Hva er de beste naturlige avføringsmidler?

  • Richard Robertson
  • 0
  • 4132
  • 1151

Hvis du tilfeldigvis lider av forstoppelse eller vil gå ned i vekt, kan du ikke unnlate å teste disse naturlige avføringsmidlene. Men følg med! Du bør være forsiktig med dosen din og unngå å ta mer enn anbefalt, ellers vil fordøyelsessystemet ditt lide lidelser..

Når dette er klart for deg, ikke nøl med å lese denne artikkelen om de beste avføringsmidlene som naturen kan gi..

Matvarer som fungerer som naturlige avføringsmidler

Hvis du konsumerer disse matvarene med jevne mellomrom og legger dem til kostholdet ditt, vil du sannsynligvis slutte å føle oppblåsthet som er produsert ved å ikke kunne gå på do hver dag. Så konsumér disse matvarene når du kan:

bananer

Bananer inneholder mye fiber og er med på å fremme fordøyelsen, så de er et utmerket naturlig avføringsmiddel.. De har også et fantastisk næringsstoff, kalium.

Hvis du spiser en banan om dagen, gjenoppretter du elektrolyttene tarmkanalen trenger. Og som den inneholder bananen også fruktooligosakkarid, en forbindelse som danner (gode) bakterier i tarmen din..

epler

Epler er flotte naturlige avføringsmidler som stimulerer tarmene fordi de har et høyt nivå av pektin og også har fiber. På den måten kan du spise mellom to og tre rå epler om dagen for å forhindre forstoppelse..

meloner

Å spise melon til frokost er en fin måte å starte dagen på siden den er veldig lett å fordøye. Dette er fordi den nesten "ikke holder seg" i magen, går rett i tarmen.

Bjørnebær og bær

Brombær er fulle av antioksidanter og har mange typer bjørnebær, det ene deiligere enn det andre. Så sørg for å legge jordbær, blåbær, kirsebær og andre bær til kostholdet ditt..

plommer

Plommer er det ”avføringsmiddelet” som er rik på kalium, vitamin A, fiber og jern. De tilbyr gunstige bakterier til tarmen og er veldig bra for å rense tykktarmen..

Ubearbeidet eple cider eddik

Hjelper med å forbedre tarmoregulariteten og fjerner samtidig giftstoffer fra kroppen. Inneholder pektin, kalium, eplesyre, eddiksyre, kalsium, blant andre komponenter. Organisk eddik anbefales siden den har levende næringsstoffer og ikke får noen ekstra behandling..

Aloe Vera

Du visste absolutt ikke at aloe vera var et fantastisk avføringsmiddel. ja! En av de mest brukte medisinplantene lar deg også eliminere forstoppelse. Massen inneholder 99% vann og de resterende 1% inneholder minst 75 næringsstoffer. Så drikker aloe juice som fester hver dag, så får du gode resultater..

krydder

Ingefær, gurkemeie og cayenne hjelper med å fordøye og fungere som fantastiske naturlige avføringsmidler.

Den første konsumeres som fersk te og holder fordøyelsesprosessen regulert, den andre stimulerer lever avgiftning og eliminerer karsinogener fra mat, og den tredje stimulerer produksjonen av magesafter og fordøyelsesenzymer..

Les også: 8 krydder for å erstatte salt

Sitrusfrukt

Spesielt appelsiner, men også sitroner og grapefrukt. Sitrus har en stor avgiftende kraft og hjelper med å skylle giftstoffer ut av kroppen. Dette er fordi vitamin C de inneholder gjør giftstoffene til fordøyelig materiale for kroppen. En enkelt appelsin bringer 15% av anbefalt fiber i en dag..

gulrøtter

Som eplet har gulrøtter mye pektin, og tilfører fiber i fordøyelseskanalen. Gulrøtter kan stimulere tarmsammentrekninger og er avgiftende..

løk

Takket være komponenten som kalles quercetin, tjener løk til å eliminere avfall fra kroppen. Den inneholder også folsyre, vitamin E og C, kalium og fiber..

 

hvitløk

En liten del av denne kraftige maten vil gi selen og allicin, som hjelper til med å rense leveren ved å skylle ut giftstoffene. Legg rå hvitløk i preparatene dine for også å forhindre magekreft..

En studie publisert i tidsskriftet Molekylær ernæring og matforskning uttalte at det høye forbruket av grønnsaker som inneholder stoffet Allium kan redusere risikoen for gastrisk kreft. Imidlertid er ytterligere forskning nødvendig for å bekrefte kraften til denne maten..

Brokkoli og blomkål

Begge grønnsakene øker mengden glukosinolater i kroppen din, så leveren produserer flere enzymer som snart skyller ut giftstoffer. De hjelper deg med å gå på do naturlig. I samme gruppe kan vi også inkludere kål som igjen myker avføringen under avføring.

tomater

De er overveldende naturlige avføringsmidler, med mye vitamin A, C og K. Tomater bringer 10% av den daglige fiber kroppen trenger og har lykopen, en antioksidant som beskytter mot tykktarmskreft..

Omega-3 fettsyrer

De er til stede i linfrø, olivenolje, avokado eller hampfrø.. De tjener til å eliminere giftstoffer og hjelper med å smøre tarmveggene slik at avføring blir enklere..

Grønne bladgrønnsaker

I denne gruppen er for eksempel chard, spinat, sikori og ruccola. De er utmerkede naturlige avføringsmidler, da de inneholder fiber, magnesium, folsyre, kalsium og vitamin C og K, elementer som hjelper fordøyelsen. Disse grønnsakene øker utskillelsen av galle, og tillater fjerning av avfall fra blod og organer..

Kokosnøttolje

Forbedrer fordøyelsen og tarmen, lindrer symptomer forårsaket av hemoroider, reduserer betennelse og reparerer vev. Det beste er den ekstra jomfru, ubearbeidet og rå.

Les også: 6 fantastiske fordeler med kokosnøttolje

avokado

Den er full av næringsstoffer som kalium, folsyre og vitamin K. Å spise en avokado om dagen vil gi deg 30% av fiberen kroppen trenger. I tillegg bringer det magnesium og lutein, som bidrar til å forbedre næringsopptaket fra andre matvarer..

frø

Rå frø i kostholdet ditt vil hjelpe deg med å fordøye maten bedre. De kan være linfrø, chia, gresskar, solsikke osv. Disse frøene inneholder mye fiber, sink, protein og vitamin E. Vi kan også legge til valnøtter, mandler og pinjekjerner i denne gruppen.

Bilder med tillatelse fra Sean MacEntee, Studio Tdes, Olga Berrios, Daniel R. Blume, Jinax og Larry Jacobsen.

Hvordan kurere forstoppelse uten konvensjonelle avføringsmidler



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.