Ulike matdietter bør ha

  • Peter Sherman
  • 0
  • 1975
  • 0

Overvekt er et av de vanligste problemene i dag, og effektene er knyttet til både estetikk og helse. den forskjellige matvarer vi spiser påvirker denne tilstanden.

Med det i tankene bestemte vi oss for å lage en liste over de forskjellige matvarene som burde være til stede i dietter. men, Husk at før slanking bør du rådføre deg med en ernæringsspesialist..

Ulike matvarer som må være til stede i kostholdet

Å starte en diett for å gå ned i vekt betyr ikke å forlate noen av matvaregruppene. For å opprettholde god helse er forbruket av alle ernæringsgrupper uunnværlig; ellers ville det generert ubalanser i kroppen.

Det du gjør i vekttap dietter er å redusere noen produkter og optimalisere forbruket til andre. Det vil si inkludere forskjellige matvarer fra hver ernæringsgruppe; så vel som i passende mengder. I henhold til spesielle krav.

I den forstand, profesjonell rådgivning er uunnværlig; siden bare en spesialist kan evaluere forholdene dine og lage en ideell plan. De 6 matvaregruppene er som følger:

1. Karbohydrater

De er den største energikilden for mennesker; Derfor trenger vi å konsumere dem ved hver av våre daglige måltider. Denne gruppen inkluderer ris, brød, pasta, poteter, grønnsaker og frokostblandinger..

Under dietten er det å foretrekke å velge fullkorn.

2. Grønnsaker

De bør konsumeres daglig, siden inneholder et stort utvalg av antioksidanter. 

I tillegg er de rike på vann, mineraler, sporstoffer, vitaminer og kostfiber..

3. Frukt

Inntaket ditt skal være daglig og variert.. Dens betydning er i sporstoffer og naturlig sukkerinnhold..

4. Meieriprodukter

Inkluderer melk og meieriprodukter som yoghurt og ost. Det er forskjellige matvarer som gir kalsium; for ikke å nevne at de har det proteiner med høy biologisk verdi og B-vitamin.

Les også: Ostetyper og næringsverdien

5. Kjøtt

Selv om det er storfekjøtt, fisk eller fjærkre, er denne gruppen viktigste proteinkilde.

6. Fett

De bringer essensielle fettsyrer og antioksidanter. Som i resten av gruppene, bør de inntas på en kontrollert måte..

Liste over kostholdsmessige matvarer

Fiskene

Kjøttet fra fisken har høye nivåer av høy kvalitet protein. I tillegg har den gode fettstoffer, for eksempel omega 3. fettsyrer. I tillegg til et mangfold av makronæringsstoffer. Blant disse skiller seg ut jod, som knapt finnes i en annen rekke matvarer.

egg

Egg inneholder godt protein og fett. Selv om kaloriinnholdet deres er lite, genererer de metthetsfølelse. Så de er ideelle til frokost.

Selv om det i noen dietter anbefales å spise bare klart, eggeplommen inneholder mange mikronæringsstoffer.

korn

Bønnene er gunstig for vekttap når de metter og reduserer appetitten. Inneholder også mange proteiner.

Fullkorn

Hele korn inneholder protein og fiber.. Det mest fordelaktige er havre, ris og quinoa. Generelt hjelper de til å mette, og det er derfor de jobber for å redusere matangst..

Kokte poteter

Poteter er rike på et bredt utvalg av næringsstoffer. dessuten, inneholder jern og kalium, som er vanskelig å finne i andre matvarer; og som er uunnværlige for at organismen skal fungere ordentlig.

I tillegg, ved å spise dem, føler vi oss fulle, så du vil ikke føle behovet for å konsumere store mengder andre produkter..

Korsrike grønnsaker

Kryssingsgrønnsakene er brokkoli, kål, blomkål og rosenkål. Denne variasjonen av matvarer er rik på fiber og protein..

frukt

Selv om frukt inneholder sukker, har de også fiber; som forhindrer at sukker blir sluppet raskt ut i blodomløpet.

Dessuten er fruktforbruk viktig å føle at du kan spise velsmakende produkter i kostholdet. at du vil bidra til å redusere angst.

Tørket frukt

Tørket frukt er høyt i fiber, sunt fett og protein. Dette gjør dem til ypperlige forretter. På den ene siden hjelper de deg å gå ned i vekt, og på den andre siden kan du redusere angstanfall..

Chia frø

Det er en av variantene av mest næringsrike matvarer på planeten. For hver rundt 30 gram frø får vi totalt 12 gram karbohydrater; hvorav 11 er fibre. Som et resultat av denne næringsverdien hjelper forbruk av chia med å redusere appetitten.

avokado

Avokado er et av de mest anbefalte fettproduktene under dietten; fordi fettinnholdet er enumettet. Det vil si at det er et "godt" fett.

I tillegg har den et høyt innhold av vann, kalium og fiber. Avokado-forbruk gir deg en metthetsfølelse, spesielt på grunn av fiberinnholdet.

yoghurt

Yoghurt er en alliert tarm, siden teller på probiotiske bakterier.

Som vi har sett, er det mange alternativer for å trene et variert, næringsrikt, sunt og velsmakende kosthold. For at prosedyren skal flyte ordentlig, er det nødvendig med profesjonell hjelp..

Feil med maten du lager og ikke kjenner



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.