Egenskapene og fordelene med løk

  • Joseph Barber
  • 0
  • 3245
  • 537

En av de viktigste matvarene på kjøkkenet er løk, Vi kan praktisk talt spise og tilberede den på alle måter som mulig, og tjene til å krydre enhver tallerken. I dag skal vi snakke om fordelene med løk.

I tillegg til kulinariske egenskaper, gjør løkens ernæringsmessige og til og med medisinske egenskaper den til et sterkt anbefalt mat..

Løk-næringsstoffer

Hovedkomponenten i løk er vann, ansvarlig for 90% av sammensetningen. Så det er overraskende at i de resterende 10% finner vi så mange næringsstoffer og gunstige egenskaper..

  • De essensielle oljene er ansvarlige for de fleste av løkenes egenskaper, som vi diskuterer nedenfor, og som også har skylden for de irriterende tårene vi lider når vi skreller.
  • Vitamin i gruppe B som er nødvendig for at nerves- og immunsystemet skal fungere, samt E- og C-vitamin, med kraftig antioksidantvirkning..
  • Ulike mineraler og sporstoffer som kalium, magnesium, fosfor, kalsium, natrium og svovel..
  • Essensielle aminosyrer.
  • fiber.

Vet: De store fordelene med magnesium

Løk er antibiotika og antiseptisk, og er en av de beste matvarene for blod, og forhindrer dannelse av koagulater..

Fordelene med løk og dens egenskaper

En av de mest kjente fordelene med løk er dens vanndrivende kraft., Det anbefales derfor sterkt hos pasienter med nedsatt nyrefunksjon, gikt eller hyperurikemi, nyrestein, ødem eller hypertensjon..

Les også: Naturlige midler og ernæringsvaner for å kontrollere hypertensjon

På grunn av dens vanndrivende effekt, men også rik på vann og fiber og lite fett og sukker, er det viktig i ethvert kosthold.. Det har slimløsende og bakteriedrepende kraft i tillegg til å være soppdrepende.

Det er veldig nyttig i prosesser som forkjølelse, hoste, bronkitt, sår hals og andre luftveissykdommer. Faktisk er et mye brukt middel i slike tilfeller å sette en halvert løk på siden av sengen om natten..

I de senere år er det også påvist de gunstige effektene ved behandling av astma og allergier..

Det er et kraftig hjertebeskyttelsesmiddel på grunn av dets antitrombotiske, hypolipidiske egenskaper (som er evnen til å senke kolesterol- og triglyseridnivåene) og fungerer som en hypotensiv når den konsumeres som vanlig..

Flere løksfordeler

Den velkjente rensende virkningen av løken skyldes at den er i stand til å fjerne giftstoffer og gjær produsert i magen etter fordøyelsesprosessen, som også er viktig for å stimulere leveren, bukspyttkjertelen og galleblæren for å skille ut de nødvendige stoffene.

Disse egenskapene er bare effektive når vi konsumerer rå løk..

Personer som har en delikat mage, lider av halsbrann eller er utsatt for flatulens eller oppblåsthet, bør unngå overdreven løkforbruk..

Egenskapene til løk er mange; Vi kommenterer bare det viktigste, så vi anbefaler daglig forbruk uansett, men helst rått, for det er da løken beholder alle dens egenskaper.

Løk og hvitløksuppe, oppskriften for å øke forsvaret




Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.