Fordelene med å ha et kjæledyr hjemme

  • Robert Patterson
  • 0
  • 3938
  • 50

Å ha et kjæledyr hjemme er viktig for barns utvikling., Båndet som skapes mellom familien og kjæledyret fremmer kjærlighet og ansvar. De bygger også en sikkerhetsfaktor og et flott selskap for alle familiemedlemmer..

Hva er fordelene med å ha et kjæledyr hjemme??

1. Lær barn om ansvar

Husk at å adoptere et dyr betyr å ta tid og ansvar, siden det praktisk talt blir et ekstra medlem av familien. Ansvaret for deres omsorg og kosthold kan ikke falle helt på foreldre og barn..

Det er derfor, foreldre bør lære barna alt om pleie av kjæledyr. For eksempel, når det er nødvendig å bade dyret, bør foreldrene gjøre det ved hjelp av barna sine, slik at de kan observere og innse hvor delikat omsorg som tilbys er.

Hensikten med dette er at barn kan gjøre det i fremtiden uten hjelp fra foreldrene. LikeledesBarn kan få enkle oppgaver som fôring av dyret. Foreldre bør imidlertid minne dem på eller spørre om dyret har blitt fôret.

Inntil dagen kommer når de selv husker å mate kjæledyret til de nødvendige tidspunktene..

2. Få barn til å få ny kunnskap og læring

Avhengig av maskot familien har, barna vil få kunnskap om dyret. For eksempel, hvis du har en skilpadde som en maskot, vil du lære om hvilke typer skilpadder det er, hva de lever av, hva deres naturlige habitat er, hvor lenge de lever og hvordan de avler..

Å vokse opp med en maskot, barn vil du lære at dyr også lider av sykdom, føler seg kalde og sultne akkurat som mennesker. I tillegg vil de kunne lære de forskjellige evolusjonsstadiene (fødsel, vekst, reproduksjon og død).

3. Nyt barns helse

Når de vokser opp med hunder, katter eller pelsdyr, kan barn generere en immunrespons mot patogenene som forårsaker allergi og astma.. Tilstedeværelsen av kjæledyr hjelper til med å senke blodtrykket og fremmer god hjertehelse..

Dyr gjør livene våre sunnere. Dette skyldes det faktum at når vi kjærtegne dem, begynner kroppen vår å utskille endorfiner, nevrotransmittere som reduserer stress, angst og tristhet.

4. Gi barna god følelsesmessig utvikling

Selskapet som kjæledyr tilbyr barn gjør at de har en god holdning og selvtillit, Det forbedrer selvtilliten deres og får dem til å føle seg tryggere. Med en maskot lærer barna å være empatiske og kan gjenkjenne om kjæledyret deres er lykkelig, trøtt, trist eller fredelig..

De lærer også viktigheten av å respektere andre, bry seg, kjærtegne og dele. dessuten, barna er i stand til å lage kostymer der deres maskot er den essensielle delen av historien, noe som gjør dem lykkelige. I tillegg stimulerer dette kreativiteten din..

5. Trøst barna

Noen ganger ønsker vi å være stille og tømme all vår tristhet. På disse tidspunktene kjæledyrene trøster oss vanligvis ved å tilby oss deres ubetingede kjærlighet og sitt stille selskap. Når vi føler oss alene, er de en stor støtte. Din bedrift gir oss styrke til å møte isolasjon og ensomhet.

6. Hjelp alle familiemedlemmer med å holde seg i form

Hvis familien har bestemt seg for å adoptere et dyr som liker å bli i øyeblikket, for eksempel hunden, vil det hjelpe alle til å være i form på grunn av det faktum at blir nødt til å leke med ham, ta ham en tur og løpe overalt.

7. Hjelp med å styrke familiebånd

Når kjæledyret er inkludert i familiens aktiviteter, blir det hovedattraksjonen. Dette gir spesielle øyeblikk og derfor vakre familieminner med dyret i det mest spesielle øyeblikket av alle..

Mest egnet kjæledyr for familier

Å ha et kjæledyr er en veldig viktig beslutning som ikke kan tas raskt. Når du velger et kjæledyr, er det nødvendig å ta hensyn til: tiden som er tilgjengelig for å ta vare på det, dyrets karakter og, avhengig av barnas alder, hvor passende det kan være for dets utvikling og bo i hjemmet..

De vanligste kjæledyrtyper er:

  • Hunder. De mest anbefalte rasene er: beagle, bokser, collie, bernardo, puddel, schnauzer, blant andre..
  • katter.
  • fugler.
  • skilpadder.
  • Fiskene.
  • kaniner.
  • hamstere.

refleksjon

Hvis familien velger en hund som kjæledyr, må de tenke på at hver gang de ankommer vil det være et kjærlig vesen som venter på dem med stor glede og lykke..

men, Uansett hvilket kjæledyr du velger, vil det tilby en uforglemmelig opplevelse.. Dyret vil bli så elsket at det blir medlem av familien..

Hvilket kjæledyr er mest gunstig for helsen vår?



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.