5 vegetabilske kilder til omega 3 fettsyrer

  • David Snow
  • 0
  • 1031
  • 82

Det er mange vegetabilske kilder til omega 3-fettsyrer tilgjengelig for oss i det store spekteret av matvarer. Disse er flerumettet fett og sammen med omega 6-fettsyrer utgjør de såkalte essensielle fettsyrene.

De får navnet sitt fordi er viktige for kroppen, selv om de kanskje ikke er i stand til å produsere det på egen hånd, og må kjøpe dem gjennom mat.

Fordelene med Omega 3 fettsyrer

For det første skal det bemerkes at egenskapene til omega 3-fettsyrer gi viktige helsemessige fordeler for kroppen. Blant dem kan vi nevne:

  • Har betennelsesdempende aktivitet.
  • Reduserer kolesterolfraksjonen ved å øke HDL (“godt kolesterol”) produksjon og eliminere LDL (“dårlig kolesterol”). Dette faktum hindrer dannelsen av ateromatiske plakk i arterieveggene..
  • Reduserer triglyseridnivåene.
  • Bidra til å senke blodtrykket.
  • Hos barn spiller en viktig rolle i modning og vekst av hjernen.
  • Beskytter mot flere sykdommer som diabetes, hjerneslag, noen kreftformer eller ulcerøs kolitt, blant andre.
  • Har antikoagulerende egenskaper.
  • reduserer Symptomer assosiert med revmatoid artritt.

På den annen side er det ikke fastslått hva som er den daglige dosen med omega 3-syrer som bør bidra til kroppen. Det skal imidlertid bemerkes at noen studier har vist det, med en daglig dose på 1 gram, reduserer kardiovaskulær risiko betydelig .

5 vegetabilske kilder til omega 3 fettsyrer

Vi vil deretter forklare ernæringsmessige egenskaper for en rekke plantekilder for syrer omega 3 grunnleggende for å nyte god helse og forebygge mange sykdommer. Imidlertid er det mange plantekilder til omega 3-fettsyrer..

1. Linolje og olivenolje

Linfrøolje har en sammensetning på 75% omega 3 og 25% omega 6. Det er en veldig verdifull mat for metabolismen av betennelsesregulerende prostaglandiner.. En spiseskje gir nesten 7 gram omega 3, noe som gjør den til en av de viktigste plantekildene til omega 3-syrer..

På den annen side, olivenolje hjelper oss også å imøtekomme behovene til disse flerumettede fettstoffene. Det er veldig enkelt, rikt og selvfølgelig sunt å tilsette litt råolje til frokost eller middagssalat.

2. Mikroalger

den tang Chlorella er den rikeste på omega 3-fettsyrer, etterfulgt av spirulina og klamath, selv om de ble inntatt i små doser. I tillegg til det høye innholdet av disse næringsstoffene, har det viktige antioksidantvirkninger..

Du kan være interessert i å lese: 5 symptomer på omega 3 og 6 essensiell fettsyresvikt

3. Vegetabilske kilder til fettsyrer omega 3: nøtter

I motsetning til andre nøtter, nøtter har et balansert 5: 1-forhold mellom omega 3 og 6 . Med 14 av disse nøttene, som er omtrent 60 gram, dekkes 50% av det daglige behovet til omega 3..

4. Chia frø

Chiafrø er en annen viktig kilde til omega 3, sammen med linfrø. De har 33% olje (62% omega 3 og 20% ​​omega 6). Det må man huske på, For å konsumere disse frøene, må de først maseres.

dessuten, disse frøene bør være ganske inkludert i kostholdet vårt, spesielt vegetarianere. Så dette produktet, som begynte å bli solgt i spesialforretninger, hoppet snart inn i supermarkedet.

5. Vegetabilske kilder til omega 3-fettsyrer: Avokado

Uten tvil har avokado fått mye berømmelse de siste årene. Noen dietter har reservert en stor rolle på grunn av ernæringsmessige dyder, siden de ikke mangler noe. Det er en av de viktigste grønnsakskildene til dette næringsstoffet..

Sannheten er at til og med noen eksperter på nevrologi vurdere et av de beste produktene for å holde hjernen sunn, og forhindre Alzheimers sykdom.

Les også. Avocado Seed tilbyr disse 10 fordelene for din helse og skjønnhet

konklusjon

Avslutningsvis vil alle disse omega 3-plantekildene være nyttige for å hjelpe oss med å følge WHOs anbefalinger. I tillegg er visse sektorer i befolkningen mer følsomme for denne funksjonshemming, for eksempel barn som er i full hjerneutvikling..

Det er derfor, sørg for at du inkluderer mat som er rik på omega 3-fettsyrer for å få god helse og forhindre fremtidige sykdommer.

Omega 3, hvorfor er det så viktig?



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.