8 matvarer du må spise for å få en sunn hjerne

  • Joseph Barber
  • 0
  • 3762
  • 656

Å ha en sunn hjerne er kritisk. Det handler om et av de viktigste og mest komplekse organene i kroppen vår som sammen med nervesystemet er ansvarlig for et bredt spekter av fysiske og mentale evner.

Det ligger i de fremre og overordnede regionene i kranialhulen, og er den største delen av hjernen..

Det fungerer som kontrollaksen for hele kroppen, ikke bare fordi den regulerer kognitive funksjoner, men også fordi griper inn i viktige prosesser i alle organer og systemer.

Det er så imponerende at det til nå ikke har vært mulig å bestemme nøyaktig hva den største rekkevidden i menneskets utvikling kan være..

Det vi tydelig vet er at livsstilen påvirker godt eller vondt i de flere oppgavene den utfører..

For eksempel, Kostholdet gir noen viktige næringsstoffer hvis absorpsjon hjelper med å holde hjernen sunn., til tross for tidens gang.

I denne artikkelen ønsker vi å dele 8 sunne matvarer som alle bør spise for å ta vare på dette organet..

1. Mørk sjokolade for en sunn hjerne

Moderat sjokoladeforbruk med minst 60% kakao gir interessante fordeler for helse i hjernen og nervesystemet..

  • Denne maten inneholder høye nivåer av antioksidanter. som, når den er absorbert, minimerer de negative effektene av frie radikaler på celler.
  • Det gir også tilstrekkelige mengder B-vitaminer og mineraler som er nødvendige for å forhindre nervøs og hormonell ubalanse..
  • Det anbefales til stimulere serotonin og endorfinproduksjon, to nevrotransmittere som kontrollerer stress og angst.

Se også: 5 fantastiske effekter hjernen din vil merke når du drikker vann

2. Naturell yoghurt

Årsaken til at det anbefales å spise naturlig yoghurt for å forbedre hjernens funksjon, er fordi det inneholder sunne bakterier som beskytter deg.

Selv om disse levende kulturene virker direkte på tarmhelsen, har absorpsjon deres en positiv innflytelse på optimal hjernehelse..

3. Havre

Havre er kjent som "dronningen av frokostblandinger" mat rik på ernæringsmessige forbindelser som gir mange fordeler for kroppshelse.

  • fokuserer betydelige mengder vitamin B1, nødvendig for å beskytte hjernen mot aldring og frie radikaler.
  • Dens antioksidantforbindelser forsinker celleskader forårsaket av frie radikaler og fremmer dermed konsentrasjon og hukommelsesevne..
  • Det anbefales i tider med intens intellektuell innsats da det gir mye energi.

4. Løk

Løk er en mat rik på antioksidantforbindelser som hjelper til med å beskytte hjerneceller for å forhindre utvikling av nevrodegenerative sykdommer..

Din store bidrag til Quercetin og Anthocyanins bidrar til å forbedre konsentrasjonsevnen og balanserer i sin tur sentralnervesystemets funksjoner.

5. Blå fisk

Fisk er blant de største naturlige kildene til omega 3-fettsyrer., en type flerumettet fett som gir sunne fordeler for både hjerte og kognitiv helse.

Dette næringsstoffet letter rengjøring av arterier da det fjerner kolesterol og forhindrer dannelse av plakett..

Dets betennelsesdempende egenskaper forbedrer oksygeneringsprosessen i cellen og forhindrer utvikling av kroniske sykdommer som hjerneslag..

6. Avokado

Denne deilige grønne masse frukt har Sunt fett og antioksidanter som hjelper til med å forhindre aldring av hjerneceller.

Omega 3-fettsyrene, kombinert med vitamin E, motvirker de skadelige effektene av frie radikaler og forhindrer kognitiv nedgang..

7. Linfrø

Linfrø inneholder omega 3-fettsyrer, E-vitamin og andre antioksidantforbindelser som hjelper til med å beskytte hjernehelsen..

Å bruke den gir ekstra energi til hele kroppen og forbedrer også konsentrasjon og mental ytelse..

Ved å legge det til kostholdet, den negative effekten av oksidativ skade blir redusert og den cellulære aldring av hjernevevet bekjempes.

Vi anbefaler at du leser: Hvorfor er det aktuelt å konsumere linfrø regelmessig?

8. Olivenolje

De sunne fettene i ekstra virgin olivenolje er nyttige for å fjerne dårlig kolesterol (LDL) fra arteriene. Dette er assosiert med hjerte- og karsykdommer som hjerneslag..

Dette næringsstoffet, sammen med dets antioksidant, kontrollerer kroppens inflammatoriske prosesser og reduserer ubalanser i nervesystemet.

Å spise den øker cellefunksjonen og blodsirkulasjonen, noe som er avgjørende for å holde hjernen sunn..

Regelmessig forbruk av disse matvarene er en flott måte å fremme kognitiv velvære.. Inkluder dem i ditt vanlige kosthold og få alle fordelene deres..

5 medisinske planter som forbedrer sirkulasjonen



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.