Mulige årsaker til prikking i hender og ben

  • Jacob O’Brien
  • 1
  • 1355
  • 272

Prikking i hender og bein er en serie unormale sensasjoner som ikke bare skaper ubehag, men også skaper bekymring, da vi ikke vet hva som kan være bak det. Selv om prikking vanligvis forekommer på forskjellige deler av kroppen, kjennes det ofte på hender, føtter, armer eller ben..

Til å begynne med kan vi ignorere kriblingen i hendene og beina, men når vi ofte føler det og uten noen spesiell grunn, kan det fortelle oss at noe ikke fungerer bra i kroppen vår og kan være symptomet på en sykdom..

Prikking kan være et symptom på en mild infeksjon, men det kan også indikere at vi lider av en sykdom som krever mer pleie, så det er viktig å oppsøke lege hvis du ofte føler en kriblende følelse i hender og bein.. Her er noen av sykdommene som vanligvis er assosiert med hender og bein..

hypoestesi

Prikking kan være et av symptomene på såkalt hypoestesi, et tap av følelse ledsaget av denne ubehagelige følelsen.. Hvis du har disse to symptomene, må du være veldig forsiktig, da det kan være en mer enn passerende sykdom..

Sirkulasjonsproblem

Når du har sirkulasjonsproblemer, kan du noen ganger kjenne prikkende følelser i hender og bein.. Du kan også ha disse følelsene hvis du lider av tretthet og / eller nervøs utmattelse.. Hvis kriblingsproblemet øker og blir konstant, kan det indikere noe mer alvorlig. I dette tilfellet er det beste å gjøre å oppsøke lege.

Buergers sykdom

Denne sykdommen er assosiert med tobakkbruk; presenterer først en smerte forårsaket av mangel på blodstrøm, kalt a halthet, på hender eller føtter. Personen kjenner en konstant prikking og nummenhet i hendene, etterfulgt av fingre eller tær. Dette er en veldig delikat sak, som om den ikke blir behandlet kan det føre til at koldbrann utvikler seg..

diabetes

Diabetes er en av de vanligste sykdommene i dag, som oppstår når blodsukkernivået øker.. Prikking er et typisk symptom på denne sykdommen, da det kan ha utilstrekkelig blodstrøm, noe som senere kan få personen til å føle denne ubehagelige kriblende følelsen i hendene og bena. Dette symptomet kan indikere magesår, som bør behandles i tide for å forhindre dannelse av gangren..

Les også: 7 vaner for å kontrollere diabetes

Multippel sklerose

Nummenhet eller prikking i hender og ben er et av de første symptomene hos personer med multippel sklerose.. Denne sykdommen kan også inkludere økt brennende følelse og ømhet.. Denne typen sensasjoner produseres av utilstrekkelig blodstrøm i disse berørte områdene og problemer med nervesystemet..

Akutt inflammatorisk demyeliniserende polyneuropati

Akutt inflammatorisk demyeliniserende polyneuropati (eller AIDP) er en av de uvanlige og svært sjeldne sykdommene som forhindrer nerver i å sende signaler til kroppsmuskler.. Prikking er et symptom på denne sykdommen, som vanligvis vises i føtter og ben., selv om tiden går, strekker den seg også til armer og hender.

Restless Leg Syndrome

Prikking i ekstremitetene som folk ofte opplever om natten, kan også være assosiert med en lidelse som kalles rastløs bensyndrom. Dette er et av de vanligste symptomene, selv om det ikke er det eneste..

Hvem lider av dette syndromet, Du kan også oppleve smerter, kramper og kløe, ledsaget av søvnløshet problemer, da disse symptomene vanligvis forverres om natten.. Dette syndromet kan være forårsaket av anemi, nyresvikt eller perifere nevropati, selv om ingen eksakte årsaker er kjent..

Andre årsaker til prikking i hender og ben:

  • Sitter eller står i samme stilling i lang tid.
  • Skader på en nerve.
  • Trykk på ryggmargene som et resultat av en herniert plate.
  • Har unormale nivåer av kalsium, kalium eller natrium i kroppen.
  • Mangel på vitaminer, spesielt vitamin B12.
  • Forbruk av alkohol og / eller tobakk som bly forårsaker nerveskader.
  • Dyrebitt.
  • Insekt, flått, midd og edderkoppbitt.
  • Bruk av visse medisiner.
Prikkende ledd: Årsaker og naturlig behandling



17.01.24 11:41
Aila Peña
Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.