Hvordan fortelle om tenåringen din lyver

  • Robert Patterson
  • 0
  • 4928
  • 1304

Hvordan kan du si om tenåringen din lyver for deg? Foreldre-barn kommunikasjon er alltid et emne for studier og refleksjon; spesielt når det gjelder løgner og bedrag på dette stadiet av overgang til modenhet.

Når du kan vite om tenåringen din lyver for deg

Når foreldre innser at tenåringen lyver for dem, er det et vendepunkt. Foreldre unngår noen ganger å snakke med barnet sitt på grunn av frykt; som om de lukket øynene for problemet. Samtidig, den unge mannen mangler selvtillit og unngår å snakke med dem.

På denne måten skapes en gradvis distansering og foreldretilsyn blir også vanskelig. Og i det lange løp, hvis dette ikke blir løst, denne tenåringsatferden kan føre til vansker knyttet til miljøet ditt, aggressiv atferdtap av selvkontroll etc..

Av denne grunn er det første trinnet å vite om tenåringen din lyver for deg med jevne mellomrom. Hvis dette skjer, det vil være på tide å søke profesjonell støtte for å løse dette problemet og gjenvinne det sunne båndet mellom foreldre og barn.

Les også: 9 regler for å oppdra sterke barn

Hvordan fortelle om tenåringen din lyver for deg?

Noen indikatorer

For det første, hvis du leser denne artikkelen, skyldes det at du allerede mistenker at tenåringen lyver for deg. I dette tilfellet har du kanskje allerede oppdaget en av disse indikatorene:

  • Han overdriver når han forteller om tingene han levde.
  • Han tyr ofte til liten løgner.
  • Han forteller deg ikke ting som skjer på skolen, for eksempel lærere eller testresultater.
  • Du finner ut andre ting han er involvert i.
  • Han viser fotografier (for eksempel på sosiale nettverk) som bare presenterer en veldig positiv del av det han virkelig er eller lever daglig..
  • Du er ikke sikker på hva han gjør når han skal ut med vennene sine.
  • Han forteller deg bare en del av historien når du spør ham.

Kroppsspråk

I tillegg i det øyeblikket vi snakket med sønnen vår; også vi kan se etter noen påviselige signaler gjennom kroppsspråket ditt. Dette vil hjelpe oss med å oppdage om det som teller er sant eller ikke, og vil være tydeligere i yngre alder..

For eksempel først han vil unngå å se inn i øynene dine mens du ligger. I tillegg kan det være at du ser til høyre, en øyebevegelse relatert til fantasien, det vil si den mulige løgnen. Det er også mulig at stemmen din skjelver og hendene svetter.

Les også: Kroppsspråk: 7 nøkler for å forbedre sikkerheten din og overbevise andre

Hvordan kommer dette til uttrykk?

Når du stiller barnet ditt et spørsmål, også du du kan se din måte å kommunisere på. Han vil aldri være like lett å si noe oppfunnet på stedet, i motsetning til hva som skjer når han forteller noe han faktisk levde..

For eksempel hvis han lyver, du kan gjenta det samme om og om igjen eller gi mange detaljer om situasjonen. På denne måten ville han søke å rettferdiggjøre noe uvirkelig og ville overgi seg når.

Sørg for å sjekke det også: Farlige løgner forteller vi oss selv hver dag

Følelsesmessige vansker

Hver tenåring har løyet for foreldrene sine. Dette stadiet av endring presenterer mange attraksjoner for det eldre barnet som vil oppleve alt. Imidlertid hvis løgnene er tilbakevendende; vi bør også se på hvordan barnet vårt er følelsesmessig.

En liggende tenåring kan ha følelsesmessige vanskeligheter. For eksempel a lav selvtillit, et stadium av depresjon eller stress eller en sterk følelse av ensomhet. Når han lyver, vil han prøve å vise seg å være en person som ikke er det, men vil være det. Eller løgn for å beskytte foreldrene dine fra å bekymre deg for dem og for å løse problemene deres på egenhånd..

Som foreldre er det viktig å oppdage løgnene til tenåringsbarna i tide. Bare sånn vi kan unngå negativ oppførsel som sterkt undergraver forholdet og tilliten til familien og også de unge i deres sosiale relasjoner.

Barnets løgn: hva skal jeg gjøre hvis barnet mitt lyver?



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.