Fordelene med magnesium vet hva som er topp 14

  • Joseph Barber
  • 0
  • 1033
  • 74

Er du sliten? Utsolgt? Plager muskelsmerter deg? Har kramper vært hyppige? Er du veldig stresset? Kanskje alle disse symptomene forteller deg hva du egentlig har: en magnesiummangel. Blant fordelene med magnesium er at det gir mer energi og mer muskelutholdenhet, noe som kan hjelpe deg i disse tilfellene..

Magnesium er en essensielt mineral i utførelsen av forskjellige metabolske prosesser og er til stede i hver celle i kroppen vår. Fortsett å lese denne artikkelen for å finne ut hva som er de 14 helsemessige fordelene med magnesium.

Magnesium: løsningen på forskjellige problemer

Magnesium kan finnes i naturen som et ion, som danner salter og oksider., og har en veldig viktig biologisk rolle ikke bare for mennesker, men også for planter.

Klorofyll, en essensiell forbindelse for plantens fotosyntese, inneholder magnesium. I tillegg er fotosynteseprosessen ansvarlig for å produsere oksygenet vi puster inn og direkte påvirke veksten av plantene vi bruker..

Hos mennesker finnes magnesium i alle vev, særlig bein og muskler. Deres funksjoner er veldig forskjellige, så vi presenterer noen av de viktigste:

Magnesiumbiologisk papir

  • Det stabiliserer DNA- og RNA-kjeder, som muliggjør riktig celleregenerering, unngår blant annet mutasjoner og fremvekst av kreftceller..
  • Griper inn i produksjonen av ATP, energien som trengs for alle metabolske prosesser..
  • Har en direkte sammenheng med kalsiummetabolisme.
  • Det griper inn i produksjonsprosessene til nevromodulatorer og nevrotransmittere som gjør at informasjon kan reise i form av nerveimpulser gjennom kroppen vår, slik at vi kan snakke, blant andre aktiviteter..
  • Lar muskelavslapning og er spesielt viktig for å opprettholde riktig hjerterytme.
  • Det virker på nervesystemet og forårsaker det avslapning.

Kan interessere deg: Magnesium, et komplett mineral

den Daglige krav til inntak av magnesium er 300 til 360 milligram for voksne. Det er ikke nødvendig å fylle på med tilskudd, da det er mulig å finne det kroppen vår trenger i forskjellige naturlige matvarer som grønne bladgrønnsaker. Her er noen matvarer og magnesiuminnholdet. Du vil bli overrasket:

Magnesiuminnhold i 100 gram av hver mat

  • ert: 50 milligram
  • spinat: 60 milligram
  • Brun ris: 106 milligram
  • Mørk sjokolade: 107 milligram
  • sjømat: 140 milligram omtrent
  • Fullkornsmel: 140 milligram
  • kikert: 160 milligram
  • peanut: 174 milligram
  • persille: 200 milligram
  • Soyabønner: 240 milligram
  • mandler: 258 milligram
  • hasselnøtt: 258 milligram
  • Gresskarfrø: 262 milligram

Det er mange matvarer som inneholder magnesium, men det er ganske vanlig at det er mangler ved dette mineralet, da visse medisiner eller høye stressnivåer kan forårsake eliminering av dem i urinen.

14 Fordeler med magnesium

Vi bør ta vare på magnesiumnivåene våre siden helsemessige fordeler er ubestridelige. Generelt vil du holde dem stabile redusere risikoen for hjertesykdommer, muskelkontraksjon, diabetes og hypertensjon..

Oppdag: De fantastiske egenskapene til magnesiumklorid for kroppshelse

Fordel nr. 1: Anti-stress-effekt

Blant fordelene med magnesium er det faktum at det er en naturlig beroligende middel som griper inn i nervesendinger og holder nervecelle aktive. Hvis du vil at nervesystemet ditt skal være i god stand og også føle deg lykkelig og avslappet, må du ta hensyn til magnesiumnivåene dine når de direkte påvirker produksjonen av serotonin, det humørsvingende hormonet..

Fordel nr. 2: Energi

Dette elementet er nødvendig i metabolske prosesser, som gjør det mulig å få energi. Hvis du vil ha mer muskelstyrke, det være seg gripestyrke eller kraft i bena og armene og se musklene godt utviklet, kan magnesium være løsningen..

Fordel nr. 3: Styrking av bein og tenner

Hjelper med å fikse kalsium og fosfor i bein og tenner, noe som gjør dem sunnere og sterkere. Ved å konsumere dette elementet i de anbefalte mengdene, vil du være det forhindrer osteoporose og karies.

Fordel nr. 4: Pass på nyren

Balansen mellom kalsium og magnesium er viktig for livet. Mobilisering av kalsium og magnesium bidrar til å eliminere nyrestein, så å opprettholde et riktig nivå vil hjelpe nyrene dine i perfekt stand..

Fordel nr. 5: Menstruasjonssmerter

Fremmer hormonell balanse og kan forhindre og redusere menstruasjonssmerter.

Fordel nr. 6: Lindrer forstoppelse

Det renser kroppen vår ved å fungere som et mildt avføringsmiddel, og være i stand til å dra giftstoffene som er tilstede i tarmen vår, og favorisere evakuering av det. Det kontrollerer også spredning av tarmflora..

Fordel nr. 7: Forebygge hjerte- og karsykdommer

Ingenting som dette elementet for å slappe av hjertemuskelen og forhindre arytmier, i tillegg til å spille en viktig rolle i mange av reaksjonene som skjer i hjertet..

Fordel nr. 8: God fordøyelse

Magnesiumion utgjør en del av spytt, vandig løsning som blant annet har smøring av mat og begynnelsen på fordøyelsen. Dette ionet finnes også som en komponent i magesaft. I tillegg er magnesium i stand til å kontrollere magesyrer, fremme fordøyelsen og fungere som et mildt avføringsmiddel..

Fordel nr. 9: Muskelavslapping

Påvirker direkte muskelavslapning, unngå kramper, utmattelse og personskader. Lave nivåer av dette ionet øker melkesyreoppbyggingen, øker muskelsmerter, stivhet og kontrakturer.

Fordel nr. 10: Senker blodtrykket

Det er en viktig elektrolytt for å opprettholde kroppens væskebalanse. Dermed spiller det en nøkkelrolle i å opprettholde tilstrekkelig blodtrykk..

Fordel nr. 11: Hindre for tidlig fødte barn

Det er veldig viktig for gravide, så de bør innta mellom 320 og 380 milligram magnesium daglig. Dette mineralet forhindrer for tidlig fødte ved å holde livmoren avslappet frem til fødselen..

Fordel nr. 12: Opprettholder kroppens pH

Regulerer all ubalanse av kroppens pH. Uten balanse kan det oppstå vevs- og organkomplikasjoner..

Fordel nr. 13: Bekjemp søvnløshet

Melatonin er et hormon som blant sine forskjellige funksjoner påvirker søvnregulering. Magnesiummangel, som har en direkte innflytelse på dette hormonet, forårsaker utbruddet av søvnforstyrrelser..

Fordel nr. 14: Mot diabetes

Den siste av fordelene med magnesium er at den forhindrer diabetes ved å kontrollere blodsukkernivået.. Ved å øke frigjøringen av insulin, tillater dette stoffet innblanding av sukker i celler, noe som reduserer konsentrasjonen i blodet..

Magnesiummangel: 8 tegn som kan indikere det



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.