Fordeler og ulemper med kaldt bad

  • Daniel Chandler
  • 0
  • 5401
  • 1429

Noen anbefaler å ta en kald dusj selv om vinteren fordi det er gunstig for helsen. Vi må imidlertid først huske noen "kontraindikasjoner" av denne praksisen før vi bestemmer oss for om vi vil ta den i bruk..

Hvis du lurer på hvilke fordeler du kan ha ved å ta en kald dusj, kan du lese videre. Her prøver vi å løse spørsmålene dine om dette problemet..

Fordeler med kaldt vann for helsen vår

Vann er en kilde til liv og er til stede i en stor prosentandel i kroppen vår. Eksperter anbefaler oss å drikke to liter om dagen for å holde oss hydrert fordi det har både interne og eksterne fordeler..

Men, veldig sjelden bruker vi kaldt vann for å rense oss selv, Selv om sommeren. I tillegg velger vi å bade med veldig varmt vann om vinteren og varme i varme måneder..

Ikke rart SPAs og skjønnhetssentre bruker en teknikk for å aktivere blodsirkulasjonen som involverer kaldt vann. Dette skyldes det faktum at kaldt vann forbedrer vanningen av kroppens celler og forbedre den generelle hudestetikken.

Hvorfor en kald dusj?

Kaldt vann er bra for å tøye huden.. Det har også en eksfolierende effekt for å eliminere død hud og celler..

også hjelper med å lindre muskelspenning (mange anser det ikke lenger for varmt vann) og for å rekonstitue dem. Derfor, etter trening, anbefales en god kalddusj slik at musklene "vender tilbake til vanlig tilstand".

Les også: 7 Natural Muscle Relaxers

Selv kaldt vann er bra for hodebunnen, Det forbedrer den generelle tilstanden til håret, gir mer glans og mer styrke. Hvis du ikke er spent på å ta en kald dusj, kan du i det minste prøve den siste skyllingen av håret annet enn varmt vann..

Og hvis det ikke var nok, kan bidra til å forhindre skallethet og å eliminere flass på en naturlig måte. Varmt vann åpner porene i håret og får mer fett til å produseres. Hvis du vil ha tørt hår, bruk kaldt vann..

Flere fordeler med å ta en kald dusj

Kaldt bad stimulerer dannelse av røde blodlegemer og forbedrer predisposisjonen for forsvar mot bakterie- og virusangrep. På denne måten kan du forhindre forkjølelse og influensa. Har også gunstige effekter i tilfelle betennelse i kjønnsorganene eller hudsykdommer..

Som om ikke alt dette var nok, kroppens rensende egenskaper øker. Lave vanntemperaturer har en vanndrivende effekt og forhindrer opphopning av væsker og fettknuter. Og hvis beina er slitne, vil kaldt vann hjelpe til med å trekke sammen blodårebetennelse og aktivere sirkulasjonen på nytt.

For menn øker de som blir vant til å ta en kald dusj testosteronsekresjonen og forbedre sædkvaliteten.

På den annen side, å ta en kald dusj holder oss våken, Det tjener til å rense oss om morgenen, fyller på kroppen, holder sinnet klart og tar søvn. Det anbefales også før du mediterer, fordi sinnet vil være mer kontrollerbart og rolig..

Fordeler med kalde bad: sammendrag

Kort sagt, Dette er fordelene for kroppen å ta en kald dusj:

  • Stimulerer immunforsvaret, setter forsvarsmekanismer på våken.
  • Stimulerer indre organer, fremmer god blodsirkulasjon og lar oksygen bli "distribuert" mer effektivt i kroppen.
  • Gjør huden mer firma, ung og sunn; beroliger huden av eksem, kløe og elveblest.
  • Hjelper med å våkne og varsle kroppen.
  • Forårsaker vaskulær sammentrekning, hjelper til med å kurere eller forhindre åreknuter.
  • Hjelper med å eliminere giftstoffer gjennom porene.
  • Gir håret glans og helse og forhindrer skallethet og flass.

Ulemper ved å ta en kald dusj

Når det gjelder de mulige bivirkningene av å ta en kald dusj, er det ikke mange. Det er kontraindisert for personer som lider av hypertyreose., som generelt er kaldere enn de andre.

De som lider av hjerteproblemer, bør heller ikke ta i bruk denne praksisen.. Verken de som har problemer med søvnløshet eller søvnforlik fordi det stimulerer nervesystemet, i motsetning til varme dusjer, som slapper av.

Vi anbefaler å lese denne artikkelen: Beat Insomnia with These 5 Tips

Tips for å ta en kald dusj

Det anbefales å unngå å skifte brått til det kalde badet., fordi det kan forårsake veldig sterkt stress for kroppen og disharmonisere hjerterytmene. Det ville heller ikke komme lungene til gode. Vannbruk eller temperaturendringer skal være gradvis.

Du bør starte med et varmt vannbad og senke temperaturen gradvis., først varmt og så kaldt. Om sommeren eller våren vil det være lettere enn om vinteren eller høsten, så når det er kaldt, er det best å ikke ha vannet varmt eller å bytte en dag med hver temperatur..

For barn bør du være spesielt oppmerksom på vanntemperaturen og senke den veldig sakte.. Det er ingen kontraindikasjoner for alder., og eldre voksne kan også følge deg, alltid ta hensyn til fordelene og forholdsreglene.

Beste tiden å bade: vet du hva det er?



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.