solbeskyttelsesfaktor som passer for huden din

solbrenthet

Studier indikerer at hvis du pleide å sole deg flere ganger i året, vil sjansene for å lide av melanom øke. Dette er fordi dermis ble følsom etter så mange fornyelser..

Selvundersøkelse, en måte å forhindre melanom

Som med så mange andre sykdommer, vi må selv utføre våre egne undersøkelser og følge opp visse endringer eller endringer som skjer i kroppen vår.

I det spesifikke tilfellet av hudkreft er det viktig å ha for vane å revidere huden minst en gang i måneden etter at du har dusjet, for eksempel. Man må kjenne mønsteret til flekkene, fregner og merker som vises eller endrer deres form, utseende og størrelse..

Med et speil i full lengde vil det være enklere og med hjelp av en hånd analysere de vanskeligste eller uoppnåelige delene, for eksempel baksiden. Du kan også be partneren din eller mamma ta en titt.

Tegn å passe på er uvanlige blemmer, bule, ufullkommenheter eller endringer som kan vises på et bestemt sted på huden din..

Tidlige symptomer på et problem (som ikke alltid resulterer i kreft hvis det blir lagt merke til det tidlig) er endringene i de eksisterende stedene. Dette innebærer utseendet til nye flekker, fregner eller unormale flekker, spredning, suppurering eller drenering av flekker eller fregner (opp til 50 sies å være normal i hele kroppen)..

Flekker, som kan bli ubehandlet melanom, de er asymmetriske, uregelmessige i form, med taggede kanter, farger endrer seg over tid og observasjoner og måler over 6 mm.

De kan utvikle seg med nye tegn eller symptomer, som kløe, skalering, blødning, oser eller diffusjon av pigmentet i området rundt..

Vi anbefaler også å lese: Hvordan lindre hudallergi: 3 hjemmebehandlinger

Når du skal gå til legen?

Hvis du under observasjoner av flekkene og plettene legger merke til at noe ikke er normalt, nye flekker dukker opp eller utseendet til eksisterende flekker er rart, må du på en eller annen måte gjøre en avtale med hudlegen.

Avhengig av ditt tilfelle og faglige kriterier, kan en biopsi være indikert. Denne teknikken består av ekstraksjon av en liten del av det mistenkelige stedet, fregnet eller flekken for videre analyse og diagnose.

Hvis resultatene indikerer at det er melanom, vil behandlingen avhenge av sykdommens fremgang. Hvis det oppdages for tidlig, vil legen bestemme tykkelsen på halvliter og dens tykkelse, og deretter indikere en behandling for å eliminere eller fjerne halvliter, flekker, etc..

Han kan bestille en biopsi av andre deler av huden for å avgjøre om det er mer skade..

Med en mindre operasjon blir kreften trukket ut langs en liten kant av normal hud., slik at det ikke er fare for spredning. Mer avanserte tilfeller kan kreve mer komplisert kirurgi, cellegift eller stråling for å ødelegge kreftceller..

Hudpleierutine om natten: Nyttige tips



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.