6 måter å bekjempe frykten for ensomhet

  • Christopher Wilcox
  • 0
  • 1875
  • 390

Det har gått gjennom flere begreper, og nå tror du at kjærlighet ikke er noe for deg? Mennesker som trodde de var vennene hans til slutt, drev bort? Den har nådd det punktet hvor ensomhet virker skjebnen? Dette er situasjoner som vi alle gjennomgår. Imidlertid, hvis dine tidligere erfaringer genererer frykt for ensomhet, Øv følgende råd.

1. Slutt å kritisere deg selv

Unnlatelse av å kreve og verdsette deg selv er de første trinnene for å forlate ensomhet.

Det første trinnet i å bekjempe frykten for ensomhet er å forstå hvordan du ser deg selv. For det, se de gangene du avskrives hver dag. Fortell deg selv hvor ubetydelig du er, en dårlig person, for gammel eller for ung?

  • Hvis du snakker om deg selv på den måten, vil humøret ditt forbli negativt hele tiden og kondisjonere seg i ensomhet.

Husk det det du sier til deg selv har direkte innvirkning på hvordan du føler deg. Det er enkelt, hvis du planlegger å tenke gode ting, vil det få deg til å føle deg bra..

Hvis du gjør dette, er det på tide å lære å være snillere mot deg selv. Hvis noen i fortiden har kritisert deg, misbrukt deg på noen måte eller fått deg til å føle deg skyldig, slutte å gi den kontroll over livet ditt. 

Problemet er at du gjorde en feil og fortsatt ikke kan tilgi deg selv for det? For nå er det tid for å stille den stemmen som kritiserer deg, fordi den fremdeles er en verdifull person, til tross for manglene og det er nødvendig å tro på den..

2. Føl deg godt med deg selv

Å øke tilliten og selvtilliten er avgjørende for å motvirke frykten for ensomhet. Tenk at hvis du ikke klarer å se det gode i deg selv og elske dets egenskaper, er det vanskelig for andre å gjøre det.. Måten vi ser på oss selv definerer hvordan vi oppfører oss og bildet vi projiserer.

Så hvis du hele tiden er fokusert på dine mangler og påpeker de mindre favoriserte aspektene, er det dette andre vil legge merke til.. Jo mer du elsker deg selv, jo mer vil du overbevise folk om det gode og hyggelige det er.. 

3. Godta at du har noe godt å tilby.

Hva er dine største egenskaper? Er du en følsom, hardtarbeidende og ærlig person? Er du alltid villig til å hjelpe andre? Er det noen de andre kan stole på? Du kan ha noen av disse egenskapene og mange andre..

Så, for å bekjempe frykten din for ensomhet, start med søke mennesker som beundrer disse egenskapene og som du kan dele dem med. Dette betyr imidlertid ikke nødvendigvis å søke et kjærlig forhold..

Fokuser deg på finn likesinnede som kompletterer deg og hvem du føler deg identifisert med. Husk at det å ha venner er avgjørende for alt. Etter vennskap kommer kjærligheten vanligvis, men ikke vær besatt av å finne den.

Ikke glem å lese: Å ikke ha venner er dårlig for helsen din.

4. Endre ideene dine om det motsatte kjønn

Noen ganger kan en dårlig opplevelse få oss til å tenke feil om det motsatte kjønn..

Det er vanlig å finne mennesker som har misoppfatninger om det motsatte kjønn. Dette kan være forårsaket av en dårlig opplevelse som gjør en mistenksom. På denne måten tenker du vanligvis lignende ting i følgende setninger?

  • Alle menn de er skurk.
  • Kvinner er egoistiske.
  • Menn er bare interessert i sex.
  • Kvinnene er veldig emosjonell.
  • Du kan ikke stole på menn.
  • Alle kvinner er opportunister.
  • De gode er ikke lenger singel.

Alle disse ideene er gale, ettersom både menn og kvinner søker varige forhold på et tidspunkt i livet. Det er sant noen negative eksempler, men dette er ikke unikt for noe kjønn..

Når du holder disse tankene om kjærlighet, vil det være vanskelig å bekjempe frykten for ensomhet, fordi vil tro at det ikke er noen for deg. Realiteten er at det er en verden med verdifulle mennesker der ute: du må bare gi deg selv en sjanse til å møte dem..

Du kan også være interessert i: Spennende og behagelige seksuelle stillinger 

5. Endre måten du ser frykten for ensomhet.

I ensomhet deltar også forventningene vi har om verden rundt oss.

Føler du deg sjalu på den vennegjengen som går sammen overalt? Dør av tristhet hver gang du ser et lykkelig par med barn? Spør deg selv om problemet virkelig er ensomhet eller sosialt press som får deg til å føle at du burde ha en eller annen ting i livet ditt.

Når du blir ført bort av andres forventninger, å være singel eller ha få venner det kan virke som en stor fiasko når det i virkeligheten ikke er det.

Hvis du føler deg slik, husk det verdt det samme alene og ledsaget. Det viktigste er at du ikke trenger å inngå et forhold av noe slag bare for å oppfylle andres forventninger..

6. Fokuser på det du har

For å overvinne frykten for ensomhet er det nødvendig å slutte å handle desperat for å finne nye forhold. Sikkert har du venner og familie som bryr seg om deg, så verdsetter dem selv om de ikke er perfekte.

Tror at de færreste vil være interessert i å henvende seg til noen som nedligner det de har. Når du først har funnet nye venner, disse trenger å føle at du bryr deg og verdsetter dem som de er.

Det vil si at hvis du jobber hardt for å etablere nye forhold, men ikke styrker dem, vil fremskrittene som oppnås ikke være til nytte..

Den etterspurte ensomheten er lystbetont



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.