Appendisitt hva det er og hvorfor det oppstår?

  • David Snow
  • 0
  • 4975
  • 369

Selv om vedlegget ikke er så viktig for kroppens funksjon, En blindtarmbetennelse er en veldig alvorlig tilstand som krever kirurgi så snart som mulig for å fjerne den fullstendig..

Selv om ingenting er bevist, indikerer nyere studier at vedlegget ville være et viktig miljø for utvikling av sunne bakterier som letter fordøyelsen og hjelper til med å bekjempe infeksjoner.

På den måten ville det ha en funksjon i kroppens immunforsvar. Heldigvis er dette ikke et must for livene våre..

Hvis den ikke behandles raskt, kan betennelse i verste fall føre til at vedlegget brister, sprer smittende materiale gjennom bukhulen og forårsaker ekstremt alvorlig betennelse kalt akutt peritonitt, som til og med kan være dødelig.

Av denne grunn bør vi gi blindtarmsbetennelse den oppmerksomheten den fortjener, og opptre med ekstrem hastighet så snart vi legger merke til dets utseende.

Når det gjelder kvinner, peritonitt kan til og med smitte eggstokkene og egglederne, som kan resultere i bilder av infertilitet. Nok en grunn til å være klar.

Årsaker til blindtarmbetennelse

Appendisitt er svært sjelden før fylte to år, og selv om den kan forekomme når som helst i livet, forekommer den vanligvis mellom 10 og 30 år. Statistisk sett er det hyppigere blant menn enn blant kvinner..

Det antas at blindtarmbetennelse oppstår på grunn av en delvis eller fullstendig blokkering eller hindring i vedlegget.. Det kan være forårsaket av fekalt materiale, avfall eller en kreftsvulst..

Denne hindringen får bakterier til å infisere appendixen og forårsake blindtarmbetennelse. Infeksjonen kan også oppstå på grunn av en mageinfeksjon som av en eller annen grunn har vært i stand til å transportere og bosette seg i vedlegget også..

Les også: Hvordan behandle en infeksjon naturlig?

Det er ingen klarhet eller enstemmighet om hvorfor disse hindringene eller infeksjonene oppstår det er ingen uttalt måte å forhindre denne sykdommen.

Likevel indikerer tallene at personer som opprettholder et fiberrikt kosthold, og prioriterer frukt- og grønnsaksforbruk, vil være mindre utsatt for denne tilstanden..

Appendisitt Symptomer

Det er viktig å være klar over symptomene på blindtarmbetennelse, slik at den kan oppdages og behandles så snart som mulig.. Det viktigste symptomet på denne presserende tilstanden er smerter, som kan starte med den samme følelsen av milde magekramper..

Imidlertid over tid, smertene intensiveres mye og blir mer konsentrert der vedlegget ligger i nedre høyre del av magen.

Dette er noen andre vanlige symptomer på blindtarmbetennelse som er verdt å vurdere:

  • Kvalme og oppkast
  • feber
  • diaré
  • gasser
  • Tap av matlyst
  • forstoppelse
  • Oppblåsthet i magen
  • Føler at du trenger å gå på do

Appendisitt er ikke alltid lett å identifisere fordi det kan forveksles med andre forhold som blæreinfeksjoner eller leverrelatert.

Uansett, hvis du føler at smertene øker, er det viktig å få medisinsk hjelp så snart som mulig, da selv om det er andre helsemessige forhold, må den fremdeles behandles..

Hvis du er mistenkt for blindtarmbetennelse, det anbefales ikke å spise, drikke, bruke noen form for medisiner, antacida eller avføringsmidler., da de kan gjøre situasjonen verre og føre til at vedlegget brister.

Oppdag: tips for å komme seg fra en blindtarmbetennelse

Behandling for blindtarmbetennelse

Hvis det er et veldig mildt tilfelle av blindtarmbetennelse, som er sjelden, kan legen din velge å behandle den bare med antibiotika. Men, det vanligste i denne situasjonen er til og med kirurgi for å fjerne den infiserte appendix.

Kirurgi for fjerning av vedlegget kalles appendektomi. Det kan gjøres som en vanlig kirurgi eller gjennom laparoskopi..

Det siste alternativet er mindre invasivt og har kortere restitusjonstid, men det kan ikke alltid være løsningen avhengig av tilfelle og fremdriften for infeksjonen..

Selv om denne tilstanden kan være skremmende på grunn av alvorlighetsgraden, er det i noen situasjoner viktig å vite at vi kan behandle den ved å fjerne vedlegget og leve et helt normalt liv uten det..

Nøkkelen er å være våken for symptomer og handle raskt for å sikre at tilstanden ikke utvikler seg.

Appendisitt i svangerskapet: Hva er risikoen



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.