Hvordan virker anti-astmatikere?

  • David Cobb
  • 0
  • 4645
  • 1235

astma det er en kronisk luftveissykdom , det vil si at folk presenterer det hele livet. I den blir bronkiene betent og krymper i diameter, noe som reduserer mengden luft som når lungene ved hver inhalasjon. I dag skal vi snakke om noen anti-astmatikere og hvordan de fungerer..

I tillegg er bronkiene de to hovedgrenene der luftrøret er delt inn i luftveiene..

På den annen side, hevelse oppstår på grunn av en unormal allergisk reaksjon til visse normale stimuli. Dette er fordi bronkiene blir mer følsomme eller hyperreaktive for det ytre miljøet..

Derfor forekommer dette i kulde, moderat trening, tobakksrøyk, etc. Bronkiene "lukkes" og forhindrer at pasienten puster normalt.

Selv om vi kjenner triggere til astmaanfall, den nøyaktige årsaken til sykdommen er ennå ikke identifisert. Det har også en genetisk komponent da den er hyppigere hos pasienter med familiehistorie..

I tillegg pasienter veksler perioder uten symptomer med stasjoner med mulige astmaanfall. Blant de hyppigste tegnene er hoste, tungpustethet eller pustelyder og pustevansker (dyspné) selv når du er i ro. Andre vanlige symptomer er tilstedeværelsen av slimhinner, nysing osv..

Når sykdommen er identifisert, vil det medisinske teamet tilby pasienten de beste behandlingsalternativene. Også innenfor behandlingen vi kan skille to terapier:

  • Livsstil tilpasning. Det er basert på adopsjon av en serie enkle retningslinjer for å forhindre astmaanfall og karakteristiske symptomer. Unngå for eksempel miljøer som hindrer luftveisaktiviteter.
  • Administrering av anti-astmatika for å lindre pasienten.

Hva er anti-astmatikere?

Som en generell regel refererer dette medisinske uttrykket til a gruppe medisiner som brukes til å behandle astmasykdom. Tilsvarende brukes de både i tilfeller av astmaanfall og som en form for forebygging..

Sjekk ut flere tips for behandling av astma: 8 tips for astmabehandling og kontroll

Avhengig av deres egenskaper og deres virkning på pasienten kan vi derimot differensiere forskjellige typer medisiner. Uansett bør det medisinske personalet informere pasienten om mulige bivirkninger. Effektiviteten og varigheten av den valgte behandlingen vil også bli vurdert..

Hvilke typer anti-astmatikere er det, og hvordan fungerer de??

Dermed er de mest brukte typene anti-astmatikere:

Antiinflammatoriske medisiner

De administreres til redusere mulig betennelse i slimhinnen i bronkiene. Som regel brukes kortikosteroider som Fluticason, Budesonide eller Beclomethason..

Kromoner som natriumkromoglykat eller natriumnedrokromil kan også anbefales. For tiden er det utviklet doser som kan tas ved innånding eller oralt. I alle fall er de i stand til å opprettholde patologien uten symptomer..

bronkodilatorer

Innenfor denne stoffkategorien også vi kan skille mellom:

  • Adrenergiske beta-2-agonister. De er vanligvis de mest anbefalte bronkodilatorene av det medisinske teamet. De virker på muskeltonen i bronkiene og slapper av luftveiene raskt og effektivt. For å gjøre dette blokkerer de virkningen av en kjemisk forbindelse, acetylcholine.
  • methylxanthines. De er også ansvarlige for å slappe av og utvide bronkiene og er i stand til å forbedre blodsirkulasjonen i området. På denne måten forbedres hjerteaktiviteten og ventilasjonskapasiteten blir gjenopprettet..

Antihistaminer

I dette tilfellet denne gruppen av kjemiske forbindelser reduserer allergifølsomheten. Det hemmer derfor anafylaksi eller hyperresponsivitet mot forkjølelse, tobakksrøyk, etc. av bronkiene. Dermed kan symptomene som astma gir kontrolleres. Fremfor alt rive, nys, kløende øyne og andre nesetegn.

immunterapi

Den brukes i pasienter som har en sterk allergi til en forbindelse som utløser symptomene. Generelt administreres forbindelsene eller selve allergenet i minimale mengder..

Senere tilpasser pasientens kropp seg til det utløsende middelet og effektene av astmaanfallet reduseres. Et av de mest brukte stoffene er omalizumab..

Leukotriene reseptorantagonister

Leukotrienreseptorantagonister også fungerer som betennelsesdempende i luftveiene berørt. På denne måten kontrolleres de mulige symptomene.

Husk å lese: 3 måter du kan bruke honning på ved astmabehandling

Bronkial termoplastikk

Det er en teknikk som testes i dag. Består av kontrollert varmetilførsel i hyperreaktive soner for å redusere betennelse i nærvær av utenlandske midler..

6 matvarer Astmatiske mennesker bør unngå



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.