5 grunner til at du lyver for deg selv

  • Christopher Wilcox
  • 0
  • 5091
  • 465

Har du noen gang innsett at du lurte deg selv?

Du lyver for deg selv mer enn du tror, ​​så i dag skal vi snakke om noen måter du gjør dette slik at du kan bli mer bevisst på denne vanen..

Dette vil gi deg mange fordeler fordi selvbedrag tilsvarer selvbegrensende. Det er på tide å bryte ned barrierer og slutte å lyve for deg selv.

Finn ut hvordan du gjør dette.

1. Forvirrende behov med kjærlighet er en grunn til at du lyver for deg selv.

Dette er den første av måtene du lyver for deg selv: forvirrende behov med kjærlighet.

Som et resultat av troen rundt denne følelsen, tror du noen ganger at du føler kjærlighet, når det virkelig er noe annet..

Hva kan det være hvis det ikke er kjærlighet? Frykt for ensomhet, følelsesmessig avhengighet, frykt for å aldri møte noen å dele livet ditt med igjen ...

På denne måten lever kjærligheten av sjalusi, besittelse, frykt, kval og kontroll… men, Faktisk føler du ikke kjærlighet, men lyver for deg selv. Du trenger noen ved din side, men du elsker ham ikke.

Oppdag: Å dømme en person definerer deg ikke ... definerer deg!

2. Klandre og dømme andre

Har du innsett at du klandrer og dømmer andre mennesker mye? Eller at det er ting du ikke kan stå i andre? Hvis alt irriterer deg, er det viktig at du begynner å se i speilet.

  • Hvis du dømmer en persons “frihetlige” oppførsel så mye, kan det hende du undertrykker deg selv seksuelt, og ikke tillater deg selv å glede deg over livet, og bare leve etter det samfunnet sier er riktig..
    Men, ditt indre jeg gråter for å leve livet fritt.
  • Hvis du klandrer partneren din som røyker innendørs, men har oversett den ved flere anledninger, lyver du for deg selv ved å skylde på den andre.
    Det er ditt ansvar å ikke uttrykke det du tenkte fra første stund.

3. Du kan ikke gjøre eller ikke vil?


Noen ganger kan du finne deg selv å si: "Hvis jeg kunne, ville det hjelpe," "Hvis jeg ikke hadde så mye penger, ville jeg gitt ...".

Lyver du for deg selv når du ser på noen på gaten som tigger og klager over at hvis du hadde penger, ville det hjelpe deg.

Du har et hjem å få ly, en bil og en jobb som ikke betaler mye, men som er med på å betale for utgiftene dine..

Reflekter et øyeblikk, du har virkelig ingen penger eller lyver for deg selv for ikke å gjøre noe du kanskje ikke vil ha?

Å være ærlig kan noen ganger skade ditt personlige selvbilde eller anty at du er en "dårlig person." Det er imidlertid ingen grunn til å lyve for deg selv..

Ikke gå glipp av det før du drar: Den beste alderen du har nå

4. Ord tilegner seg den betydningen som passer meg best.

Å spille med betydningen av ord er en måte å lyve for oss selv, for å støtte tro som ikke har noe grunnlag..

Du kan for eksempel si at et homoseksuelt par ikke er naturlig fordi de ikke kan få barn.

Imidlertid kan noen innvende mot det og si at heterofile par som bestemmer seg for ikke å få barn også er unaturlige, etter det samme argumentet..

I møte med denne konfrontasjonen, men overbevist om ditt selvbedrag, vil du rettferdiggjøre deg selv ved å si at heterofile par kan bestemme, men homoseksuelle kan ikke. Så denne typen forhold er unaturlig fordi det ikke følger reproduksjonsprinsippet..

5. “Jeg diskuterer ikke det som ikke interesserer meg”

En måte å lyve for deg selv kan være når en samtale ikke interesserer deg og da du sier setninger som “Vel, la oss forlate dette emnet""bedre snakke om noe annet""Du har rett, men jeg ville snakke om noe annet nå ... ".

På denne måten, du prøver å unngå noe du ikke kan kjempe mot som kan åpne øynene.

Hvis noen for eksempel sier deg “hei, måten du behandlet moren din på var ikke kul“Du kan svare med”du har rett, men la oss snakke om noe annet ... ”

Vi har alle lurt og løy for oss selv om og om igjen, og den største av alle løgner er å ikke innse det. Så det er viktig at vi lærer å være selvkritiske, for først da kan vi lære og komme videre..

Å leve av selvbedrag gjør oss ikke bedre som mennesker.

10 råd for å være lykkelige



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.