Hvordan forbedre kostholdet hvis du er diabetiker?

  • Henry Lester
  • 0
  • 2577
  • 636

For å holde glukosenivået under kontroll er det viktig at du sjekker spisevanene dine. og endre dem om nødvendig. I denne artikkelen vil vi fortelle deg hvordan du kan forbedre kostholdet ditt hvis du er diabetiker. Ikke gå glipp av det!

Hvordan forbedre kostholdet hvis du er diabetiker

Tilpasning av kostholdet er en av de beste måtene å unngå potensielle komplikasjoner. hvis du er diabetiker. Derfor anbefaler vi at du er spesielt oppmerksom på alt du spiser..

Velg alltid mat med høy ernæringsmessig verdi og kvalitet og dessuten, ikke spis i overflod. Husk at for å holde glukose under kontroll er det å foretrekke å spise små porsjoner. En annen anbefaling? Forsøk å organisere måltidene, dvs. hold matinntakstider for å unngå blodsukkerspik.

Generelt fokuserer endringer i kostholdet til diabetikere behovet for spise sunn mat som tilfredsstiller ernæringsmessige behov, og dermed opprettholde tilstrekkelig vekt og et kontrollert nivå av triglyserider og kolesterol. La oss se på noen ideer nedenfor..

Finn ut mer: Diabetes under kontroll: hvordan kan jeg gjøre dette?

Kostholdstips hvis du er diabetiker

Å endre spisevanene dine og tilpasse dem til din tilstand er avgjørende for å sikre en god livskvalitet. Derfor vil det å spise godt, uten overflødig kalorier eller mengder optimaliser insulinproduksjon og bruk, nettopp hovedproblemet som forårsaker diabetes.

Men selvfølgelig, før du endrer kostholdet ditt, gå til legen din og sjekk med hvilke matvarer du bør legge til eller fjerne fra den vanlige menyen. Ingen bedre enn ham til å gi deg råd.

1. Hvis du er diabetiker, må du ta inntaket av matvarer som blir sukker.

Visste du at søtsaker ikke er den eneste maten som kan utløse glukosenivå? Enkle karbohydrater utløser glukoseverdier når de blir til glukose når de blir absorbert i kroppen..

Men det betyr ikke at du bør unngå karbohydrater, men det bør vite hvordan du velger komplekse karbohydrater, som gradvis frigjøres og gir bedre kontroll av blodsukkeret.

2. Er du diabetiker? Forbruk protein

Generelt, mat med høyt protein øker ikke blodsukkernivået. Derfor anbefales ditt daglige inntak, men følger selvfølgelig alltid de passende porsjonene for alder, høyde og vekt..

En studie fra 2014 konkluderte med at en proteinrik frokost kan gi metabolske fordeler for personer med diabetes type 2. Sjekk dette med legen din..

3. Velg langsom absorpsjon karbohydrater

Komplekse karbohydrater blir sakte absorbert, noe som betyr at forhøyelse av glukosenivået skjer mer gradvis, og dermed unngå topper som er så farlige for diabetikere. Så spis fullkornspoteter, nudler og ris, brunt brød og grønnsaker.

4. Ta vare på fettforbruket

Realiteten er at det ikke finnes noen konkret informasjon om det anbefalte fettinntaket i tilfelle diabetes. Det er flere studier med forskjellige konklusjoner.. Mens det ikke er et eneste kriterium, vi kan si det:

  • du bør velge mat med "godt" fett enn de med mettet fett. For eksempel en avokado i stedet for en chorizo ​​eller olivenolje i stedet for smør.

5. Unngå juice

Foretrekker alltid å spise et stykke frukt for å drikke en juice. Selv om en appelsin- og appelsinjuice laget av et stykke frukt har den samme mengden sukker., juice sukker absorberes raskere, noe som kan føre til en veldig kraftig økning i glukose.

Gå ikke glipp av: 5 Urtemedisiner for å normalisere blodsukkeret

6. Spis tørket frukt

En studie publisert i februar 2019 i Sirkulasjonsforskning analyserte mer enn 16 000 mennesker som lider av diabetes type 2. Konklusjonen med denne forskningen var at vanlig forbruk av mandler, pistasjnøtter og valnøtter vil bidra til å redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer. hos voksne med diabetes type 2.

I tillegg er det anslått at det er folk som spiser minst fem porsjoner nøtter per uke 17% mindre sannsynlighet for å utvikle hjerte- og karsykdommer enn de som bruker bare noen få porsjoner per uke.

7. Konsumere kanel

Dataene i denne forbindelse er selvmotsigende.. Mens noen studier hevder at regelmessig inntak av kanel kan bidra til å senke blodsukkeret hos personer med diabetes type 2, sier andre at det ikke var noen variasjoner i de studerte. Før du endrer kostholdet ditt til å inkludere kanel, bør du derfor kontakte legen din..

Å forbedre kostholdet hvis du er diabetisk er det første trinnet i å håndtere sykdommen din. Men selvfølgelig skal du ikke gjøre noen form for radikal endring av vaner uten å konsultere en ekspert..

Til slutt, som vi alltid sier: ingen bedre enn legen din kan gi deg råd ut fra ernæringsmessige behov og fysiske tilstand..

Kjenn de beste matvarene for diabetes type 2



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.