Agurkegenskaper som kommer helsa til gode

  • Daniel Chandler
  • 0
  • 4813
  • 288

Se nedenfor hva som er de viktigste egenskapene til agurk for helsen vår.

Denne grønnsaken tilbyr mange egenskaper og fordeler for kroppen vår, hovedsakelig på grunn av det høye vanninnholdet..

I tillegg har den også få kalorier. Derfor konsumeres det veldig av mennesker som er på diett. I tillegg er det veldig forfriskende og inneholder mange næringsstoffer..

Noen data

Agurk er en kalorifattig, lite karbohydratmat.

Det gir en god del fiber så vel som vitamin A, B, C og E, foruten å være en utmerket vannkilde. En 100 gram enhet har 13 kalorier fordi 97% av agurken er flytende.

Når det gjelder mineraler, er det en grønnsak rik på kalium, jern, kalsium, fosfor og magnesium.

Agurk kan spises rå i salater. Mange mennesker kutter dem i skiver og tilsetter salt for å eliminere deres bitre smak..

Det er også vanlig å konsumere agurker med eddik eller olivenolje. I salater er det mulig å spise den revet, i tillegg til å være en ingrediens for smørbrød.

I Spania er det for eksempel kjent som en av ingrediensene i den typiske retten: Gaspacho (sammen med tomater, paprika, hvitløk og olivenolje).

Agurken sies å være hjemmehørende i India, selv om det ikke er noen sikkerhet i denne informasjonen. Den har blitt dyrket i Vest-Asia i over 3000 år og vil sannsynligvis ha blitt brakt til Europa av romerne..

Agurk tilhører samme familie som vannmelon, melon og gresskar. Selv om folk sier at agurken er en grønnsak, er den faktisk en frukt.

 

Hva er agurken til?

Den store ernæringsmessige verdien gjør den til en "supermat" som er gunstig for den generelle helsen. Dette er noen av fordelene som agurken gir hvis den konsumeres med jevne mellomrom:

Egenskaper for sdet

Agurkskall brukes i forskjellige estetiske behandlinger, som det er i denne delen av grønnsaken der den mest konsentrerte koffeinsyre og askorbinsyre og C-vitamin.

Agurk hjelper med å opprettholde sunn hud, lindrer irritasjon og reduserer betennelse. Så den påføres direkte på dermis og er en "klassiker" av SPA-utseende og øyeskjønnhetsbehandling..

Det hjelper også til å bekjempe sykdommer som eksem og psoriasis. Skallet er ikke bare bra for ekstern bruk, det kan også konsumeres som et slag, revet og tilsett litt vann og halv sitronsaft for å rense og rense kroppen..

Les også: 5 enkle vitaminer med gulrot for å rense kroppen

Vevsegenskaper

En av komponentene i agurk er silisium, som gir mange helsemessige fordeler..

Det er et mineral med evnen til å styrke bindevevet i kroppen, dvs. muskler, leddbånd, sener, brusk og til og med bein..

Det hjelper også med å opprettholde en sunn hud. Dette er grunnen til at det er til stede i mange kremer for å behandle kviser og hudsykdommer..

Egenskaper for det kardiovaskulære systemet

Agurk inneholder gode mengder magnesium, fiber og kalium. Disse tre komponentene bidrar til å senke blodtrykket..

Egenskaper for fordøyelse

Hvis du har fordøyelsesproblemer som hyppig surhet eller tyngde i magen, ikke nøl med og ta med denne grønnsaken i kostholdet ditt, da det vil gi fiber, vann, kalium og magnesium, for det meste til stede i huden din..

Les også: Hvordan lindre ubehag i magen med 5 hjemmemedisiner

Andre fordeler med forbruket:

  • Det er et utmerket vanndrivende middel for alt vannet og anbefales å eliminere overflødig kroppsvæske samt kroppsfett..
  • Det er bra for utjevning av urinsyre i kroppen, anbefalt for personer som lider av hypertensjon eller væskeansamling (som manifesterer seg hovedsakelig i anklene)..
  • Den er veldig rik på cellulose. Derfor må du tygge den ordentlig for å unngå fordøyelsesbesvær..
  • Det er en god reparatør av slimhinnen som er til stede i tarmen og er også veldig bra for å beskytte magen..

  • Gir lite energi i form av kalorier, noe som hjelper til med å opprettholde vitaliteten.
  • Hjelper med å skylle ut giftstoffer fra kroppen.
  • Holder forsvaret vårt i god stand av innholdet av B-komplekse vitaminer (spesielt B3, B5 og B9), "gode" karbohydrater, fett og proteiner.
  • Beskytter mot forkjølelse på grunn av C-vitamininnholdet så vel som helbredende sår.
  • Forsinker aldring av hud og celler ved vitamin A, C og E.
  • Det er en potent beskytter av giftige stoffer i mat og miljø..

kontraindikasjoner

Agurkforbruk, en frukt som er veldig sunn og lav risiko, anbefales ikke i noen tilfeller..

Fordi den inneholder en komponent som kalles cucurbitacin, forårsaker den for eksempel fordøyelsesbesvær og magegass. Derfor bør folk som er utsatt for å lide av disse problemene redusere forbruket..

Andre mennesker kan også ha allergier mot visse komponenter i agurken, noe som kan forårsake hevelse i tungen, halsen eller munnen..

Hvis konsumert i overkant, kan agurk føre til dehydrering av kraftige vanndrivende egenskaper..

Imidlertid er det ikke mange tilfeller der denne kontraindikasjonen er funnet. Det vil være nødvendig å spise flere kilo agurk på en dag for å få et fall i kroppens vannstand, noe som absolutt ikke vil være tilfelle..

Bilder med tillatelse fra Stacy Spensley, Karen og Brad Emerson, Windell Oskay, Andy Melton, theilr, natalycolodi, Peter Oelschlaeger og liz west.

Agurk Juice Fordeler



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.