7 tips for rengjøring av fliser på gulv

  • Richard Robertson
  • 0
  • 2590
  • 701

Avhengig av hvilken type gulv vi har hjemme, trenger vi å lære oss visse teknikker for å holde det i perfekt stand lenger. Å rense et tregulv, marmor eller en porøs steinoverflate er ikke det samme. Sjekk det ut.

Flisegulv vanligvis akkumulere mye skitt og ikke bare på dem, men også på fuger som forener hverandre. Denne typen vegg sees ofte på kjøkken, bad eller rekkehusgulv. Det krever en god rengjøring for å holde dem oppdatert. Derfor forteller vi deg hvordan du kan rengjøre gulvfliser så vel som kjøkken- og baderomsfliser enkelt, effektivt og raskt med følgende tips..

Tips for rengjøring av fliser på husfliser

Det er en tro på at fliser lett kan rengjøres. Så de tror at bare å tørke dem med en fuktig klut, men dette er ikke realiteten. Det krever naturlige eller kjemiske produkter for å få en god finish..

Eliminer kodet fett

Den beste måten å eliminere fett fra flisene våre på er ved å kombinere ammoniakk og vann. Denne blandingen er nyttig og noe sterk i lukten, så inhaler ikke så lenge. Så selv om det er en overflatevennlig blanding, kan du prøve å ikke komme i kontakt med huden din fordi den er så aggressiv.

  • Bruk en svamp og vernehansker for å rengjøre overflatene med produktet og tørk resten med en ren, tørr klut..

Les også denne artikkelen: Hvordan avfette kjøkkenmøbler: 5 økologiske produkter

 Eliminer kalk

Kalk kan være vanskelig å ta av, akkumuleres på grunn av kontinuerlig bruk og dårlig rengjøring. I tillegg er den vanligvis til stede i alle områder som har hatt kontakt med vann som har store doser kalk i sammensetningen..

  • For å slette den, bland i en liter vann et glass hvit eddik. Denne blandingen vil hjelpe deg med å fjerne kalkbelagte fliser fra badet, kjøkkenet eller terrassegulvet..

Lysere flisegulvene

Ikke bare må vi få smusset fra flisene: vi må også prøve å gi dem det utseendet de fortjener.

  • For å lysne opp flisene, pakk først en avis i en blanding av ammoniakk og vann.
  • Gni deretter kraftig på fliser og fliser. Avisens tekstur gjør at skitten forsvinner. Skyll deretter med vann for perfekt resultat.

Slik fjerner du fugemasse fra fliserørene

Fuging fliser på gulvet har en tendens til å bli skitten uten å ønske det. Overflaten er porøs og derfor er de mest akkumulerende stoffene støv, fuktighet, fett og andre stoffer som blir stygg til bunns..

Så hvis du leter etter fliser på gulvet for å bli hvit igjen, anbefaler vi deg å lage en løsning fra eplecidereddik..

  • Bland først en halv kopp vann med en halv kopp eplecidereddik..
  • Så med hjelp av en børste, gni grynene og la dem virke i 10 minutter.
  • Forbi denne gangen, fjern med kokende vann og la lufttørke.

Rengjør flisegulvene med natron

Baking brukes til mange aspekter ved rengjøring av hjemmet. I denne anledningen er det ideelt for å eliminere de mest kompliserte områdene av flisene. Kan eliminere sterk lukt og la dem være smussfrie.

  • For å oppnå dette, dryss først litt natron og deretter tilsett litt varmt vann.. Rengjør flisene og la dem virke i 10 minutter.
  • Etter denne tiden, fjern den med mer varmt vann for en perfekt rengjøring..

Visste du det De 5 beste naturlige rengjøringsløsningene for baking og eddik

Bruk blekemiddel for å rengjøre flisene

Blekemiddel har desinfiserende egenskaper. Og takket være den aktive komponenten kan den lett eliminere bakterier og mikroorganismer fra bakken..

  • Blekemiddel vil også fjerne fugemasse. Vær imidlertid forsiktig fordi hvis vi misbruker blekemiddelet for å rengjøre gulvet, kan du endre fargen på den.
  • Som med ammoniakk, er det viktig at du ikke berører huden, i tillegg til at du ikke puster lenge.

Rengjør med klor, men pass på

Klor kan hjelpe deg hvis det du leter etter er å gjøre flisegulvene dine plettfrie.

Merk at det er et veldig slitende produkt. Derfor bør den bare brukes ved anledninger når du synes det er veldig nødvendig, da du kan miste flisen. Bruk den med sta flekker og veldig få.

Til slutt er dette vårt råd, slik at du kan rengjøre flisene dine ordentlig. Neste gang må du sørge for å utføre dem i praksis.

Slik fjerner du riper lett fra gulvet



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.