Hvordan bekjempe forstoppelse hos babyer

  • Peter Sherman
  • 0
  • 4325
  • 1121

For å lære å bekjempe forstoppelse hos babyer, må du først bestemme hva som er det normale tarmbevegelsesmønsteret for hver baby.. Det anses som normalt for en baby å ha en avføring etter hvert måltid til det går en dag eller mer mellom avføring. For å gi deg en ide om hvor bred den kan anses som normal!

Det avhenger av hvordan babyen blir matet, hva han spiser, hva han drikker, hvor aktiv han er, hvor raskt han fordøyer maten og selvfølgelig arven som foreldrene hans etterlater..

Når det gjelder en ammet baby

For en nyfødt som utelukkende ammes, er det ikke noe "normalt" antall avføring eller bestemte tider.. Avføringen er vanligvis oransje eller gulaktig og myk, selv når det går dager mellom hver avføring..

En eksklusivt ammende baby kan evakuere 4 til 5 ganger om dagen til en gang i uken.. Morsmelk er en perfekt blanding av næringsstoffer, proteiner og fett av høy kvalitet, og det er babyer som lar "få" avfall forkast..

Siden det nyfødte kommer i armene dine, vil du kjenne til vanene dine og til og med hvordan de tåler visse matvarer du spiser..

Besøk denne artikkelen: 3 grunner til å inkludere magnesium i maten

Når en baby spiser melkepulver (formel)

En av fordelene med morsmelk fremfor melkeformler er det, med morsmelk er det ingen sjanse for at barnet lider av forstoppelse; mens formler kan være vanskelige å fordøye for de nydannede tarmen.

Noen formelingredienser kan forårsake forstoppelse hos babyer. Å finne riktig formel for babyen din kan være en stressende, stressende prosess som sikkert vil påvirke det nyfødte problemet ytterligere kompliserer..

Når du har bestemt hvilken formel som er best for barnet ditt, er det som anses som normalt at du har en regelmessig avføring en gang om dagen. Men, foretrekker morsmelk enn å bruke formler. Det er det beste du kan gjøre for babyens generelle helse..

Når begynner solid fôring

vanligvis, Problemer med forstoppelse dukker opp når babyen begynner å spise fast mat, selv om du fortsetter å amme. Så lenge maten er grønnsaker og frukt, er det sannsynligvis ingen tegn på forstoppelse..

Men når korn er inkludert, spesielt bearbeidet mat laget av ris, vises de første tegnene på forstoppelse:

  • Sjeldnere avføring enn babyens normale mønster.
  • Vanskelig evakuering.
  • Avføringen er hardere og tørrere.

Andre årsaker til forstoppelse hos babyer

Hvis babyen din er dehydrert, vil avføringen bli enda tørrere og hardere.. Evakuering er vanskeligere fordi systemet reagerer på dehydrering ved å absorbere mer væske fra både maten og væsken det spiser og det som allerede er blitt behandlet i tarmen..

I tillegg er det medisinske tilstander som kan føre til forstoppelse hos babyer, for eksempel hypotyreose, botulisme, visse metabolske forstyrrelser og matallergier..

Mindre vanlig er Hirschsprungs sykdomeller medfødt megacolon, en sykdom som er diagnostisert i de første ukene av livet og forhindrer at tarmen fungerer som den skal.

Hvis det ikke er noen klare grunner for harde og vanskelige avføring, bør du oppsøke legen din for å utelukke sykdom..

Hvordan lindre forstoppelse hos babyer?

  • Prøv å flytte den. Hvis han allerede er en kattunge, må du oppfordre ham til å gjøre det. Hvis han ikke kryper, legg den på ryggen og bøy bena opp og ned på brystet veldig forsiktig, som om du sykler.
  • Masser magen. Under navlen, omtrent tre fingre til venstre, trykk forsiktig og fast til du føler en masse. Hold trykket på i omtrent tre minutter.
  • Endre formelmerke. Spør barnelegen din om hva som kan være det beste alternativet for babyen din.
  • Selv om juice ikke er anbefalt for nyfødte, spør legen din om du kan gi eple- eller plommesaft innlemmet i morsmelk eller melkeformel.
  • Hvis babyen din har startet med solid ernæring, bør du unngå kokt ris og gulrøtter. I stedet kan du integrere en plomme, fersken eller pærepuré i kostholdet ditt..

Vil du vite mer? LES: Essensielle oljer for å roe ned

Vær forsiktig

  • En baby kan ikke konsumere avføringsmidler uten legens tillatelse..
  • Ikke følg populære råd for å stimulere anus med et termometer. Dette kan være veldig farlig for babyen din..
  • Bruk av glyserin stikkpiller for sterk forkjølelse bør være under streng medisinsk kontroll, da hyppig bruk skaper avhengighet av å evakuere.

Når du skal varsle legen din

  • Når forbedrer ikke forstoppelse til tross for at kostholdet har endret seg.
  • Når det oppstår blodige og smertefulle avføring.
  • Når babyen mister vekt og ikke vil spise.
Reduser baby kolikk med disse 4 hjemmemedisinene



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.