Fordelene med havremelk

  • Jacob O’Brien
  • 0
  • 4345
  • 597

Flere og flere velger å forlate meieri og konsumere grønnsaksmelk. Ikke bare på grunn av intoleranse, men også for dets mange egenskaper. I denne artikkelen vil vi fortelle deg hva som er fordelene med havregryn.

Havregryn: Hva det er og hvordan den spises?

Som navnet tilsier, er et produkt avledet fra havre, og gjør det til 100% grønnsak. Det er en av de mest valgte av de som opprettholder et vegansk kosthold, eller de som er laktoseintolerante..

Havregryn kan konsumeres kaldt eller varmt, ledsaget av te, kaffe eller sjokolade. Det brukes også til å lage forskjellige matvarer som kremer, sauser, vitaminer og desserter..

oss vi kan kjøpe den klar i markedet (noen merker tilbyr produkter med vanilje eller sjokolade) eller forberede den direkte hjemme.

ingredienser

  • 6 ss flakede havre (60 g)
  • 4 glass vann (1 liter)

forberedelse

  • Ha havre i en blender.
  • Tilsett vann og bank godt (til du får en hvitaktig væske).
  • Sil med et nett eller klede (kaffefilteret kan også tjene).
  • Bruk væsken som melk, og resten til desserter og andre oppskrifter..

Hvis du vil ha en mer konsistent tekstur, tilsett 1 eller 2 ss mer havre. På den annen side, hvis du vil at den skal være mer flytende, kan du blande den med mer vann..

For å søte, anbefaler vi honning. Du kan også bruke brunt sukker eller stevia.

Selv om havremel er veldig sunt og næringsrikt, anbefales ikke for personer med glutenallergi (cøliaki).

Fordelene med havremelk

For å gi så mange naturlige næringsstoffer, havregryn anbefales i alle aldre.

Den er bedre fordøyd enn ku og gir oss mange fibre som reduserer forstoppelse. Blant de viktigste fordelene med havregryn inkluderer:

1. Rens kroppen

Hvis vi ønsker å eliminere giftstoffer, stoppe oppblåsthet i magen og ha en ren og sunn kropp, kan vi ikke nøle med å konsumere denne vegetabilske melken..

2. Hindrer aldring

din stort bidrag av antioksidanter Det tjener også til å beskytte oss mot skadelige virkninger av frie radikaler (forårsaker mange sykdommer, inkludert for tidlig aldring)..

Denne fordelen skyldes også de essensielle aminosyrene som leveres av denne drikken; Disse hjelper kroppene våre å fungere godt, og cellene våre holder seg sunne lenger..

3. Bekjempelse av forstoppelse

Hvis du har tarmproblemer, havregryn er veldig nyttig for å regulere floraen på grunn av det store bidraget fra vegetabilsk fiber. Ikke nøl med å konsumere det tidlig på frokosten (med kaffe, for eksempel).

4. Regulerer sukkernivået

Personer med diabetes merker en interessant forbedring i sukkernivået når de drikker denne melken. Dette er fordi havre har muligheten til å kontrollere blodsukker.

5. Senker kolesterolet

Ved å tilby en god dose omega 3 og 6 umettet fett, havregryn kan senke dårlig kolesterol (LDL) og triglyserider mens du hever det gode kolesterolet.

I tillegg kan det å drikke denne drikken flere ganger i uken forbedre kardiovaskulær helse ved å forhindre fettoppbygging på arterievegger..

6. Unngå fordøyelsesbesvær

Mange mennesker som drikker kumelk har mage- eller mageproblemer, siden denne melken inneholder stoffer som ikke er lette å fordøye (i tillegg til hormonene som blir gitt til dyr for å være mer produktive)..

Når det gjelder havregryn, er den gode nyheten det magen har de nødvendige verktøyene for å fordøye den, å være ideell for de som lider av en tung sensasjon etter måltider.

7. Beskytter nervesystemet

De som lider av stress, angst, depresjon eller annen ubalanse i sentralnervesystemet, kan ha stor nytte av å spise havremelk..

Denne drikken gir en god mengde vitamin B, som kan hjelpe oss med å roe ned.

Så, etter en dag full av forpliktelser og problemer, er ingenting bedre enn en kopp varm havregryn med honning før du legger deg..

Du kan ta farvel med søvnløshet eller annen søvnforstyrrelse.

8. Styrker muskler og bein

En annen av fordelene med havregryn er det faktum at denne vegetabilske drikken har mange proteiner som styrker muskler. Hvis du trener, kan havremel for eksempel forhindre kramper..

Hvis du bruker en dag på et bord, kan denne vegetabilske melken hjelpe deg med å redusere kontrakturer..

På den annen side, gir kalium, sink og magnesium, de tre viktigste næringsstoffene for beindannelse og styrking. Derfor er det tilrådelig for barn og eldre..

9. Hjelper å miste vekt

Havre melk kan fungere som en perfekt appetittregulator. Da det fremmer metthetsfølelse, unngår du overstadig spising eller usunn spising.

I tillegg reduserer denne frokostblandingen væskeansamling. Det er enda mer kosthold enn skummet melk fordi den ikke har fett.

10. Behandle eller forhindre problemer med skjoldbruskkjertelen

Sykdommer som ubalanse skjoldbruskkjertelen fungerer, blir mer og mer vanlig.

Spesielt hvis du lider av hypotyreose, Vi anbefaler at du spiser havregryn på grunn av dets innhold av jod, sårt tiltrengt i denne tilstanden.

Nå som du vet fordelene med havregryn, hva med å inkludere det i din vanlige spiseplan for å dra nytte av alle disse egenskapene? Verdt et forsøk!

Havregryn: Hvordan konsumere det?



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.