Fordeler med å spise agurk Ofte

  • Joseph Barber
  • 0
  • 4147
  • 1174

Forbruk av agurk er ofte veldig gunstig for helsen. Det er en grønnsak som har mange gunstige egenskaper for kroppen vår. Hovedsakelig fordi det gir oss en stor mengde vann, noe som gjør det til en kalorifattig mat, veldig nyttig for vekttap..

Selv om nesten alle tror agurken er en grønnsak, er den faktisk en frukt, fordi den tilhører samme familie som inkluderer melon, gresskar og vannmelon. På grunn av den litt bitre smaken blir vi imidlertid vant til å spise den i salater og andre lignende preparater..

I dag vil vi fortelle deg i detalj årsakene til Det er veldig praktisk at du inkluderer denne frukten i kostholdet ditt.. Den bør konsumeres helst med skall, siden den er veldig rik på fiber. Dette vil hjelpe oss med å lindre noen mageproblemer som halsbrann og vekt..

Agurken i kostholdet

Agurk gir deg veldig få kalorier, siden mye av innholdet er vann. Kaloriinntaket per 100 gram er bare 13 kalorier, hvorav 97% er flytende..

I sin tur er den lite i karbohydrater og har et høyt innhold av vitamin A, B, C og D, samt mineraler. Disse inkluderer jern, kalium, fosfor, kalsium og magnesium..

Endelig inneholder den mye fiber, så forbruk av denne frukten er utmerket til vekttap dietter. På grunn av sin store ernæringsverdi kan vi si at det er en ekstraordinær mat da den gir fordeler for de forskjellige områdene i kroppen vår..

Vi anbefaler også at du leser: 5 interessante bruksområder for agurk i skjønnhetsrutinen

Fordeler med å spise agurk ofte for huden

En av de mest kjente bruken av agurk er relatert til estetiske behandlinger.. Barken har store mengder C-vitamin og koffeinsyre. Disse mikronæringsstoffene kan redusere betennelse, lindre generell hudirritasjon og bidra til å holde huden sunn..

Av denne grunn brukes det ofte i alle typer hud- og øyekonturbehandlinger. I tillegg hjelper denne frukten også til å bekjempe dermatologiske sykdommer som psoriasis, eksem og kviser..

Nå er agurkskall ikke bare bra når det brukes eksternt. Det kan også konsumeres som en risting. Når du blander det med vann og sitron, gjør det mulig å rense og rense kroppen.

Vevsfordeler

Denne grønnsaken inneholder viktige mengder av en komponent kjent som silika. Denne forbindelsen har evnen til å styrke og regenerere kroppsvevene våre..

Mest foretrukket av inntak av agurk er muskler, sener, brusk, leddbånd og bein. Dette er mer enn nok grunn til å konsumere det ofte som en del av kostholdet ditt..

Ikke gå glipp av: Kamille og agurk Skin Firming Tonic

Fordeler for det kardiovaskulære systemet

Agurk er rik på forskjellige mineraler som kalium og magnesium og inneholder også fiber, som alle bidrar til god hjerte- og karsykdom..

Disse mikronæringsstoffene fremme blodsirkulasjonen hjelper til med å forhindre at den stiger, eller ved å holde den på riktig nivå, også senker blodtrykket.

Fordeler med fordøyelsen

Når det gjelder det høye innholdet av mineraler og vitaminer, hjelper det å spise agurk ofte for å forhindre halsbrann og tyngde i magen..

Dette skyldes deres bidrag fra vann, fiber, magnesium og kalium. Imidlertid bør du huske at disse mineralene hovedsakelig finnes i skallet; så prøv å ikke forkaste det.

Tilsvarende fungerer det som et utmerket vanndrivende middel på grunn av den vandige sammensetningen. Dette hjelper til med å eliminere fett som ligger i vev og forhindrer væskeansamling.

Agurken som beskytter

I tillegg til alle fordelene nevnt over, er det ideelt å konsumere agurk ofte i kostholdet, da det er en ekstraordinær mekanisme som beskytter oss mot eksterne faktorer som kan forårsake skade på oss..

  • Først reparerer den tarm- og mageslimhinnen, beskytter begge organer og eliminerer giftstoffer..
  • Denne frukten hjelper også med god forsvar. Den har et høyt innhold av B-vitaminer, som styrker immunforsvaret. På samme måte forhindrer C-vitamin forkjølelse og fremmer helbredelsesprosesser..
  • Beskytter oss mot giftige elementer som kan være til stede i maten at vi spiser og generelt i miljøet.

kontraindikasjoner

Til tross for alle fordelene vi har forklart, er det noen kontraindikasjoner. For det meste inneholder agurken en komponent kjent som cucurbitacin, som når Forbrukt i store mengder kan forårsake gass og dårlig fordøyelse..

Av denne grunn anbefales det å konsumere agurk moderat, spesielt de menneskene som stadig lider av dårlig fordøyelse og gass..

Endelig er denne frukten sterkt vanndrivende, slik at den kan produsere dehydrering. For at dette skal skje, er det imidlertid nødvendig å konsumere en veldig høy mengde.

Kamille & agurk hudfyrende tonic



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.