Fordelene med å ha planter hjemme

  • Peter Sherman
  • 0
  • 4798
  • 1134

De som setter sin ære i å ta vare på og verdsette naturen, bør vurdere å ha planter hjemme.. Dens skjønnhet og aroma rettferdiggjør sin integrering i dekorasjonen fra ethvert miljø.

Planter gir imidlertid mye mer enn estetikk: de er levende ting som fremmer ro, glede og helse..

Uansett hvor de er, planter renser luften, frigjør oksygen og gir mat. Selv innendørs gir planter disse og andre fordeler..

Med dem “kaller” vi velstand, oppnår en følelse av ro og frarøver insekter.

Fordeler med å holde planter hjemme

Planter er en praktisk og økonomisk ressurs for å forskjønne rom. Blomster, aromaer og farger tilpasser seg forskjellige stiler og trender. Imidlertid går de enda lenger: er garanti for god helse.

Hjemmeplanter fungerer på forskjellige måter. Dette er noen av de viktigste fordelene:

Bli bedre luftkvalitet

Planter fanger opp karbondioksid i luften for å frigjøre oksygenmolekylene vi puster senere.

De "fanger" gasser, reduserer forurensning, fornye miljøet og reduser støv.

Hos dem får vi hjemmemedisiner

Et mangfold av planter har helbredende egenskaper.. De brukes i legemiddelindustrien til å lage medisiner og hjemme for å tilberede forskjellige infusjoner, salver og hjemmemedisiner..

Ved å fukte luften holder de også huden hydrert..

Lindre stress

Å ha planter hjemme er en god hobby å koble seg fra hverdagens problemer og overvinne depresjon..

På den annen side har det vist seg å bidra til å redusere arbeidstress (15%) og manglende oppmerksomhet (70%). dessuten, øke produktivitetsnivået med 12% .

Unngå pusteproblemer

Ved å redusere tørrheten og mengden støv som samler seg, frigjør de luftveiene. De øker også energien, slik at de hjelper folk til å føle seg mer smidige..

De er også en god dekorasjonsidee i mange hjørner av hjemmet vårt..

Flere fordeler med et hjem med planter

Planter regulerer hjemmets temperatur, siden de tar opp solens energi for å utføre sine metabolske funksjoner. Derfor har de det særegne ved å friske opp miljøet..

Med dem får vi sunn, fersk sesongmat for et næringsrikt mat med god smak. Enten i store hageplanter eller små innendørspotter, tilbyr de produktene sine nesten uten investering.

  • Så å ha løk, grønnkål, tomater, gulrøtter og paprika fra våre egne avlinger er enklere og billigere..

Mulighetene for hjemmeavling er nesten uendelige: fra små frukttrær, grønnsaker, krydder til urter.

Det eneste kravet er at de har sollys på et tidspunkt på døgnet og vann. Organiske frukthager er sunnere fordi de ikke har skadelige kjemikalier.

Hjemme planter: Hvilke du skal velge?

Når du kjenner plantenes fordeler, er spørsmålet nå hvilken du skal velge. Alternativene er mange. Fra stedet, enten i eller utenfor huset, vil vi velge det mest praktiske.

Men, hvis du vil dra nytte av helsemessige fordeler, Dette kan være gode alternativer:

  • Aloe vera. Aloe vera er nyttig for å kurere hudtilstander og har en snerpende og fordøyelseseffekt. Det kontrollerer også kolesterol og triglyserider, er antidiabetisk, favoriserer næringsopptak, angriper bakterier og øker forsvaret. Den antiinflammatoriske kraften er høy..
  • ingefær. Denne planten har antibiotiske egenskaper og lindrer ubehaget forårsaket av influensa og forkjølelse. Det er antioksidant, antiparasitt og antibakteriell. Muskel, hode og leddsmerter kan forsvinne med ingefær. Også effektiv mot svimmelhet og kvalme..
  • eucalyptus. Bladene brukes til å bekjempe noen sykdommer relatert til luftveiene. Fremskynder helbredelse og er en alliert for å redusere ubehag forårsaket av revmatisme..
  • mynte. Astma, allergier, forkjølelse og hoste kan roes med denne planten. Det brukes også til å lindre flatulens, magesmerter og migrene. Mint er en av de mest brukte variantene innen aromaterapi..
  • hvitløk. Det er ikke bare for smakstilsetning måltider. I naturlig medisin brukes det til å bekjempe betennelse, forbedre immunfunksjoner, forhindre virkningen av kreftceller og beskytte hjertet..
  • timian. På grunn av konsentrasjonen av vitamin A og C, kobber, kostfiber og magnesium, er det veldig viktig å ha det hjemme. Den behandler smerter, væskeansamling, menstruasjonsbehag, depresjon, bakrus og orale patologier. Det styrker også hukommelsen og beroliger nervene..
8 planter du ikke visste var spiselige



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.