Ledd tingling årsaker og naturlig behandling

  • Jacob O’Brien
  • 0
  • 2947
  • 798

Prikking i leddene kan være et bekymringsfullt symptom. Det er ganske vanlig at folk sier at de våkner med dette ubehaget, eller kontinuerlig lider av denne følelsen..

Når prikking ikke skyldes nummenhet på grunn av feil kroppsholdning, kan skyldes forskjellige årsaker.

Hva er ledd?

En ledd er et område der endene av to eller flere bein møtes, eller et bein og brusk.. Takket være dem kan kroppen bevege seg. De gjør det mulig å bøye og rotere bena, armene og ryggen..

Mellom knoklene som danner leddet, er det et fleksibelt elastisk vev, leddbrusk. Brusk forhindrer friksjon mellom bein ved å fungere som et dempingssystem.

Skjøten er omgitt av en "skjøtelomme" som støtter hele systemet.. Denne vesken er forsterket av leddbånd som forhindrer at ledd lett skades.

Hvorfor føler vi prikking i leddene?

Ledd kan påvirkes av forskjellige sykdommer som påvirker dem.. Et av symptomene som dukker opp først er prikking i hender, føtter, armer og ben..

Det er tider når dette symptomet er kortvarig og forsvinner uten åpenbar årsak.. I disse tilfellene var organismen i stand til å reagere av seg selv og motstå grunnen til utseendet..

Når prikking i leddene blir kronisk og personen opplever det i lang tid, bør det imidlertid behandles med medisinsk inngrep..

Sykdommer som forårsaker kriblende ledd

De vanligste er:

gikt reumatoid

  • Det er en betennelse i leddet. og kan vises i forskjellige ledd. De mest berørte er fingrene, armene og knærne..
  • vanligvis vises mellom 30 og 60 år gammel, og er mer vanlig hos kvinner enn hos menn. Det er ingen etniske eller geografiske forskjeller.
  • Personen som lider av denne sykdommen har sin evne til å bevege seg redusert. Etter en kriblende periode kan mer alvorlige smerter vises..
  • Vises når kalsiumkrystaller samler seg i leddet, så begynner kriblingen, brusk svekkes, gradvis slites av og smertene øker.
  • Skader hovedsakelig håndledd, knær og fingre, selv om det også kan skade ethvert annet ledd. Denne sykdommen er assosiert med slitasjegikt og sykdommer i skjoldbruskkjertelen..
  • Det er en ubehagelig tilstand, men det ødelegger ikke leddet..

osteomyelitt

Det er en beinsykdom forårsaket av bakterier eller sopp. Bakterier når beinene gjennom blodomløpet og legger seg i leddet og forårsaker en skade.

Det første symptomet er kriblende, men snart blir smertene verre. Det er en sykdom som er kurert med antibiotikabruk og rammer barn og voksne..

lupus

  • Det er en autoimmun sykdom. I stedet for å oppfylle kroppens forsvarsfunksjon angriper immunforsvaret sunt vev. og kan skade forskjellige kroppsdeler.
  • Prikking i leddene er et av symptomene på at bein eller brusk blir påvirket av lupus..
  • Det er ingen klar kjent kur mot lupus, men dette er en håndterbar sykdom..

Forslag for å forhindre leddsykdom

Kosthold er viktig. Det er mat som gir næringsstoffer som hjelper til med å forhindre leddsmerter og sykdommene som forårsaker det..

  • Omega 3. Det er ekstremt effektivt, da det reduserer betennelse og bremser leddets brusk. Blå fisk og linfrø har et høyt omega 3. Innhold i kapsler kan også konsumeres..
  • selleri. Det har vanndrivende egenskaper og fungerer som en antioksidant. Det anbefales å avgifte og remineralisere behandlinger av kroppen. Ikke gå glipp av kostholdet, enten det er i salater, juice eller infusjoner.
  • brennesle. Dens rensende egenskaper beroliger symptomene på leddgikt. Den kan spises som mat, eller vi kan tilberede en blanding av masererte blader og alkohol og gni det på det berørte området..
  • ingefær. Det er et kraftig betennelsesdempende og smertestillende middel. Kan tilføres eller raspes og blandes med annen mat.

Et sunt kosthold hjelper alltid til å forhindre sykdom. Imidlertid er det nødvendig å huske på at bare leger kan diagnostisere årsakene til prikking i leddene. Dette er grunnen til at det er tilrådelig Kontakt legen din så snart som mulig hvis dette symptomet vedvarer..

Behandling for å styrke bein og ledd



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.