Personer som er i faresonen for tips om ernæring av osteoporose

  • Thomas Davis
  • 0
  • 1646
  • 2

Generelt sett er alle mennesker utsatt for beinproblemer. Men, det er avgjørende faktorer som øker risikoen for osteoporose.

Så ved denne anledningen tilbyr vi mange råd angående noen ernæringstiltak som kan iverksettes for å redusere denne sykdommen som svekker kroppens bein..

Bein og osteoporose

Beina våre er levende vev. som ofte gjennomgår en regenereringsprosess. Med andre ord, nye celler erstatter gamle celler, og sikrer dermed beinhelse og benfunksjon.

Imidlertid kan denne prosessen bli avbrutt eller påvirket. Situasjon der, Overfor en mangel på regenerering blir beinene veldig svake og tynne.

I dette tilfellet er det mye mer sannsynlig at vi får brudd. Denne situasjonen er kjent som osteoporose..

Faktorer som øker risikoen for osteoporose

Det er flere faktorer som øker risikoen for osteoporose.. Noen kan betraktes som umodifiserbare. Dette er tilfelle med avansert alder, familiehistorie, overgangsalder og en liten medfødt beinstruktur..

På den annen side er det risikofaktorer som kan modifiseres og er relatert til livsstil. Denne gruppen inkluderer overdreven alkoholforbruk og røyking..

Modifiserbare risikofaktorer inkluderer visse helsemessige forhold som amenoré, kalsium eller D-vitaminmangel og lav kroppsvekt..

Alle disse tilstandene kan behandles med medisiner., dette reduserer risikoen for osteoporose.

Les: 6 vaner for å leve et sunnere liv

Forebygging av osteoporose

Alle bør gjøre sitt beste for å unngå modifiserbare risikofaktorer.. De som allerede har umodifiserbare faktorer, bør imidlertid gjøre en større innsats for ikke å legge til nye elementer..

Det vil si at hvis du har en familiehistorie med osteoporose, hvis du er i alderdom eller går gjennom overgangsalderen, har du allerede nok risiko for osteoporose som du ikke kan gjøre noe mot..

Så det er ikke bra å legge til faktorer som avhenger av vanene dine., som å røyke eller drikke for mye alkohol.

På den annen side bør de modifiserbare forholdene som kan øke sjansene for å lide av denne sykdommen, behandles med tiden..

Medier mot osteoporose

Følgende er de viktigste kostholdstiltakene som kan brukes for å redusere risikoen for osteoporose:

  • Forbruk tilstrekkelig mengde protein: Proteiner er stoffene som har ansvaret for å mate vevet vårt. En diett med lite proteiner innebærer mangler i regenerering av kroppsvev, inkludert bein..
  • Spis produkter med vitamin D: De viktigste matvarene med vitamin D er fiskeolje, tunfisk, laks, sardiner, meieriprodukter, eggeplomme, avokado og champignoner..
  • Spis kalsiummat: høye kalsiumprodukter er meieriprodukter. Imidlertid kan dette mineralet også oppnås ved å spise sardiner, sesam, kiwi, mandler, grønnkål og tørkede fiken..
  • Unngå overflødig fiber: Selv om fiber er en sterkt anbefalt forbindelse for mange sykdommer, kan osteoporose være skadelig da det har innvirkning på tarmen som kan redusere kalsiumopptaket..

Oppdag også: Hjelpemidler mot osteoporose

Andre anbefalinger

  • Reduser saltinntaket.
  • Kontroller de dårlige vanene dine. Hvis du er en røyker, kan du prøve å behandle denne avhengigheten, da det øker risikoen for osteoporose så vel som en rekke helseskadelige forhold. Det samme gjelder for tunge drikkere..
  • Hvis du er overvektig eller undervektig, Ta kontakt med en ernæringsfysiolog som gir deg et riktig kosthold.
  • Hvis du har amenoré, må du behandle tilstanden din så snart som mulig ved hjelp av medisinske spesialister.
  • Hvis du har kalsium- eller vitamin D-mangel, kan du se en ernæringsfysiolog. Dette kan veilede deg i hva du skal gjøre for å avgjøre om årsaken til underskuddet skyldes mangelfullt inntak eller om det er interne faktorer..
  • Ikke glem å trene, hvordan man går 30 minutter om dagen.

Uansett kan hånden til en spesialist bidra til å overvinne disse forholdene som øker risikoen for osteoporose. Husk at din helse og livskvalitet er temaer du ikke bør se bort fra..

Lider av osteoporose i dag? Vi anbefaler at du ikke mangler medisinsk kontroll og prøver å innlemme nye sunne vaner i livet ditt for å gjøre denne tilstanden mye bedre..

8 matvarer for å forhindre osteoporose



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.