Hva er årsakene til avføringsslim?

  • Robert Patterson
  • 0
  • 4655
  • 221

Fordøyelsessystemet har flere membraner langs tarmen som skiller ut slim for å holde tarmene fullstendig smurt og gjøre all mat lettere å transportere..

Med slim i normale mengder fungerer magen bra, og det er en konstant absorpsjon av næringsstoffer og eliminering av avfall gjennom avføringen..

Men alt forandrer seg når tilstedeværelsen av slim i avføringen er rikere enn normalt og blir mer merkbar fordi det kan representere en smittsom prosess eller en sykdom noe som betyr at noe går galt i fordøyelsessystemet.

Noe som kan forårsake tilstedeværelse av slim rikelig i avføringen? 

  • Amebose
  • Intestinal invaginasjon
  • Ulcerøs kolitt
  • hemorroider
  • Colonic polypper
  • divertikulitt

Kjenn på sykdommene som forårsaker avføringsslim 

Ulcerøs kolitt

I denne situasjonen, den komplette slimhinnen i tykktarmen brenner gradvis til den utvikler magesår.

Dette skyldes konstant irritasjon av tarmen uten beskyttelse av syrer, noe som ikke bare fører til ubehag, men også til karakteristiske symptomer som fekalt slim i rikelig form..

Bakterielle infeksjoner

Mange bakterier finnes under normale forhold i tykktarmen og i forskjellige deler av tarmen, noe som hjelper fordøyelsesprosessen..

Men, Når balansen i bakteriene blir ute av kontroll, kan de føre til utseende av infeksjoner. med symptomer som ikke bare følger med diaré, men andre symptomer som avføringsslim eller, i noen tilfeller, blodstriper, som krever øyeblikkelig medisinsk behandling..

Tarmhindring

Når vi ikke inntar tilstrekkelig vann, over tid kan magehormonutskillelse bli ukontrollert, samt muligheten for at soppinfeksjoner kan danne seg..

Konsekvensen er hyppige perioder med forstoppelse., som over tid hindrer tarmoverføring fra konstant produksjon av slim i avføringen ofte krever kirurgisk inngrep.

hemorroider

Det er hovedsakelig indre hemoroider som kan føre til tilstedeværelse av slim i avføringen.. Disse blir betent fra anstrengelse under fysiologiske behov..

Denne lesjonen irriterer slimproduserende membraner og fører til enda større slimutskillelse, og genererer dermed en indikasjon på at vi må ta hensyn til å forbedre tilstandene til disse venene med utvidelse..

divertikulitt

Inne i tykktarmen er små anatomiske lommer kjent som diverticula. Når de blir betente, forårsaker de en irriterende tilstand som kalles divertikulitt, som på sikt fører til at det oppstår slim i avføringen, så vel som andre tilhørende symptomer, ofte magesmerter og også blod i fekalt materiale..

Polypper i tykktarmen

Polypper i hvilken som helst sone i tykktarmen forårsake irritasjon som skader slimutskillende membraner, som får dem til å skille ut direkte i avføringen og indikerer også at bak slimet kan være en tykktarmscyste med konsekvenser.

sykdom Crohn

Siden dette er en kronisk sykdom, vil den alltid ha en symptomatologi, ettersom Crohns sykdom er av immunologisk årsak, bare kan lindres noen av dens kliniske manifestasjoner, uten å ha en definitiv kur..

Et av tegnene på at sykdommen av Crohn bringer er slimet i avføringen som en konsekvens av hyppig betennelse i tykktarmen og sekretoriske kjertler i deres fulle omfang som krever lindrende behandling.

Når du har kjent mange av årsakene til slim i avføringen din, vil det være mye enklere å avgjøre hvilken som er din hvis du lider av problemet..

Hvis du vet hvorfor, kan du bestemme hvilken type legeveiledet behandling som vil være best med den tilstanden du opplever for å opprettholde helsen til tykktarmen i sin fulle grad og uten endringer i miljøet..

Hvordan ta vare på kvinners helse i tarmen



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.