9 matvarer for å redusere symptomer på anemi

  • Christopher Wilcox
  • 0
  • 2854
  • 734

Anemi er en forstyrrelse forårsaket av en reduksjon i mengden hemoglobin i blodet., hovedsakelig på grunn av mangel på jern eller malabsorpsjon av denne komponenten. I denne artikkelen skal vi snakke om 9 matvarer for å redusere anemisymptomer..

Denne helseforstyrrelsen er en av de vanligste innen ernæring over hele verden., hovedsakelig påvirker kvinner og barn. Som en konsekvens kan milde eller alvorlige helseproblemer forekomme, avhengig av den spesifikke årsaken til anemitilstanden..
Selv om anemi kan være forårsaket i tillegg til jernmangel av andre faktorer som mangel på folsyre og vitamin B12, arvelige blodcellefaktorer og til og med kroniske sykdommer, har eksperter funnet ut at God ernæring er nøkkelen til forebygging og behandling..

Her er de beste matvarene for å redusere anemisymptomer og vinne kampen mot et så irriterende helseproblem..

Vi anbefaler å lese: Jernmangelanemi hos barn: alt du trenger å vite

1. Matvarer for å redusere anemisymptomer: spinat

Denne spektakulære grønne bladgrønnsaken er preget av sitt høye jerninnhold, fiber, A-vitamin, B9, C og E, betakaroten og en betydelig kilde til kalsium..

Alle disse egenskapene gjør det til en av de beste matvarene for å redusere anemisymptomer, altså Det anbefales å konsumere en halv kopp spinat om dagen for å få omtrent 20% av jernernæringsstoffer.. 

I tillegg anbefales det også å prioritere inntaket av andre grønne bladgrønnsaker som brokkoli, kål, salat og brønnkarse..

2. Mat av animalsk opprinnelse

Animalsk mat representerer den største matkilden til jern fordi jern absorberes opptil 30% mer enn i matvarer med planteopprinnelse.. Det anbefales å konsumere rødt kjøtt, lever, paté, skalldyr, fisk, blant andre..

3. Matvarer for å redusere anemisymptomer: havre

To spiseskjeer havre kan gi opptil 4,5 mg jern til kroppen.. Det anbefales å kjøpe befestet havregryn., siden hun har en ekstra mengde B-vitaminer.

Les også: Kosthold havremel, linfrø og sesam

4. Peanøtter

Peanøtter kan bidra til å møte daglige jernbehov, Det anbefales derfor å spise en håndfull om dagen. Peanøttsmør anbefales også, da det vil gi lignende fordeler som peanøttsmør..

Fortsatt tilbyr andre nøtter også jern som svisker, rosiner, tørkede aprikoser, tørkede fersken, mandler, fiken og dadler..

5. Egg

Hvis du opplever et problem som anemi, bør du sørge for at kostholdet ditt ikke mangler litt egg..

Bare ett egg kan tilby opptil 1 mg jern. og derfor ofte å inkludere det i kostholdet ditt vil gi deg et sjenerøst næringsinnhold med en liten mengde kalorier..

I dette tilfellet anbefales det å konsumere egget ledsaget av et glass appelsinjuice, da dette favoriserer assimilering av jern i kroppen..

6. Brunt brød

I følge forskning, en skive fullkornsbrød kan gi opptil 6% av kroppens daglige jernbehov. Andre fullkornsprodukter som pasta, korn og ris anbefales også; Effektive matvarer for å redusere symptomer på anemi.

7. Granateple

Granateple er en betydelig kilde til jern. Takket være dens egenskaper er det veldig effektivt for å redusere symptomene på anemi. dessuten, denne maten er rik på vitaminer, fiber og kalium, som stimulerer en sunn blodstrøm.

8. Tomat

Tomat er en rik kilde til vitamin C, E og betakaroten, essensielle næringsstoffer for behandling av anemi..

Å absorbere næringsstoffene dine, Det anbefales å drikke et glass tomatsaft hver dag, unngå kullsyreholdige drikker, kaffe eller energidrikker, da de kan stoppe prosessen med jernassimilering i kroppen.

9. belgfrukter

Belgfrukter er en av de største naturlige kildene til jern, så de er nøkkelen til å behandle og forhindre anemi. Bønner, linser, soyabønner, kikerter og mer tilbyr opptil 5 mg jern i en kopp.

Linser har en enda kraftigere effekt og er proteinanriket og med lite fett., De er derfor sterkt anbefalt for behandling av anemi. Det bør avklares at de må være riktig forberedt slik at vi kan glede oss over alle fordelene med det..

Anemi: Hvordan kan det påvirke følelsene våre?



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.